Close
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Bénéteau Flyer 6 vuoden moottoriveneeksi

Bénéteau Flyer 6 vuoden moottoriveneeksi
 • Beneteau
 • Beneteau
 • Beneteau
 • Beneteau
 • Beneteau
 • Beneteau
 • Beneteau
 • Beneteau
 • Beneteau
 • Beneteau
 • Beneteau
 • Beneteau

Bénéteaun Flyer 6 voitti tammikuussa Frankfurtin venemessuilla Vuoden moottorivene-palkinnon alle 25-jalkaisten veneiden luokassa.

Kilpailussa oli mukana myös suomalaisia yrittäjiä, viiden parhaan joukkoon pääsivät sekä Flipper 600 DC että Yamarin Cross 75 BR, joista Yamarin on esitelty aikaisemmin Nettiveneen artikkeleissa.

Bénéteau Flyer 6 on päivävene, jota on saatavilla kolmena eri versiona. Keulasta avoin Spacedeck, aurinkopedillä varustettu Sundeck ja vesiurheiluun suunniteltu Sportdeck. Kaikissa malleissa runko on sama, mutta muuten veneet näyttävät varsin erilaisilta. Flyerin runko on Bénéteaun Air Step -runko, jossa kannella olevien aukkojen kautta ajetaan ajossa ilmaa veneen pohjaan perään. Ilmaa ohjataan pohjan muodoilla niin, että se ei pääse karkaamaan pois veneen reunoilta. Tuloksena perän alle muodostuu koko ajan vaihtuva ilmapatja, jonka on määrä keventää veneen kulkua, laskea plaanikynnystä, vähentää polttoaineen kulutusta ja toimia ohjausta tehostavana elementtinä. Air Step on saanut ulkomaisissa testeissä hyvän vastaanoton.

Ensivaikutelma Flyer 6:een astuessa on, että veneen täytyy olla selvästi isompi kuin kuusi metriä. Takakansi vaikuttaa suorastaan valtavalta, ja Sundeck-mallin etukannella voisi pitää vaikka bileet. Varalaita on melko matala, mikä vähentää turvallisuuden tunnetta, mutta tekee kannesta entistä avaramman oloisen. Värit ovat vaaleita ja valkoisia, mikä jälleen entisestään lisää tilan tuntua. Kahvoja on sijoitettu kannelle hyviin paikkoihin, ja ne ovat tukevan tuntuisia – kädensijan löytäminen ei ole vaikeaa.

Jokaiselle makunsa mukaan

Bénéteau Flyer 6 vuoden moottoriveneeksi

Sundeck-mallissa on nimensä mukaisesti keulassa laaja aurinkokansi. Samalla kannen alle vapautuu tilaa pienelle nukkumatilalle ja myös wc:lle. Pidempiin retkiin Sundeck ei tietenkään sovellu, mutta sateen yllättäessä ainakin tavarat pysyvät kuivina. Sundeckissä on pitkä mukavan tuntuinen penkki takana ja kaksi kuppi-istuinta keskipulpetin takana. Takakannelle saa muiden mallien tapaan halutessaan pöydän.

Spacedeck on ehkä suomalaiseen makuun tyypillisempi vene. Avoin keula antaa lisää tilaa matkustajille tai vaikka kalastajille, ja korkeat tarttumakaiteet lisäävät turvallisuutta, jos kyydissä on vaikka lapsia. Keulaan saa kaikissa kolmessa mallissa ankkurivinssin ja telineen. Kulku perästä on hoidettu paaran puolen viimeinen penkki nostamalla. Liikuteltava istuimen osa ei liene tosin ilman kunnon nojaa kummoinenkaan paikka istua ainakaan kovassa vauhdissa.

Sportdeck on täysverinen urheiluvene. Voimakas vetokaari veneen yläpuolella ja ohjaamorakenteen muokaaminen sivupulpetilliseksi antavat lisää tilaa suksien, donitsien, lautojen tai muiden perässä vedettävien järjestelemisille.

 • Bénéteau Flyer 6 vuoden moottoriveneeksi
 • Bénéteau Flyer 6 vuoden moottoriveneeksi
 

Kokonaisuudessaan Bénéteaun Flyer 6 vaikuttaa toimivalta kolmikolta, ja pintapuolisessa tarkastelussa myös laatu vaikuttaa hyvältä. Spacedeck on rekisteröity kahdeksalle (C) tai kymmenelle (D) hengelle, mutta muihinkin malleihin mahtuu runsaasti matkustajia. Ja ennen kaikkea, oleskelu veneessä on varmasti mukavaa, kun koko ajan ei tarvitse väistellä muita matkustajia tai veneen rakenteita. Toisaalta lapsiperheelle avonaisuus voi olla myös huono puoli, ainakin oikukkaissa kevään ja syksyn keleissä.

Ajo-ominaisuuksista ei tietenkään pysty messututustumisen perusteella sanomaan mitään, mutta Air Step on saanut innostuneen vastaanoton, ja se on jo käytössä monissa Beneteaun malleissa. Ranskalaisvalmistajan aggressiivinen hinnoittelu varmasti lisää Flyer 6:n suosiota.

Tapani Mylly

Bénéteau Flyer 6

Pituus:6,45 m
Leveys:2,52 m
Paino:1618 kg
Moottori:Korkeintaan 200 hv
Huippunopeus :35-40 solmua
Hinta:Alkaen noin 35 000 euroa (alustava hintatieto)
Tapani - Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Myytävät Beneteau -veneet

test
Beneteau Barracuda 8 sis.alv 24'20
75 000 €
test
Beneteau Flyer 750 Open'06
26 900 €
test
Beneteau Antares 8'19
100 000 €
test
Beneteau Oceanis 31'09
69 000 €
test
Beneteau Swift Trawler FLY 34'14
225 000 €
test
Beneteau Oceanis 40'08
129 500 €
test
Beneteau Antares 650 '07
26 800 €
test
Beneteau antares 7'07
41 000 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Beneteau koeajoja

Kaikki koeajot »
Rajuotteinen ranskatar Beneteau Barracuda 9

Rajuotteinen ranskatar Beneteau Barracuda 9

Buster Magnum - sporttinen alumiinivene

Buster Magnum - sporttinen alumiinivene

Max 78 Cabin - kovan kelin ja painavan lastin yhteysalus

Max 78 Cabin - kovan kelin ja painavan lastin yhteysalus

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla