Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

  

Uiva venenäyttely 2017 – Laajasti tarjontaa ja kivaa

Uiva venenäyttely 2017 – Laajasti tarjontaa ja kivaa

40-vuotisjuhlanäyttelyssä on isosti veneitä, myös kiinnostavilta uusilta ja pieniltä valmistajilta. Ohjelmaa ja tekemistä riittää entistä enemmän.

Venenäyttelyistä on paljon iloa ainakin kahdelle ihmisryhmälle. Molemmille on erityisen hyvä, kun näyttely on uiva, eli ulkona aidossa laituriympäristössä.

Ensimmäinen hyötyjäryhmä on tietysti veneen ostoa suunnittelevat. Näyttelyssä pääsee vertailemaan eri valmistajien ja myyjien kilpailevia venemalleja peräkanaa. Parhaassa tapauksessa voi jopa koeajaa. Kippari-lehdellä on Uivassa venenäyttelyssä koeajolaituri, jossa on useita uusia veneitä ajettavana. Lisäksi moni myyjä järjestää näyttelypäivien jälkeen iltaisin sekä seuraavalla viikolla koeajoja esillä olleilla veneillä.

Laiturissa veneet ovat muutenkin messuhallia aidommassa ympäristössä. Uivassa näyttelyssä voi kokea, kuinka vakaita veneet ovat tai kuinka helppo niihin on astua sisään laiturilta. Sopivasta suunnasta tuleva puhuri auttaa jopa arvioimaan veneiden tarjoamaa tuulensuojaa.

Veneitä on esillä todella monenlaisia ja lukuisilta pieniltäkin valmistajilta. Laiturit kiertämällä voi löytää sellaisenkin veneen, joka ei muuten tulisi mieleen, mutta osuu juuri omaan makuun tai käyttötarpeeseen. Aivan erityisesti Uiva on ainoa oikea näyttely purjeveneille. Täällä niissä ovat mastot ja köydet paikallaan.

Toinen hyötyjäryhmä ovat kaikki veneilystä ja vesillä liikkumisesta kiinnostuneet. Messuilla voi fiilistellä ja saada ideoita. Uivassa näyttelyssä vanhankin veneen omistaja pääsee katsomaan lähempää, millaisia ne vesillä vastaan tulevat uudet veneet ovat. Ja huomata, että ne haisevat uudelta lasikuidulta ja niistä puuttuu oman vanhan veneen henki…

Silloin shoppailut tekee enemminkin tarvikepuolella, jossa on monipuolista tarjontaa venealan liikkeistä. Venemestari-lehden telakalla taas saa vinkkejä veneen ylläpitoon ja huoltoon. Kalastuksesta kiinnostuneille on harvinaisen hyvä kokoelma kalakäyttöön varustettuja veneitä uudessa kalastuslaiturissa heti messualueen portista oikealle.

Tänä vuonna veden äärellä oleminen on hyödynnetty selvästi aiempaa paremmin. Messuilla pääsee kokeilemaan esimerkiksi purjehdusta, SUP-lautailua ja vesijetin moottorilla lentävää flyboardia. Jos haluaa vain nauttia kyydissä olemisesta, vauhdikas RIB-vene vie pikku korvausta vastaan merelle kierrokselle.

Jos siis luet tätä vielä messujen ollessa käynnissä 18.-20.8.2017, niin ei muuta kuin Helsingin Lauttasaareen!

Jos luet tätä myöhemmin, niin alla on annos messuilla olleita uusia veneitä ja veneilyyn liittyviä huomionarvoisia muita uutuuksia.

Alua haluaa?

Uiva venenäyttely 2017 – Laajasti tarjontaa ja kivaa

Näyttelyn tärkeimmän uutuusveneen titteli oli aika helppo antaa upouudelle Buster M:lle. Ainakin se tulee myymään kuin häkä, ison jälleenmyyjäverkoston ja vankan Buster-kannattajakunnan ansiosta. Toisaalta vene myös on oikein hyvä.

Keulaosassa on veneen koko huomioiden valtavasti tilaa. Jo laiturissa huomaa veneen vakauden. Esimerkiksi heittokalastusta voi harrastaa huoletta veneen nurkissa seisten ilman vaaraa tai edes tunnetta kippaamisesta.

M1-malli on edullisempi ja riisutumpi, M2:ssa taas on tuplapulpetti ja Buster Q-näyttö karttaplotterilla. Ulkoisesti vanhasta M:stä uutuuden erottaa musta-oranssista värityksestä veneen laidoilla takaosassa. Vene on koeajettavana Kipparin laiturissa. Lyhyen ajon perusteella se on ehkä hieman kokoistaan isomman veneen tuntuinen, varma perusvene.

Toinen Buster-ensiesittely taas oli Mini Sport. Alle nelimetristä ja korkeintaan 10-hevosvoimaisella moottorilla varustettua venettä ajetaan ratista pikkuisen ohjauspulpetin ääressä. Ratkaisu voi olla hyvä esimerkiksi perheen pienimmille fiilisteltäväksi tai paremman ergonomian ystävälle. Vääntäytyminen kahvalle kun on varmasti monien mielestä epämiellyttävämpää kuin hyvässä asennossa ohjauspulpetin ääressä ajaminen.

