Close
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Buster XSr - mökkirannan vene

Buster XSr - mökkirannan vene

Buster XSr on perinteisen suomalaisen alumiinivenemerkin kauden 2021 uutuus. Kyseessä on pieni ja kevyt alumiinivene, jota on helppo käyttää.

Busterin kauden 2021 uutuus XS-malli on tarjolla kahvaohjauksella (XS) ja ohjauspulpetilla eli XSr-mallina, jonka koeajon kokemukset ovat tarjolla tässä Nettiveneen raportissa.

Mittaa Buster XS:ssä on 4,18 metriä ja leveyttä 1,76 metriä. Kantavuutta on 442 kiloa ja maksihenkilömäärä on 4. Veneen paino ilman moottoria on 210 kiloa ja 273 kiloa 20 hevosvoimaisen moottorin kanssa eli puhumme todella kevyestä veneestä.

XS sijoittuu mallistossa Buster Minin (3,88 metriä ja 104 kg, 8–10 hv perämoottori) ja Buster S:n (4,43 metriä, 260 kg, 30 hv perämoottori) väliin.

Moottorisuositus on 20 hevosvoimaa, mutta toki Buster XSr:n voi varustaa myös pienemmällä voimanlähteellä. Tuolloin plaaniin pääseminen on oletettavasti työläämpää. Etenkin, jos kyydissä on useampi henkilö.

Pienestä koosta huolimatta monipuolinen

Buster XSr - mökkirannan vene

Buster XSr on suunniteltu niin, että mökkiveneilyn erilaiset tarpeet tulisivat mahdollisimman hyvin täytetyiksi. Pienestä koosta huolimatta.

Keveys helpottaa hallintaa, jolloin perheen nuoriso voi turvallisemmin käyttää Buster XSr:ää itsenäisesti.

Vesilinja on mahdollisimman leveä, mikä tekee kevyestä veneestä vakaan ja tuo tilaa sisälle. Avotila onkin yllättävän iso näin pieneksi veneeksi eli kassia ja kampetta mahtuu mukavasti kyytiin. Vene on erittäin vakaa eikä kallistele paljoa, vaikka runsaat 100 kiloa painava henkilö asettuu veneen laidalle.

Keulassa on erittäin fiksusti suunniteltu laaja pehmeillä liukuesteillä vuorattu vakaa astumistila, jota voi hyödyntää heittokalastamiseen ja tietenkin istumiseen matkustettaessa. Luukun alta löytyy tilaa suojaa kaipaaville tavaroille.

Sama laaja ja vakaa tila on myös perätuhdon alueella. Myös sitä voi käyttää niin kalastamiseen kuin istumiseen. Perästä luukun alta löytyy myös veneen kanisterimallinen polttoainetankki sekä akku.

  • Buster XSr - mökkirannan vene
  • Buster XSr - mökkirannan vene
 

Vakiona mukana kaikki tarpeellinen

Buster XSr:n ohjaamo on valmistettu vankasta muovista. Pysty tuulilasi suojaa kuskia ajoviimalta. Pulpetista löytyy lokero pientavaroille ja 12V virranulostulo.

Vakiovarustelu on asiallinen, eikä lisiä välttämättä tarvitse. Mukana on mm. kaapeliohjaus, lukittavat säilytystilat, uimatikkaat, komposiittiturkki, knaapit, akkulaatikko, päävirtakatkaisin automaattisulakkein, automaattinen pilssipumppu ja irrotettava valomasto.

Ajossa uusi Buster XSr on kevyen tuntuinen ja helposti hallittava. Kevyes tekee sen, että Buster XSr on suojaisien reittien vene. Siitä huolimatta se on yllättävän vakaa ajossa sekä paikallaan.

Buster on jälleen valmistanut fiksun ja käyttötarkoitukseensa eli mökkiveneeksi erinomaisesti soveltuvan veneen, jonka hinta 9.990 euroa 20 hevosvoimaisen Yamahan perämoottorin kanssa ei tunnu lainkaan pahalta pyynniltä.

Antti Liinpää

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Buster XSr + Yamaha F20GEPL

Pituus: 4,18 m
Maksimileveys:1,76 m
Paino: 210 kg + moottori
Henkilömäärä:Maksimissaan 4
Moottori:15-20 hv
Huippunopeus:Noin 20 solmua
Hinta: Vene + moottori 9.990 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.
Safety instructions Nettivene.com
on mobile
My vehicles

More test drives

All test drives »
Buster Magnum - sporttinen alumiinivene

Buster Magnum - sporttinen alumiinivene

Max 78 Cabin - kovan kelin ja painavan lastin yhteysalus

Max 78 Cabin - kovan kelin ja painavan lastin yhteysalus

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla