Close
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
MAINOS

Veneen rahoitus ilman vakuuksia –kilpailuta ja vertaile vaihtoehdot

Veneen rahoitus ilman vakuuksia –kilpailuta ja vertaile vaihtoehdot

Pandemian myötä noussut retkeilybuumi näkyy venekaupoilla, ja yhä useampi haluaakin lähteä tutkimaan kaunista Suomea vesiteitse.

Kaupallinen yhteistyö: Summarum

Tuhansien järvien maa tarjoaa veneilyyn runsaasti mahdollisuuksia. Mutta buumi näkyy myös veneiden hinnoissa, ja harvalla on mahdollisuutta ostaa unelmien venettä käteisellä. Mikä ratkaisuksi?

Messuilla ja veneitä myyvillä liikkeillä on tarjolla erilaisia rahoitusratkaisuja, mutta ne eivät välttämättä sovi kaikille. Osamaksusopimusten korkokustannukset voivat olla merkittäviä ja rahoitukseen saattaa liittyä tiettyjä ehtoja, jolloin elämän yllättäessä lainanottajalle voi tulla tiukka paikka.

Ostettaessa käytetty vene yksityishenkilöltä se on yleensä maksettava heti. Harvalla kuitenkaan on veneen hintaa säästössä, joten laina jää silloin ainoaksi vaihtoehdoksi. Nykyään ei onneksi tarvitse poiketa hattu kourassa pankinjohtajan juttusilla vaan lainan voi hakea netissä helposti ja nopeasti.

Edullinen laina ratkaisuksi

Veneen rahoitus ilman vakuuksia –kilpailuta ja vertaile vaihtoehdot

Veneilyunelmista ei tarvitse luopua, vaikka rahoitusratkaisut voisivat tuntua ensisilmäyksellä lähes mahdottomilta. Eri luotonantajien lainojen kilpailuttaminen kannattaa.

Olipa haaveissasi sitten kalastukseen sopiva uisteluvene tai koko perheen matkavene, netistä löytyy varmasti jokaisen unelmia vastaava yksilö. Valikoimaa kannattaa tutkia etukäteen hintatason ja lainatarpeen määrittelemiseksi, mutta varsinaisia kauppoja kannattaa lähteä hieromaan vasta, kun laina on jo valmiina. Silloin unelmien venekaupat saa tehtyä nopeasti.

Kannattaako laina hakea omasta pankista vai kilpailuttamalla muualta?

Omasta pankista voi toki pyytää lainatarjousta, mutta samalla kannattaa kilpailuttaa lainat kilpailutuspalvelua hyödyntäen. Todennäköisesti kilpailutuspalvelussa on mukana myös oma pankkisi, koska pankeilla on kova kilpailu asiakkaista ja etenkin laina-asiakkaista. Kilpailuttamalla löytyy se edullisin laina ja lainatarjoukset tulevat suoraan omaan sähköpostiisi vertailtavaksi.

Lainatarjouksissa ilmoitetaan aina lainan todelliset vuosikustannukset ilman piilokuluja, mikä tekee vertailusta helppoa. Tarjouksen yhteydessä ilmoitetaan myös lainan muut ehdot, joihin kannattaa perehtyä huolellisesti, koska niissä voi olla merkittäviäkin eroja. Yksikään lainatarjous ei kuitenkaan ole sitova, joten kilpailutuksen voi tehdä rauhassa ja päättää vasta lainatarjouksiin tutustuttuaan, mikä tarjous on itselle paras – vai ottaako lainaa ollenkaan.

Vakuudellinen vai vakuudeton?

Merkittävin ero pankin ja yksityisen luotonantajan lainatarjouksissa on vakuus. Pankki voi edellyttää vakuuksia lainan myöntämiseksi ja yleensä laina haetaan tiettyä käyttötarkoitusta varten, kuten esimerkiksi venettä. Tällöin veneestä tulee tietää yksilöllistä tietoa, koska se toimii myös lainan vakuutena.

Yksityinen luotonantaja ei välttämättä kysy vakuuksia. Lisäksi laina on mahdollista hakea jo etukäteen, vaikka kaupan kohde ei olisikaan tarkalleen vielä tiedossa. Tämä ero voi olla merkittävä venekaupoilla, koska kiinnostavat kohteet myydään usein nopeasti. Yksityishenkilöiden välisessä kaupassa kaupat lyövät lukkoon yleensä ne, jotka pystyvät maksamaan pyydetyn hinnan nopeimmin.

