Close
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Yamarin Cross 54 Bow Rider - kuin tehty retkeilyyn

Yamarin Cross 54 Bow Rider - kuin tehty retkeilyyn
 • Yanmar
 • Yanmar
 • Yanmar
 • Yanmar
 • Yanmar
 • Yanmar
 • Yanmar
 • Yanmar
 • Yanmar
 • Yanmar
 • Yanmar
 • Yanmar
 • Yanmar

Yamarin Cross 54 Bow Rider on kaksi venettä yhdistävän Cross-alumiinivenemalliston toiseksi pienin vaihtoehto. Veneen ominaisuudet sopivat retkiveneilyyn, mutta varmasti moni hankkii 54BR:n myös mökkikäyttöön.

Yamarin Cross -mallistossa on kuusi vaihtoehtoa. Nyt koeajossa olevan Cross 54BR:n alla on Yamarin Cross 49BR ja päällä neljä mallia. Kaudeksi 2021 uudistunut Yamarin Cross 75BR on malliston suurin vaihtoehto. Muut Yamarin Crossit ovat 57BR, 62BR ja 64BR.

Yamarin Cross -veneiden mallinimien numerot tulevat monen muun merkin tapaan veneen pituudesta. Koeajossa oleva Yamarin Cross 54BR on 5,28 metriä pitkä ja hieman yli kaksi metriä leveä.

Veneen moottorisuositus on 50-70 hevosvoimaa. Koeajoveneessä on isoin sallittu vaihtoehto eli 70-hevosvoimainen Yamaha-moottori.

Kaksi venettä yhdessä: alumiinivene ja lujitemuovivene

Yamarin Cross 54 Bow Rider - kuin tehty retkeilyyn

Cross-nimi viittaa kahden veneen risteytykseen eli pohja on alumiinia ja kansi lujitemuovia. Se on Yamarinin tapaan monen muun valmistajan hyväksi toteama resepti. Esimerkiksi ennen Yamarin Cross 54BR:ää Nettiveneen koeajossa olleessa kokoluokkaa pienemmässä kauden 2021 uutuudessa Silver Beaver BR:ssä.

Toinen suosikkiresepti on BR eli Bow Rider joka tarkoittaa seuraavia veneen ominaispiirteitä: avonainen keula, leveä keskeltä avattava tuulilasi, usein isot säilytystilat sekä suojaisat tilat kaikille matkustajille.

Tarjoaako Yamarin Cross 54BR näitä ominaisuuksia suomalaisille veneilijöille?

Pienehköksi veneeksi hyvin tilaa ihmisille ja tavaroille

Yamarin Cross 54BR:n keulassa on kohtuullisen hyvin tilaa. Toki veneen maltillinen pituus tuntuu, eikä keulan puolella ole yhtä väljää kuin kokoluokkaa isommassa crossissa eli 57BR:ssä.

Kuuden hengen veneessä on paikkoja edessä kolmelle, joten vaihtoehtoisia istumapaikkoja löytyy halutessa. Kovassa kelissä matkustajat istuvat mielellään veneen keskellä sijaitsevan läpikuljettavan ison tuulilasin takana eli offshore-istuimet ja takasohva ovat varmasti kovemmassa käytössä kuin etuosa istumapaikat.

Veneeseen on helppo astua keulan leveän liukuesteellä varustetun askelman ansiosta. Mukava on myös, että 54BR:n molemmilla sivuilla on laita-askelmat helpottamasta sisään astumista, kun vene on laiturin kylkikiinnityksessä. Veneen kaiteet, knaapit ja kansiheloitus ovat vakiovarusteita.

Veneen paras vakiovaruste on helppokäyttöinen ja monipuolinen Cross Q infotainment -järjestelmä, joka yhdistää muun muassa merikartat sekä elektronisen navigoinnin yhdelle 10 tuuman näytölle. Kokemuksemme mukaan muun muassa Bustereissa ja muissa Yamarinin veneissä käytössä oleva Q on käyttöominaisuuksiltaan helpoin tarjolla oleva järjestelmä navigointiin.

Säilytystilaa löytyy keulasta, pulpettien edestä istumapaikkojen alta ja perästä sohvan sekä offshore-istuimen välistä turkin alta. Kartturin pulpetissa on avaimella lukittava hansikaslokero.

 • Yamarin Cross 54 Bow Rider - kuin tehty retkeilyyn
 • Yamarin Cross 54 Bow Rider - kuin tehty retkeilyyn
 

Vakaa, looginen ja turvallinen ajaa

Yamarin Cross 54BR:n 2,09 metrin leveys tarkoittaa, että jos veneessä on täysi määrä eli kuusi matkustajaa ja kaikki haluavat matkustaa korkean ja hyvin myös sivuilta suojaavan tuulilasin takana, on takasohvalla ahdasta.

Toinen huomio on, että vaikka Yamahan 70-hevosvoimainen on vahva moottori, huomaa ison lastin kanssa eron esimerkiksi aiemmin koeajetun Yamarin Cross 57BR:n ja sen 100-hevosvoimaisen Yamaha-moottorin välillä. Isompi kone jaksaa paremmin nostaa veneen plaaniin, sillä painoero 54BR:n ja 57BR:n välillä on pieni, vain 95 kiloa.

Kokonaisuutena Yamarin Cross 54 BR on helppo ja looginen vene ajaa. Sen tilat riittävät hyvin 4-5 hengen päiväretkeilyyn ja hieman tiiviimmän tunnelman kanssa jopa täyden kuorman eli kuuden hengen kanssa. Lapsien kannalta mukava asia on veneen korkeat laidat, jotka tuovat turvaa vesillä liikkumiseen.

Isompi Yamarin Cross 57BR tuo selvästi väljemmät sisätilat ja vahvemman moottorin. Toki hintaeroa 54:n ja 57:n välillä on reilu 10 000 euroa.

Jos tavoitteena on ajaa paljon ison ihmis- ja tavaramäärän kanssa, on 57BR parempi valinta, jos rahkeet riittävät lisähintaan. Jos taas käyttö painottuu enemmän lapsiperheen retkeilyyn, jolloin kyydissä on kaksi aikuista ja 2-3 lasta, Yamarin Cross 54BR on oivallinen valinta.

Antti Liinpää

Yamarin Cross 54BR + Yamaha 70 hv

Pituus: 5,28 m
Maksimileveys:2,09 m
Paino: 585 kg + moottori
Henkilömäärä:Maksimissaan 6
Moottori:50-70 hv
Huippunopeus:31 solmua
Hinta:Vene + 70 hv moottori, pakettihinta: 30 700 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Myytävät Yanmar -veneet

test
Yanmar Yanmar / Sole merivaihde
800 €
test
Yanmar 4JH110'22
21 600 €
test
Yanmar YSM12
1 450 €
test
Yanmar D27'91
2 800 €
test
Yanmar
test
Yanmar 1G 10'04
test
Yanmar 4LH-HTE'89
4 800 €
test
Yanmar 1GM10'21
5 300 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Yanmar koeajoja

Kaikki koeajot »
Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene