Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 4 543   0

Vettä ja viihdettä venemessuilla – ja kiinnostavia veneitäkin

Vettä ja viihdettä venemessuilla – ja kiinnostavia veneitäkin

Helsingin venemessut paisuvat koko ajan enemmän vesihenkisen yleisötapahtuman suuntaan. Silti myös venepuolen tarjonta on pysynyt laajana.

Suomen veneala ja huomattava osa veneilevästä kansasta kokoontuu vuosittain Helsingin venemessuille. Tänä vuonna Vene 16 Båt -messuilla oli ennätysmäärä, 411 näytteilleasettajaa. Reilun viikon mittainen tapahtuma houkutteli Messukeskukseen yhteensa 77 000 henkeä. Edellisvuoteen verrattuna kävijämäärä nousi viidellä prosentilla.

Lisäväki saattoi tulla paikalle oheisohjelman houkuttelemana. Uusi Aalto -alueen tuplasti entistä isomman vesialtaan tienoilla oli erinäistä ohjelmaa ja myös musiikkikeikkoja: Evelina, Stig ja Diandra.

Ajanviettäjäväen kasvusta kertonee ehkä sekin, että ensiarvioiden mukaan isommasta kävijämäärästä huolimatta venekauppaa tehtiin edellisvuoden tahtiin. Silloin messuilla myytiin noin 550 venettä. Kaikki kokoluokat huomioon ottaen lähes joka kymmenes uusi vene Suomessa myydään Helsingin venemessuilla.

Silti messut ovat osana vielä paljon useammassa kaupantekoprosessissa. Siellä pääsee näkemään ja tutustumaan kilpaileviin venemalleihin laajemmin kuin missään muualla.

”Ensin on katsottu netistä, sitten täällä tutustutaan veneisiin paikan päällä ja sen jälkeen käydään muutamissa veneliikkeissä”, Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jouko Huju kuvailee tyypillistä veneasiakkaan reittiä. Messut ovat siis tärkeässä osassa hyvin monille ostajille.

Voittajien hienouksia

Vettä ja viihdettä venemessuilla – ja kiinnostavia veneitäkin

Kotimaisten valmistajien kauden 2016 uutuusvenemalleista osa oli esitelty jo aiemmin Turun Venexpossa. Niistä on oma Nettiveneen juttunsa, joten niihin ei tässä jutussa palata. Helsingin huomattavasti isommilla messuilla nuokin uutuudet olivat esillä selvästi useammille silmäpareille ja ymmärrettävästi herättivät kiinnostusta.

Ulkomaisten merkkien veneitä oli Helsingissä enemmän kuin Turun messuilla, samoin tarvikepuoli ja vesiurheilu olivat huomattavasti isommin esillä.

Messujen kiinnostavimmiksi maailmanensi-iltauutuuksiksi voisi sanoa Axopar 24:n ja Yamarin 81 DC:n, jotka molemmat palkittiin messuilla. Axopar 24 Open oli Messujen avomoottorivene, Yamarin 81 Day Cruiser Messujen retkimoottorivene.

Näistä Axopar 24 on tuoreehkon kotimaisen valmistajan pienin ja edullisin malli. Messuveneen hinta ilman moottoria oli 34 000 euron tienoilla. Sillä saa näyttävän modernin kapeakeulaisen veneen samaan rahaan kuin metriä lyhyemmät alumiiniveneet, joita oli messuilla valtoimenaan. (Alumiiniveneiden uutuustulvasta on kerrottu enemmän jo Turun messujutun yhteydessä.) Axopar 24:stä on tulossa avoveneen lisäksi myös suojaisammat T-Top- ja HT-mallit.

Yamarin 81 Day Cruiser on Konekeskon kotimaisen suurmerkin uusi suurin malli ja uuden aikakauden aloittaja. Siinä on niin uutta muotoilua kuin erinäisiä keksintöjäkin. ”Petestep”-pohjan ansiosta veneen sanotaan kulkevan pehmeämmin ja kuluttavan vähemmän polttoainetta. Lepuuttajat saa piiloon tyylikkäiden takakulmien kansien alle. Avotilaa veneessä on hienosti, jopa kahdeksan hengen hengailuun. Sisätilaa on daycruiser-tyyliin ahtaammin ja matalasti, mutta mahtuupa kahden aikuisen lisäksi myös kaksi sopuisaa lasta kannen alle nukkumaan.

Muita messujen palkittuja veneitä oli matkamoottoriveneiden sarjan Galeon 445 HTS ja purjeveneiden Jeanneau Sun Odyssey 349. Galeon on Puolassa tehtävä hyvän hinta-laatu-suhteen luksusvene, jolle varmasti löytyy ostajia.