Siinä missä Mini Sport on harvinaisen pieni rattiohjattava alumiinivene, uusi Faster 460 TH taas on harvinaisen iso kahvaohjattava alumiinivene. Ohjauspulpetti on heivattu veneen keskeltä pois, minkä seurauksena saadaan suunnaton määrä lattia- eli turkkitilaa. Veneessä mahtuu näin hyvin esimerkiksi heittokalastamaan tai kuljettamaan isoja tavaroita. 50-hevosvoimaisen perämoottorin käskeminen kahvasta voi tuntua aika miehekkäältä.

Alumiiniveneissä muutakin tarjontaa oli nykytyyliin paljon, ja messuilla niitä pääsee vertailemaan keskenään. Ennen suomalaisilla messuilla näkemättömiä uutuuksia oli varsin vähän, lähinnä iso ruotsalainen Viggo X8.

Melko tuoreita tapauksia olivat myös kuluvan vuoden uutuudet Faster 625, Finnmaster Husky R5 ja R8s sekä Silver BRX-mallit Shark ja Eagle. Isommista tuoreehkoista aluveneistä ansaittua huomiota herättivät Buster Phantom ja Nettiveneessäkin koeajettu hämmentävän hiljainen Arronet Surprise.

Myös suurelle yleisölle ehkä vähän kuriositeetti, mutta moniin käyttöihin juuri oikea valinta on alumiininen katamaraani. Näitä jämeriä ja vakaita kuormajuhtia oli tarjolla ihan uusia kotimaisia malleja sekä Pick Up Boat että Alucat W8.

Vähän halvempaa huvia

Jos suomalainen veneilijä haluaa halpaa huvia, katsotaan usein Terhiä tai Suvia. Pienten veneiden suurmerkit olivat hyvin esillä, Suvi tosin vain isomman pään malleillaan.

Suveissa onkin tapahtunut iso tyylimuutos, joka oli Uivassa ensimmäistä kertaa esillä. Tummemmat kylkien teippaukset saavat Suvit näyttämään arvokkaammilta ja modernimmilta. Oudosti myös mallimerkintöjen muuttaminen tuo tiettyä arvokkuutta ainakin allekirjoittaneen makuun. Esimerkiksi minikokoisen tuplapulpettimallin uusi nimi 45 Duo kuulostaa paremmalta kuin vanha 4540 Duo.

Terhillä oli kiinnostavasti esillä myös sähkömallit Torqeedo-moottoreilla. Valitettavasti Terhit olivat maaosastolla, joten niiden vakautta tai kiikkeryyttä ei päässyt arvioimaan vesillä.

Hieman hintavammassa yli 20 000 euron hintaluokassa taas valikoima kasvaa runsaasti. Näyttävästi esillä olivat esimerkiksi Bellat, joiden nykytyyliä tunnutaan hieman hienosäädettävän vuosi vuodelta. Ne muuttuvat ehkä hieman tylsempään, mutta silti parempaan suuntaan.

Yamarinilla taas melkein mikään ei tunnu muuttuvan, mutta perushyvät veneet käyvät hienosti kaupaksi. Vuonna 2016 se oli jopa Suomen rekisteröidyin venemerkki. Nyt hynttyyt on lyöty yhteen Busterin kanssa Yamahan alaisuudessa. Huhut kertovat, että kesästä 2018 alkaen tulisi kunnolla uutuuksia.

Ennen sitä voisikin ulkomaisilla merkeillä olla hyvä hetki iskeä. Etelämpänä Euroopassa runsaasti myyvä Jeanneau oli esillä muun muassa uuden Cap Camarat 5.5 BR:n voimin. Kivan oloisen bowriderin saa valmiina pakettina moottoreineen selvästi alle 30 000 euron. Vene oli myös koeajettavissa Kipparin laiturissa, kätevästi vertailtavana esimerkiksi varsin vastaaviin Bellaan ja Yamariniin.

Ei halpaa, mutta huvia

Isot moottoriveneet ovat messuilla hyviä unelmoitavia, mutta toisille se on myös hyvä hetki harkita isojen kauppojen tekemistä. Uivassa näyttelyssä 2017 oli yllättävän paljon uutuusveneitä noin 10-15-metristen matkaveneiden luokasta.

Hintaluokassaan harvinaisen suosittu kotimainen Grandezza 33 OC oli uudistunut 34 OC:ksi ja oli tässä muodossa nyt ensiesittelyssä. Lisäpituus tulee lähinnä veneen perään, jossa on uusi muunneltava auringonottotaso ja pidempi uimataso. Myös runkoikkunat ovat aiempaa isommat ja monet tyyliseikat ajanmukaisempia.

Kiinnostava kilpailija 34 OC:lle on Suomessa nyt ensiesitelty Jeanneau Leader 33. Tai jos hakee jotain hieman erilaista tyyliä, sitä tarjoaa toisen suositun matkavenemerkin Aquadorin uutuus 35 AQ. Talvella jo esiteltyä ”Aqua” pystyi näin kätevästi vertaamaan Grandezzaan. Veneiden tyyli ja tilankäyttö ovat varsin erilaisia. Isommat veneet eivät onneksi ole keskenään kovin samanlaisia, joten valinnanvaraa riittää.

