Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 29 816

Testissä: Uttern C66

Testissä: Uttern C66
  • Uttern
  •  
  •  
  •  

Katetumpi päiväristeilijäRuotsalainen Uttern yhdistää uudessa C66-mallissaan mielenkiintoisella tavalla perheveneen ja urheilullisen päiväristeilijän. Kohtuutehoisella dieselmoottorilla varustettuna kokonaisuus on tasapainoinen ja taloudellinen.

Utternin C66 edustaa mielenkiintoisella tavalla uutta, nykyaikaista tila-ajattelua. Ulkoisesti se on kuin nykyaikaistettu tulkinta vauhdikkaan nelihenkisen perheen suosikkimatkaveneestä. Kun listataan eväät retkeilyyn ja matkailuun, ne ovat periaatteessa samat kuin vastaavankokoisessa, keulakajuutalla varustetussa DC:ssä.
Tarkoitus onkin selvästi ollut luoda nykyaikaisen DC:n ja perinteisen katetun matkaveneen välimuoto. Tämä tarkoittaa V-vuodetta keulassa, ohjaamoa kahdella erillistuolilla, pentterikokonaisuutta sekä vuoteeksi muunneltavaa oleskeluryhmää muutamalle istuskelijalle.
Mallina C66 saattaa hyvinkin vedota siihen ostajakuntaan, joka kammoksuu kokonaan avoimia ratkaisuja. Heille ihannevene takavuosina on ollut esimerkiksi Flipper 620, Belmar 755 tai muut vastaavat.

Kookas pentteriPerheen naisväki varmasti ilahtuu Utternin pentteriratkaisusta. Kokonaisuuteen on saatu riittävästi tilaa ja eheyttä, kun sekä kuskin että apumiehen paikat on sijoitettu samalle puolelle. Käytännössä sisätilojen koko toinen sivu keulasta peräsohvaan on voitu käyttää pentteriin ja siihen liittyviin kaappitiloihin.
Koska kävelykannet hytin ulkopuolelta on hylätty kokonaan, on säästetyt sentit voitu lisätä kaappeihin ja lokeroihin ylimääräisenä syvyytenä. Juuri kaappitilojen puute on ollut lähes kaikkien pienten retkiveneiden ongelma.

Toinen yleinen kiusa on tarve siirrellä tai käännellä muita sisutuksen osia, jotta johonkin pääsisi käsiksi. Nämä vaivat on Utternissa onnistuttu välttämään hyvin.
Merellä Uttern jätti itsestään asiallisen ja tukevan vaikutelman. Olimme odottaneet avonaisista tiloista johtuvaa kaikumista ja räminää, mutta ne jäivät vähäisiksi.
Puolimetrinen aallokko ei vielä anna aihetta suurempiin muutoksiin ajotavassa. Aaltojen lähennellessä metrinkin luokkaa voi matkaa jatkaa vielä turvallisin mielin, kunhan vauhdin sovittaa aallonpituuden mukaan miellyttäväksi.

Taloudellisesti ihmedieselilläC66:a markkinoidaan kahdella moottorivaihtoehdolla. Bensiiniversioon kuuluu 4,3 litrainen, MerCruiserin 220 hevosvoimainen ruiskutusmoottori. Dieselmalli puolestaan tukeutuu ihmedieseliksikin ristittyyn MerCruiserin 1,7-litraiseen pikkudieseliin, jonka tehoksi ilmoitetaan 120 hevosvoimaa. Koeajoimme vaihtoehdoista jälkimmäisen.
Mikäli ei moottoripoloista rupea säälimään, ei täydellä kaasulla ajaminenkaan vielä polttoainekulujen takia konkurssiin vie. Urku auki palaa löpöä 25,8 litraa tunnissa veneen kulkiessa 26,9 solmua. Sekään ei vielä tee kuin 0,96 litraa meripeninkulmalle.
Lue testi kokonaisuudessaan uusimmasta Kipparista 3/2007!

Teksti Karel Kakko, kuvat Juha Virtanen

Myytävät Uttern -veneet

test
Uttern 6402'01
19 000 €
test
Uttern 5500 DC'99
24 000 €
test
Uttern '06
22 900 €
test
Uttern C66'07
28 500 €
test
Uttern C56'06
10 000 €
test
Uttern D 66 exclusive'10
35 000 €
test
Uttern D66'08
43 900 €
test
Uttern 6300'86
7 000 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa

Lisää Uttern koeajoja

Kaikki koeajot »
Menestysmallin kutistettu painos Uttern D57

Menestysmallin kutistettu painos Uttern D57

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene