Jutut-osiosta löydät tietoa venemaailman mielenkiintoisimmista uutuuksista ja ...Lue lisää tuoreimmista kuulumisista sekä löydät lisätietoa veneen oston tueksi.
Suunnitteletko käytetyn veneen ostamista? Kokosimme listan asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen kauppakirjan allekirjoittamista.
Miten merellä tai järvellä kannattaa pukeutua alkukevään ja loppusyksyn todella koleilla keleillä?
Veneilykauden päättyessä on edessä tärkeitä rutiinitehtäviä, joiden tarkoituksena on ehkäistä homeen, jäätymisen ja korroosion aiheuttamia vaurioita.
Suomen johtava taloustuotteiden vertailusivusto, VertaaEnsin.fi keräsi vinkkejä siitä, mitä pitäisi tietää tulevan veneen rahoittamisesta.
Turun Ruissalon Tapahtumatelakalla 23.-25.8 Suomen suurin käytettyjen veneiden tapahtuma
Kiusallinen merirokko irtoaa veneen pohjasta helposti pesemällä heinä-elokuun vaihteessa.
Veneilijä ei tarvitse ajokorttia: 15 vuoden ikä ja riittävät taidot oikeuttavat jopa 24-metrisen aluksen kippariksi.
Jetti houkuttaa tänä päivänä kaikenikäisiä ja -tyyppisiä vesilläliikkujia, mutta sama malli ei ole paras valinta jokaiselle käyttäjälle.
Veneen tärkeimmät varusteet ovat pelastusliivit, isommalla moottorilla varustetussa veneessä on mukana oltava myös sammutin.
Heittokalastuksen suosio on nopeassa kasvussa ja se on tuonut myös Suomen vesille erilaiset heittokalastuksen erikoisveneet.
Vahaus on välttämätön osa lujitemuoviveneen omistajan kevätpuuhia. Vaha tuo kiiltoa ja muodostaa veneen gelcoatin pintaan likaa hylkivän kerroksen.
Nettivene kokosi jo vuonna 2014 kymmenen tärkeintä vinkkiä perämoottorin perushuoltoon. Säiden puolesta alkaa näyttää siltä, että niin vinkit kuin veneily alkavat olla taas ajankohtaisia.
Tunnettu ja yleinen venemerkki on helpoin myytävä ja oikea hinnoittelu ratkaisee, neuvovat venekaupan ammattilaiset.
Venetrailerin valinta alkaa veneen ja moottorin painosta, sillä se ratkaisee tarvitaanko jarrullinen vai jarruton traileri.
Venettä trailerille nostettaessa pärjää saaristolaisjärjellä yllättävän pitkälle. Kun vielä otetaan kaveri mukaan, suunnitellaan hieman ja säilytetään maltti, niin ollaan oikeilla jäljillä.
Vesillä liikkujan henkilökohtaisten varusteiden ykkönen on liivit: vaan pitäisikö olla kellunta-, pelastus- tai paukkuliivit?
Miellyttävän kevyet paukkuliivit auttavat hädässä vain, jos ne toimivat. Tarkistus on helppo tehdä keväällä omatoimisestikin.
Rannassa lojuvan ongelman saa pois silmistä monin tavoin, onneksi myös viisaasti ja hyvin omintunnoin.
Trafin saatua venerekisteriasiat haltuunsa ovat palvelut modernisoituneet kovaa tahtia. Nykyisellään käytännössä kaikki hoituu myös sähköisesti.
Luonnonsatamaan rantautuminen vaatii tarkkuutta, erityisesti jos ranta on entuudestaan tuntematon.
Raskas pressu on paras väline peitellä vene talvea varten.
Purjeveneellä voi karkeasti ottaen kääntyä kahdella tavalla. Vastatuuleen tehdään vastakäännös, myötätuuleen jiipataan.
Purjeiden nostaminen ja laskeminen ei ole monimutkaista, vaikka aloittelijaa köysiviidakko saattaa hämmentää.
Veneen kyljen puhdistaminen ja kiillottaminen vaatii vain reilusti työtä ja hyvät välineet.
Potkuri kannattaa irrottaa ja kiillottaa joka vuosi. Niin se pysyy hyvässä kunnossa tuleviin koitoksiin.
Veneen ilmanvaihdon ja lämmityksen uusiminen antaa paljon uusia käyttötunteja ja mukavuutta veneilyyn.
Hätäraketin ja -soihdun käyttäminen ei ole monimutkaista. Veneilijän kannattaa kuitenkin harjoitella tätäkin etukäteen.
Sellainen purjehtija, jolla ei ole tarvetta ottaa viimeisiä nopeuden kymmenyksiä irti veneestään, voi hyvin rikata veneensä näppituntumaan luottaen.
Sisämoottorin huollon voi tehdä hyvin itsekin. Tarvitaan vain hiukan aikaa ja hyvät ohjeet.
Kuorma ja käyttö ratkaisevat potkurin valinnan Perämoottorin vakiopotkuri on kohtuullinen yleisratkaisu, mutta vaihtoehtojakin on tarjolla runsaasti. Niillä saa veneen viritettyä osuvammin omaan käyttöönsä, kun tietää