Samoin fiksua suunnittelua ja ominaisuuksiin nähden kohtuuhintaa tarjosi Jeanneun perhepursi, joka kävi kaupaksi messuilla. Lisääkin kauppoja lienee tulossa vielä messujen jälkeen. Se ei ole tämän hetken parinkymmenen uuden ison purjeveneen vuosittaisilla markkinoilla itsestäänselvyys, joten messuilla kannattaa olla esillä.

Kiinnostavia poimintoja

Marino teki fiksusti tuomalla retrohenkiset ja värikkäät Mustang- ja Swing-mallinsa monen veneen voimin esille. Ne kiinnostivat yleisöä ja nousivat esiin käytäväpuheissa ihan toisella puolella messuhallejakin.

Toinen edullisen hintaluokan kiinnostava moottorivenetapaus oli Quicksilver Activ 455 Cabin. Sen luokse ei välttämättä tultu ulkonäöstä viehättyneinä tai veneen esillepanon vuoksi. Reaktiot olivat positiivisesti yllättyneitä ja myös epäileviä, voiko se toimia. Daycruisermaisen 4,5-metrisen veneen pikku nukkumahytillä saa alle 15 000 eurolla. ”Ai se sisältää moottorinkin?!”

Ehkä hieman vähemmälle huomiolle jäi tarkemmin katsottuna kiinnostava Pegazus 560 Top Fisher. Pilothouse-tyyppisessä veneessä oli uutena keksintönä liikkuva ohjauspulpetti. Sen ansiosta venettä voi ajaa joko keulan hytissä sisällä tai ulkona takaosan avotilassa samalla pulpetilla. Muutenkin vene oli moottorin kanssa kohtuulliseen 35 000 euron hintaan kiinnostava tulokas kasvavaan pilothouse-veneiden luokkaan.

Kotimaisia uusia tulokkaita olivat muun muassa Faster 545 -mallit keulaportilla. Työveneistä tutun ratkaisun tuominen suosittuun huvivenekokoluokkaan voi olla hyvä ratkaisu esimerkiksi luonnossa rantautumisiin tai liikuntarajoitteisten veneilyyn.

Pienten veneiden kestomenestyjä Terhi esitteli 475 BR:n suomalaisten tämän hetken moottorivenemarkkinoiden ytimeen, tai fiksusti hieman niiden alapuolelle. Se on tuplapulpettivene viidelle hengelle, eli koko perusperhe matkustaa mukavasti tuulensuojassa. Kokoa ja hintaa on silti vähemmän kuin monilla hitusen isommilla kilpailijoilla. Varma hitti siis.

AMT-veneiden uutta muotoilua esitteli urheilulliseksi kuvailtu 190 BR. Se on ainakin paperilla hyvinkin pätevä. 100-heppaisella moottorilla päästään melkein 40 solmua, mutta vene on myös tilava monipuoliseen käyttöön.

Komea kotimainen uutuus oli XO:n isoin malli 360. Se on uuden tyylinen kilpailija Targalle ja kumppaneille, eli kovan käytön ja kovan rahan meriveneille. Asuttavuutta on myös jonkin verran, mutta tärkein käyttö lienee ajamisesta nautiskelu ja perille pääsy kelissä kuin kelissä.

Muista pohjoismaisista valmistajista Nordkapp tuli hyvällä vauhdilla esiin uusilla kilpailukykyisen oloisilla malleillaan. Noblesse 605 on pienemmän pään daycruiser, suunnittelijana sama Espen Thorup kuin uusilla Belloilla ja Flippereillä. Avant 605 Ranger taas on hyvä vastaus uusille suomalaisille alumiiniveneille.

Alumiinipuolelta mainittakoon myös karskit ruotsalaiset Anytecit. Messuilla huomiota herätti erityisesti hytillinen 868 Cab, isompi kuin yksikään suomalainen sarjavalmisteinen alumiinivene.

Eräs huomion herättäjä on tietysti aina messujen isoin vene. Kuten monina aiempinakin vuosina, se oli Sunseeker, tänä vuonna Predator 57.

  • Vettä ja viihdettä venemessuilla – ja kiinnostavia veneitäkin
  • Vettä ja viihdettä venemessuilla – ja kiinnostavia veneitäkin
 

Vesillä liikkumisen monimuotoisuutta

Joskus venemessuilla meinaa tulla ähky. Esillä on todella monenlaista tapaa liikkua vesillä, ja välillä vastakohtaisuudet ovat halllissa ihan vierekkäin. Esimerkiksi klassikkopuuveneet tuoksuivat hyvältä ja edustivat tiettyä rauhallista pysyvyyttä. Suomalaisista klassikkoveneistä kerrottiin kerättävän nyt rekisteriä, ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaista erillistä K-rekisteriä.

Näiden vieressä Speed Boat Center esitteli kohtuukokoisia ja -hintaisia kilpakäyttöönkin soveltuvia veneitä. Yli 40 solmun vauhdin hurmaa saa uutena jo alle 20 000 eurolla, vakaamman katamaraanin 200-heppaisella koneella 45 000 eurolla. Jälkimmäisellä mennään jo järisyttävät yli 70 solmua.

Toisessa hallissa oli myös moottorivauhtia – purjejollien vieressä. Kesäkuussa Jyväskylän lähellä Peurungassa järjestettävä F2-veneiden MM-osakilpailu herätti kiinnostusta. Lisävettä kiukaalle heitti F1-veneitä yleensä ajava Sami Seliö, joka oli juuri ilmoittanut osallistuvansa myös tähän suomalaiseen F2-kisaan.

Vauhtia on tullut myös purjehduspuolelle uusien foiling-veneiden myötä. Kantosiiville vauhdissa nousevia jollia oli venemessuilla muutamia ihmeteltävinä. Ne roikkuivat katosta suunnilleen katseen korkeudelle laskettuina, jotta rakenne oli selkeämmin nähtävänä.

Oma lukunsa oli vesiurheilun Uusi Aalto -alue. Siellä oli vetonaulana valtava 40-metrinen allas, jossa oli huimat 500 000 litraa vettä. Siinä olikin tilaa järjestää näytöksiä erilaisista lajeista ja myös kävijöille runsaasti mahdollisuuksia päästä testaamaan erilaisia lajeja suppauksesta melontaan ja sukellukseen.

Allas ja lajikokeilut olivat erityisesti lasten suosiossa. Heille vetonaulaksi oli ajateltu merenneito ja artisteista Diandra. Silti kyllä myös Stigin pikkutuhmat biisit saivat lasten suppilautajalat vipattamaan…

Altaan ympärillä meinasi olla myös ongelma, kun musiikki ja muut altaan äänet sekä hämärä valo söivät huomiota ympärillä olleilta vesiurheiluständeiltä. Esillä oli kaikenlaista kehoa ja mieltä liikuttavaa kajakeista puhallettaviin purjejolliin ja wakeboard-lautoihin. Jos ständeillä ei aina ollut jatkuvaa yleisöryntäystä, niin altaan ympärillä kyllä riitti paljon kiinnostuneita. Uusi Aalto tuleekin jatkumaan venemessujen yhteydessä jatkossakin.

Yhtä varmana mukanaolijana pysyvät kalastus, laiturit ja veneilyvarusteet. Kalastuspuolella Rapala oli tuonut paikalle ison akvaarion aitoine kaloineen. Laitureita, trailereita ja muuta veneilyn ympärillä tarpeellista oli myös asiallinen valikoima.

Lukumääräisesti vilkkaimmin kauppaa tehtiin kuitenkin veneilyvarusteiden puolella. Vaatteiden ja pelastusliivien lisäksi esimerkiksi veneilyelektroniikka kävi hyvin kaupaksi. Kauden alku on jo sen verran pian häämöttävässä tulevaisuudessa, että niitä tekee jo mieli ostaa.

Nykyään nettikauppojen aikana messutarjoukset tosin eivät monien makuun tuntuneet kovin erityisiltä. Silti messuilta moni ei mielellään lähde tyhjin käsin. Tulipahan hankittua ostokset ainakin ajoissa…

Teksti: Raimo Tengvall, kuvat: Arto Rusanen

Raimo - Tengvall
Raimo Tengvall on yhtä aikaa nuori ja kokenut auto- ja veneilytoimittaja. Töitä nelipyöräisillä teini-iästä alkaen vuodesta 2005, paattien parissa vuodesta 2012. Karttuva kokemus on tuonut kaikkiruokaisuutta: oikeastaan mikä tahansa kulkupeli miellyttää, jos se saa matkan tuntumaan tärkeämmältä kuin määränpään.
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
Kaupunkivene – Veneilyn iloa ilman omistamisen huolia
MAINOS
Video Icon

Kaupunkivene – Veneilyn iloa ilman omistamisen huolia

Rekkari.fi-palvelusta kätevästi veneen viralliset tiedot

Rekkari.fi-palvelusta kätevästi veneen viralliset tiedot

Master Pro 550 - edullista paketti etsivälle

Master Pro 550 - edullista paketti etsivälle

Saxdor 200 Sport - avoveneilyn uusi konsepti

Saxdor 200 Sport - avoveneilyn uusi konsepti

Vesiliikennelaki uudistuu: Veneen vuokralle antamisen vaatimukset vähenevät

Vesiliikennelaki uudistuu: Veneen vuokralle antamisen vaatimukset vähenevät