Yksityisten luotonantajien tarjoamat lainat ovat lähes poikkeuksetta vakuudettomia luottoja, ja takaajia tai muita vakuuksia ei tarvita. Samassa taloudessa asuvan rinnakkaishakijan ansiosta voi saada edullisemman lainatarjouksen ja suuremman lainasumman, mutta ehdoton vaatimus sekään ei ole kuin isoissa vakuudettomissa lainoissa.

Millainen on edullinen laina?

Kun lainatarjouksia vertailee, on tietysti aiheellista pohtia kokonaiskustannuksia, mutta edullinen venelaina ei rajoitu pelkästään lainan kustannuksiin. Edullinen laina joustaa elämäntilanteen muuttuessa ja nämä joustomahdollisuudet löytyvät lainan ehdoista. Kannattaakin tarkistaa, millaisissa tilanteissa ja millaisilla kustannuksilla lainan ehtoja kuten maksusuunnitelmaa voi muokata.

On tärkeää huomioida esimerkiksi se, sisältyykö lainaan lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia, joita voi tiukoissa paikoissa hyödyntää ja miten ne voi saada käyttöönsä. Kannattaa myös tiedostaa se ero, että lyhennysvapaan kuukauden aikana maksetaan lainaan liittyvät korot, kun taas maksuvapaan kuukauden maksu kokonaisuudessaan siirretään kuukaudella eteenpäin.

Missä ja miten kilpailuttaa lainat?

Lainat on helppo kilpailuttaa netissä täyttämällä lainahakemus kilpailutuspalvelussa. Kilpailutuspalveluja on nykyään runsaasti tarjolla. Kannattaa valita sellainen, joka kilpailuttaa mahdollisimman monia luotonantajia ja jolla on hyvä maine. Esimerkiksi kotimainen Summarum on tullut tunnetuksi nopeasta ja yksinkertaisesta hakemusprosessistaan. Palveluun luottavat jo kymmenet luotonantajat ja tuhannet lainanhakijat.

Hakemuksessa kysytään hakijan perustiedot, tulot ja menot ja mahdollisen rinnakkaishakijan tiedot. Mitään liitteitä ei tarvita hakemuksen yhteydessä, eikä lainan käyttötarkoitusta yleensä kysytä. Hakemuksen täyttäminen vie vain joitakin minuutteja ja lainatarjoukset saa suoraan omaan sähköpostiin. Vakuuksia ei yleensä tarvita ja lainatarjouksen pyytäminen ei sido vielä mihinkään. Kilpailutus on hakijalle maksutonta.

Koska kilpailutusvaiheessa – tai edes lainan hyväksymisvaiheessa – lainan käyttötarkoitusta ei kysytä, ei vene ole vakuutena lainalle. Vene on täysin ostajan omistuksessa ja halutessaan sen voi myydä pois ja maksaa samalla pois myös lainan.

Miten hyväksyn venelainan?

Kun itselle sopiva lainatarjous on löytynyt, tarjous hyväksytään luotonantajan ohjeiden mukaisesti omilla pankkitunnuksilla ja toimittamalla suoraan luotonantajalle sen mahdollisesti pyytämät liitteet. Summarum toimii ainoastaan lainatarjousten kilpailuttajana ja välittäjänä. Varsinainen lainasopimus solmitaan hakijan ja luotonantajan välillä, ja kun se on molemmin puolin hyväksytty, laina lähtee maksuun.

Hakija saa yleensä tiedon, kun laina on lähtenyt maksuun ja on nostettavissa omalle tilille. Noston jälkeen laina näkyy omalla tilillä yleensä 24 tunnin sisällä, usein jo aiemmin. Tämän jälkeen unelmien venekauppoja pääsee hieromaan heti.

Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
Nettiveneelle uusi ilme ja entistä parempi käyttökokemus

Nettiveneelle uusi ilme ja entistä parempi käyttökokemus

Toimiva ja tyylikäs Yamarin 67 DC on ominaisuuksiltaan kokoluokkansa kärkeä
MAINOS

Toimiva ja tyylikäs Yamarin 67 DC on ominaisuuksiltaan kokoluokkansa kärkeä

Tehoa ja kotimaista kestävyyttä - Alutroll-Tohatsu-venepaketeista löytyy jokaiselle sopiva
MAINOS

Tehoa ja kotimaista kestävyyttä - Alutroll-Tohatsu-venepaketeista löytyy jokaiselle sopiva

Uusi Yamarin 50 BR tarjoaa kokoaan suuremman ajoelämyksen
MAINOS

Uusi Yamarin 50 BR tarjoaa kokoaan suuremman ajoelämyksen

Kestävä, käytännöllinen, konstailematon - TG-veneiden suosion salaisuus on perusasioissa
MAINOS

Kestävä, käytännöllinen, konstailematon - TG-veneiden suosion salaisuus on perusasioissa