Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Vaihda salasanasi

Jos haluat vaihtaa käyttäjätilisi salasanan, anna sähköpostiosoitteesi
MAINOS
Jutut
14.10.2021

Kestävä, käytännöllinen, konstailematon - TG-veneiden suosion salaisuus on perusasioissa

Miksi TG:n mallit pysyvät vuodesta toiseen korkealla Suomen ostetuimpien veneiden listalla? Tuotekehitystä ohjaavat käytännöllisyys ja käyttökulujen pitäminen mahdollisimman pieninä.

Kun tärkein kriteeri hyttiveneelle on toimivuus ja välineellä liikutaan paljon, moni kääntyy TG:n puoleen. Ajettavuus – se on monelle ykkösjuttu. Mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? TG-veneiden tuotekehityksestä vastaava Frese Gustafson kertoo.

“Meille veneet ovat oikeasti käytännön kulkuvälineitä ja se on suunnittelussa tähdellisin asia. Turvalliseen ja helppoon liikkumiseen on panostettu, kahvoja ja kaiteita on oikeissa paikoissa. Näkyvyys hytistä on maksimoitu. Veneissä on kokoluokkansa isoimmat ovet ja kattoluukut, mikä on myös lämpimällä säällä kiva lisä. Valot on sijoitettu niin, ettei niistä pimeällä tule heijastuksia näkökenttään”, hän listaa.

TG:n veneitä käytetään paljon yhteysveneinä. Laituriin saapuminen ja veneeseen nousu on otettu huomioon suunnittelussa. Toinen tärkeä ominaisuus on, että ajaminen on huonollakin kelillä vakaata.

“Rungon rakenne on kantava. TG-veneissä ei ole liukukynnystä ja vauhti on sovellettavissa sääoloihin. Voi ajaa hiljaa ja meno on silti miellyttävää”, Gustafson kertoo.

Säästöä pienemmällä kulutuksella

Kestävä, käytännöllinen, konstailematon - TG-veneiden suosion salaisuus on perusasioissa

TG on valmistajien joukossa harvinaisuus, sillä 80-luvulta asti toiminut yritys on keskittynyt pelkästään hyttiveneiden suunnitteluun ja valmistukseen. Frese Gustafsonin mukaan laadukkuus perustuu juuri paneutumiseen ja testaukseen.

“Olemme matkan varrella hioneet ominaisuuksia yhä paremmiksi. Nykyiset mallit ovat vuosien testauksen ja kehityksen tulos,” hän kertoo. “Veneiden suunnittelijoina liikumme itse paljon saaristossa, joten ymmärrämme, mitä yhteysveneiltä vaaditaan.”

Yksi esimerkki on runko, joka laminoidaan käsin. Käsityöllä lopputulos on ruiskutusta vahvempi ja tasalaatuisempi. Se tekee rungosta kevyemmän.

TG-veneet tunnetaan taloudellisina.

“Keveyden ja pohjamuotoilun ansiosta veneet pärjäävät pienemmillä konetehoilla kuin moni muu. Ja polttoainetta kuluu vähemmän”, Gustafson selittää. “Kuormankantokyvystä ei kuitenkaan ole tingitty.”

  • Kestävä, käytännöllinen, konstailematon - TG-veneiden suosion salaisuus on perusasioissa
  • Kestävä, käytännöllinen, konstailematon - TG-veneiden suosion salaisuus on perusasioissa
 

Pitkäikäinen järkiostos

TG-veneiden jälleenmyyntiarvo on poikkeuksellisen hyvä, sillä ne kestävät ahkerassa käytössä.

“Emme käytä helposti kuluvia osia, jotka tuovat vähän lisäarvoa. Mitään ylimääräistä ei ole. Kaikessa on menty laatu ja käytännöllisyys edellä,” sanoo tuotekehityspäällikkö Gustafson.

Kestosuosikki 5.9 on ollut monena vuotena Suomen myydyin hyttivene. Se on malliston pienin, ja suunniteltu tehokkaaksi yhteysveneeksi. Iso avoetutila palvelee tavaroiden kuljetuksessa.

Isompi painos 6.9 toimii sekä yhteys- että päiväretkiveneenä. Mallissa on panostettu isoon takatilaan. Suurin veneistä on 7.9, joka on hyvin tilavan hytin ansiosta sopiva myös pidemmille retkille, vaikka viikonlopun yli.

 

LUE MYÖS:

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki

LUETUIMMAT

Anna palautetta Close
Keräämme palautetta uuden sivuston käyttäjäkokemuksesta. Vaikuta ja kerro mielipiteesi:
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.