Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 5 309   0

Ensirekisteröinnit kertovat: vesijettejä hankitaan kovaa vauhtia

Ensirekisteröinnit kertovat: vesijettejä hankitaan kovaa vauhtia

Veneilykauden kääntyessä loppupuolelle on kiinnostava nähdä, mitä vesille on tänä vuonna ilmestynyt. Luvut ovat osittain aika yllättäviäkin.

Vesikulkuneuvojen rekisteröintiasiat ja samalla tietysti tilastointi siirtyi Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille elokuun 2014 alussa. Tätä kirjoitettaessa tilastoja on tehty siis reilu vuosi. Nyt jo nähdään varsin hyvin, millaisia rekisteröitäviä kulkupelejä vesillemme tätä nykyä ilmestyy.

Tänä vuonna 2015 tammikuusta elokuuhun Suomeen on rekisteröity yhteensä 3 378 uutta vesikulkuneuvoa. Rekisteröintivelvoitehan koskee yli 5,5-metrisiä tai yli 20-hevosvoimaisia veneitä, joten sitä pienemmät eivät ole tilastossa mukana.

Jeteillä menee lujaa

Ensirekisteröinnit kertovat: vesijettejä hankitaan kovaa vauhtia

Selvästi suurin osa, 2 734 kappaletta tänä vuonna rekisteröidyistä on ollut moottoriveneitä. Yllättävämpiä sen sijaan on muiden kulkuneuvojen osuudet. Ne näyttävät aivan erilaiselta kuin miltä tilanne näyttää vesillä, tai varsinkin merellä.

Erityisesti kovassa nosteessa ovat vesijetit, joita on ensirekisteröity 519 kappaletta. Se on lähes viidesosa moottoriveneiden määrästä ja yli 32-kertaa enemmän kuin purjeveneiden määrä!

Purkkareita ensirekisteröitiin nimittäin vain 16 kappaletta. Ja joku yksi on hankkinut uuden moottoripurjehtijan. Pieni määrä tietysti selittyy jo valmiiksi isolla venekannalla ja purjeveneiden hurjan pitkällä käyttöiällä. Veneitä myös tuodaan käytettynä ulkomailta.

Vesijettien käyttöikä taas on lyhyempi. Lisäksi niiden kanta on vielä varsin pieni, joten kasvunvaraa on. Halvimmat uudet jettimallit ovat vain muutaman tonnin kalliimpia kuin vanhempi ja isompi käytetty jetti. Houkutus uuden hankkimiseen on siis suuri.

Silti ensirekisteröinneistä voi aavistaa, että vesillämme oleva venekanta tulee muuttumaan hieman ensirekisteröintien suuntaan. Jetit ovat tulleet jäädäkseen.

Ilmatäytteiset ja RIB-veneet tilastoidaan moottoriveneistä erikseen, ja niitä rekisteröitiin 58. Kiintoisia erikoishärveleitäkin ilmestyy vesille jatkuvasti pieniä määriä, mistä kertoo viiden uuden hydrokopterin ja kolmen ilmatyynyaluksen ensirekisteröinti kuluvana vuonna.

Merkeissä selvä kärkikolmikko: Buster, Yamarin, Sea-Doo

Merkkitilaston kahden kärki ei yllätä. Buster on ollut suomalaisten suosikkivene iät ja ajat, ja suunnilleen yhtä kauan Yamarin on jahdannut sen kärkipaikkaa siinä onnistumatta.

Kolmantena on jälleen selvä merkki vesijettibuumista. Sea-Doota on ensirekisteröity tammi-elokuussa yhteensä 373 yksilöä. Se on myös ylivoimainen vesijettimarkkinajohtaja, sillä muita merkkejä on rekisteröity yhteensä vain 146 jettiä. Sea-Doon uudehko edullinen Spark-malli on saanut suomalaiset innostumaan hauskuuttamaan itseään jetillä.

Loppuosan kärkikymmeniköstä muodostavat jo perinteiset suomalaismerkit Silver, Terhi, Faster, Suvi ja Bella sekä Omavalmisteet ja ryhmä Muut. Kahteen viimeiseen on valitettavan vaikea päästä käsiksi, mitä ne tarkemmin pitävät sisällään.

Edellä mainituista kovimmassa nousussa on laadukkaiden alumiiniveneiden valmistaja Faster. Koko venekannassa Faster nimittäin on vasta sijalla 14, eli Sea-Doon ohella se on volyymimerkeistä nopeimmin yleistyvä. Muuten myydyimpien merkkien lista noudattelee varsin hyvin myös koko venekannan yleisimpiä merkkejä.

Seuraavilta sijoilta alkaakin sitten löytyä jo merkkejä yleistyvistä uuden ajan venemerkeistä. RIB-merkki Brig on sijalla 17. Teräväkeulaiset vauhdikkaat ja arvokkaat nykyveneet Axopar ja XO ovat sijoilla 18 ja 21.

  • Ensirekisteröinnit kertovat: vesijettejä hankitaan kovaa vauhtia
  • Ensirekisteröinnit kertovat: vesijettejä hankitaan kovaa vauhtia
 

Kotimaisista hintavista kovan kelin veneistä myös Targa on jatkuvassa suosiossa sijalla 24. Jatkuvasta taantumasta huolimatta tämän tyyppisiin veneisiin siis selvästi satsataan.

Sen sijaan takavuosien suosikki Bayliner on vajonnut sijalle 32, vain 12 veneen ensirekisteröinnillä. Ehkä uusi Elements-malli tulee nostamaan merkin suosiota taas hieman.

Koko venekannassa Bayliner on silti edelleen yleisin ulkomainen merkki heti Sea-Doon jälkeen. Tämä kasari-Baylinereiden yleisyys osaltaan myös kertoo siitä, miten hitaasti venekanta uudistuu. Myös nämä nyt tänä vuonna rekisteröidyt veneet tulevat siis olemaan vesillä vuosikymmeniä.

Raimo Tengvall

Raimo - Tengvall
Raimo Tengvall on yhtä aikaa nuori ja kokenut auto- ja veneilytoimittaja. Töitä nelipyöräisillä teini-iästä alkaen vuodesta 2005, paattien parissa vuodesta 2012. Karttuva kokemus on tuonut kaikkiruokaisuutta: oikeastaan mikä tahansa kulkupeli miellyttää, jos se saa matkan tuntumaan tärkeämmältä kuin määränpään.
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
Kaupunkivene – Veneilyn iloa ilman omistamisen huolia
MAINOS
Video Icon

Kaupunkivene – Veneilyn iloa ilman omistamisen huolia

Rekkari.fi-palvelusta kätevästi veneen viralliset tiedot

Rekkari.fi-palvelusta kätevästi veneen viralliset tiedot

Master Pro 550 - edullista paketti etsivälle

Master Pro 550 - edullista paketti etsivälle

Saxdor 200 Sport - avoveneilyn uusi konsepti

Saxdor 200 Sport - avoveneilyn uusi konsepti

Vesiliikennelaki uudistuu: Veneen vuokralle antamisen vaatimukset vähenevät

Vesiliikennelaki uudistuu: Veneen vuokralle antamisen vaatimukset vähenevät