Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Coronet on tanskalainen laatuvene

Coronet on tanskalainen laatuvene
  • Coronet
  • Coronet
  • Coronet
  • Coronet
  • Coronet
  • Coronet
  • Coronet
  • Coronet

Coronet 24 Family Fly on pieni vene ison veneen vaatteissa. Tanskalaisen laatumerkin vene on oikealla moottorilla virkeä menijä.

Ulkoapäin Coronet 24 Family Fly näyttää isolta veneeltä, ainakin siihen asti kun tietää veneen mitat. Kahdeksan metrin rungon päälle laitettu yläohjaamo kasvattaa Coronetin massaa ja myös ulkonäköä, keulaan tai erityisesti reunalle astuttaessa veneen koko kuitenkin paljastuu paremmin. Coronet keikkaa askelten painosta, ja kaiteista on syytä pitää kiinni.

Coronet 24 on reipas menijä, vene nousee plaaniin hyvin nopeasti, ja pysyy plaanissa vielä 13 solmun nopeudessakin. Koeajossa olleessa mallissa on Yamahan 230 hevosvoimainen nelitahtidiesel, josta löytyy vääntöä enemmän kuin hyvin kuljettamaan noin 3000 kiloa painavaa venettä. Omistajan mukaan meno on yhtä kevyttä, vaikka mukana olisi kahdeksankin matkustajaa, mikä on helppo uskoa.

Kaarteissa Coronet kallistuu melko maltillisesti, ja pysyy hyvin hyppysissä. Syvä v-pohja auttaa myös aallokossa ohjaamista, vaikka nopeasti levenevä keula varmasti pakottaa hiljentämään vauhtia erityisesti vasta-aallokossa.

Coronet kulkee matka-ajossa mukavasti hiukan alle 20 solmun nopeutta. Ajo sujuu joko kajuutan suojasta tai sitten pienestä yläohjaamosta. Yläohjaamo on rakennettu puusta, mikä antaa sille aivan omanlaisensa leiman.

Avoimet sisätilat

Coronet on tanskalainen laatuvene

Coronetin sisätilat jatkavat samalla linjalla kuin yläohjaamokin. Puuta on paljon, moderneja pyöreitä linjoja vähemmän. Hytin asettelu on suorastaan arkkityyppistä, ja onhan Coronet toiminutkin esikuvana monille nykyveneille.

Coronetissa asuu suhteellisen mukavasti neljä ihmistä, mutta perheen kesken tilaa on ehkä vielä muutamalle lisähenkilölle. Kaksi nukkujaa menee keulaan, yksi styyran puoleiseen pistopunkkaan veneen keskellä ja yksi mukavasti ruokailupöydän kohdalle pöydän laskemalla syntyvään sänkyyn. Ikkunoita on runsaasti ja ne ovat isoja, joten luonnonvaloa pääsee kiitettävästi sisään. Esittelyveneessä oli poistettu veneen styyran puolelta keulakajuutan erottava seinämä, mikä entisestään lisää valon ja tilan tuntua.

Mittava mallisto

Tanskalaisen Coronetin ensimmäinen malli julkaistiin vuonna 1956. Merkki nousi nopeasti varsin suosituksi, erityisesti 1960- ja 1970-luvuilla Coronetteja rakennettiin paljon. Nämä veneet ovat tietysti jo ikääntyneitä, mutta moni on edelleen täysin käyttökelpoinen. Korkea työn laatu on kestänyt koeajossa olleessa veneessäkin hyvin, puupinnat ovat esimerkiksi pääosin kauniita.

Family Fly -mallia valmistettiin vain neljän vuoden ajan ennen kuin uudemmat mallit korvasivat sen tehtaan linjoilla.

Vuosikymmenien saatossa Coronetit ovat kokeneet tietysti omistajiensa käsissä monenlaisia muutoksia ja lisäyksiä. Koeajossa olleeseen veneeseen on lisätty perään klaffipenkki, sillä alkuperäisessä Coronet 24 Family Fly:ssa ei ole avotilassa lainkaan istuimia. Samaten perä on saanut uimatason, joka onkin tärkeä asia sekä turvallisuuden että viihtyvyyden takia.

Hyvälaatuista, ikänsä takia jo kohtuuhintaista pientä melko urheilullista moottorivenettä etsivälle Coronet 24 Family Fly on hyvä valinta.

Tapani Mylly

Koeajossa ollut vene on myynnissä Nettiveneessä. Katso Coronet 24 tästä linkistä

Coronet 24 Family Fly tekniset tiedot:

Pituus:7,40 m
Leveys:2,81 m
Syväys:0,8 m
Paino:Noin 3000 kg
Moottori:Yamaha 230 hv diesel
Huippunopeus:Noin 30 solmua
Tapani - Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Myytävät Coronet -veneet

test
Coronet 32'78
32 500 €
test
Coronet Midi 24'77
32 000 €
test
Coronet 22'84
17 000 €
test
Coronet '79
18 000 €
test
Coronet 32 Sedan Fly'84
37 000 €
test
Coronet 21 DC'77
21 450 €
test
Coronet Mid 24'78
34 000 €
test
Coronet cortina 480'02
8 900 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Coronet koeajoja

Kaikki koeajot »
Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene