Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 12 184   0

Kipparin testissä Triumph 170 CC ja Triumph 215 CC

Kipparin testissä Triumph 170 CC ja Triumph 215 CC
  • Triumph
  • Triumph

Kun venettä markkinoidaan maailman vahvimpana, siinä täytyy olla jotakin poikkeuksellista. Sellaiseksi Triumphit tekee niiden materiaali. Se ei suinkaan ole veneissä aivan uutta, mutta yhdistettynä Triumphin kaltaisiin veneisiin kyllä. Hyväkään materiaali ei silti vielä yksin riitä synnyttämään hyviä, näitä "lekaakin vahvempia" veneitä.

Triumph-veneet valmistetaan polyeteenistä, joka on maailman yleisin muovilaatu. Sitä valmistetaan maailmanlaajuisesti vuosittain 80 miljoonaa tonnia. Polyeteeni on alumiinin tavoin täysin kierrätettävää, sillä erolla, että sen kierrättämisessä tarvittava energiamäärä on pienempi kuin alumiinin osalta.

Triumpheja on valmistettu jo toistakymmentä vuotta, mutta se ei suinkaan ole ensimmäinen polyeteenimuovista valmistettu vene. Norjalaiset Pioneer-merkkiset jollat ja soutuveneet tulivat suomalaisille tutuiksi jo 1970-luvulla. Nekin on valmistettu samantyyppisellä rotaatiovalumenetelmällä, kuin Triumphit.

Valmistusprosessissa käytetään umpinaisia metallimuotteja, joihin muovi syötetään noin 260 asteen kuumuudessa. Muotteja pyöritetään jatkuvasti koko jäähtymisprosessin ajan, jolloin muovi ensin jakaantuu tasaisesti muotin sisäpinnoille ja sitten kovettuu.


Triumph 170 CC


Triumph 170 CCPienempi Triumph on tyypillinen virkistyskalastukseen ajateltu keskipulpettivene, jossa on laaja keulatuhto esimerkiksi virvelillä huitomiseen. Matalalaitainen vene on varsin helppo käsitellä.

Pohjan muoto on matalahko, joten paljon yli puolen metrin aallonkorkeudessa ei meno enää ole sieltä mukavimmasta päästä, vaikka vene periaatteessa tuntuu sietävän mitä vain. Seisten ajaen tilanne helpottuu, kun lisää pehmeyttä saa polvilla joustaen.

Koeajoveneen moottorina oli 60 hevosvoiman nelitahtinen Mercury.

Triumph 215 CC


Suurempi Triumph on olemukseltaan aivan eri maata kuin pikkuveljensä. Se huokuu jo massiivisella ja näyttävällä rungon muodollaan aivan eri tason itsevarmuutta suurempaakin merenkäyntiä vastaan.

Vene on tukeva ja jämäkkä. Aidon tunnelman luovilla, korkeilla urheilukalastustuoleilla olo on kuin suuremmallakin valtaistuimella. Säädettävä, teräksinen ohjauspyörä urakkanupilla täydentää sopivasti kokonaisuuden.

Koeajoveneen moottorina oli 150 hevosvoiman Mercury Optimax. Triumph 215 CC

Osta ja lue koko testi mittaustuloksineen Kipparista 11/2009

Myytävät Triumph -veneet

test
Triumph 650 CAB'21
39 900 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa

Lisää Triumph koeajoja

Kaikki koeajot »
Yamarin Cross 54 Bow Rider - kuin tehty retkeilyyn

Yamarin Cross 54 Bow Rider - kuin tehty retkeilyyn

Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys

Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys

Buster XS - vakaa ja turvallinen kahvaohjattava mökkivene

Buster XS - vakaa ja turvallinen kahvaohjattava mökkivene

AMT 165 BR - pieneen mahtuu yllättävän mukavasti

AMT 165 BR - pieneen mahtuu yllättävän mukavasti

Buster XSr - mökkirannan vene

Buster XSr - mökkirannan vene