Hitusen pienempää kokoluokkaa edusti esimerkiksi uusi Sea Ray 320 Sundancer. Vähemmän tunnettuja, mutta kiinnostavia isompien veneiden merkkejä edusti taas ruotsalainen HOC 33P.

Kirjainlyhennemerkeistä suomalainen XO tarjosi taas aivan käsittämättömän hyvältä näyttäviä mustia veneitä. Talvella sisätiloissa esitellyt DFNDR ja Cruiser näyttivät huimilta myös vesillä. Saman laiturin toisessa päässä vielä suuremman huomion kuitenkin kiinnitti oikeutetusti uusi Nord Star 47 SCY. ”Semi-custom yacht” on suurin Suomessa sarjavalmistettava moottorivene.

  • Uiva venenäyttely 2017 – Laajasti tarjontaa ja kivaa
  • Uiva venenäyttely 2017 – Laajasti tarjontaa ja kivaa

Purjeet ylös, ilmat makkaroihin ja 3D-printillä osasia veneeseen

Purjeveneitä oli näytillä jopa enemmän kuin uusia purkkareita on alkuvuonna Suomeen rekisteröity. Messuilla isoja pursia taisi olla 7 – jollien lisäksi. Rekisteröintitilasto heinäkuun loppuun mennessä näytti viittä.

Hyvä perhepursi Hanse 315 oli saanut viereensä pari Dragonflyn vauhdikasta trimaraania. Nettiveneessäkin koepurjehdittu uusi Lagoon 42 -luksuskatamaraani on yhä huikea ilmestys. Suurimmat sormien syyhyämiset purjehtijoilla kohdistuivat kuitenkin tanskalaisen X-Yachtsin eeppiseen X4:ään.

Ilmatäytteiset veneet sen sijaan nostavat suosiotaan rekisteröinneissä ja se näkyi messuillakin. Huimasti suosiotaan kasvattava Highfield oli esillä jopa kahdeksan veneen voimin, eikä siinäkään ollut lähes koko mallisto. Vaihtoehtoja RIB-veneissä riitti messuillakin esimerkiksi Brig, Dahl, Rival ja tietenkin vanha kunnon Zodiac.

Tarvikepuolella kovin juttu messuilla oli kalastuslaituri, jolla oli lukuisiin erilaisiin veneisiin tehtyjä varusteluratkaisuja eri kalastusmuotoihin. Monen varusteen ymmärtää ja pääsee kokeilemaan vasta, kun se on aitoon veneeseen asennettu.

Tämän todellisen demoamisen hyödyn huomasi erittäin hyvin 3D-tulostukseen erikoistuneen Go3D:n osastolla. Hyvin pääsisäänkäynnin jälkeen esillä olleessa Flipperissä oli kymmeniä 3D-tulostettuja osia, jotka lisäsivät veneen monikäyttöisyyttä huomattavasti.

Veneet tunnetusti ovat yksilöitä, ja varsinkin vähän vanhempiin ei löydy kaikkia mahdollisia lisävarusteita suoraan kaupan hyllystä. Jos jotakin tarvitsee, veneen kyseisen kohdan voi skannata ja tehdä juuri siihen paikalleen loksahtavan osan 3D-tulostamalla. Tulostettava materiaali pitää tietysti olla veneilyn rajuihin olosuhteisiin sopivaa, esimerkiksi haponkestävää terästä tai kuituvahvisteista komposiittia.

Esimerkkiveneessä olivat inspiraatiota tuomassa muun muassa ylimääräinen askelma ja targakaaren kiinnikkeet sekä lukuisat sisustan osat. Esimerkiksi irtokaiuttimet, leikkuulauta ja apupöytä pysyivät paikoillaan 3D-tulostetuilla kiinnikkeillä. Varmasti moni keksii omaankin veneeseen pieniä lisäosasia tai niiden kiinnikkeitä, jotka voisi tehdä 3D-tulostamalla.

Loppukokemuksena messuista onkin, että kyllä ne veneetkin muuttuvat, vaikkei tahti olekaan huimaavaa. Muutos tapahtuu samalla leppoisuudella kuin vesillä liikkuminen muutenkin. Mennään varovasti ja annetaan välillä virran ja tuulen viedä, mutta sopivassa paikassa voidaan myös laittaa hanaa.

 

Raimo Tengvall, kuvat Arto Rusanen

Raimo Tengvall
Raimo Tengvall on auto- ja veneilytoimittaja, joka nauttii raittiista ilmasta. Oma auto onkin hiuksia sopivasti pörryttävä Smart Roadster. Kauppakassina on Hyundai i10. Unelmissa on hienompiakin kulkuneuvoja, mutta oikeastaan mikä tahansa kulkupeli miellyttää, jos se saa matkan tuntumaan tärkeämmältä kuin määränpään.

Kommentit

Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa