Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Forgot Password

Please enter email id to reset password
Koeajot
21.05.2021

Buster XS - vakaa ja turvallinen kahvaohjattava mökkivene

Buster toi myyntiin veneilykaudelle 2021 kaksi mökkikäyttöön tarkoitettua pientä uutuusvenettä. Kahvaohjattavan Buster XS:n ja pulpettivene XSr:n.

Nyt koeajossa kahvaohjattava malli Buster XS. Jos saman veneen pulpettiohjattava malli XSr innostaa, löytyy siitä raportti Nettiveneen Taukopaikalta.

Busterin suunnitteluosasto on panostanut erityisen paljon uuden XS:n suunnittelussa turvallisuuteen ja veneen vakauteen. Buster XS on samalla myös erittäin kevyt vene. Vene painaa vain 188 kiloa.

Perinteisesti kevyt vene ja turvallisuus eivät ole olleet asioita, joista puhumme samassa asiayhteydessä. Miten Buster on XS:n kanssa onnistunut?

Hämmästyttävän vakaa ja tasapainoinen

Buster XS - vakaa ja turvallinen kahvaohjattava mökkivene

Erittäin hyvin, jos pidämme mittarina ison noin 120-kiloisen miehenroikaleen hyppäämistä laiturilta isokokoiselle etutuhdolle, jonka pinnassa on kestävänoloista pehmeää liukuestettä.

Vain 188 kiloa painava Buster XS on erittäin vakaantuntuinen, eikä keinahtele juuri ollenkaan.

Vakautta on saatu veneen leveydellä (1,76 m), leveällä vesilinjalla ja tarkkaan suunnitellulla V-pohjan muodolla. Takana reunapaikoilta on potentiaaliset säilytyspaikat uhrattu niin ikää vakauttamaan venettä, joka on fiksu ratkaisu, vaikka tilaa tavaroille on vähemmän.

Yllättävän hyvät lukittavat säilytystilat

Tilat ovat kuitenkin vain reilun neljän metrin mittaiselle veneelle hyvät. Etupenkin alla on isohko lukittava tila köysille, ankkurille ja muille pikkutavaroille. Irrotettavan keskipenkin alla on niin ikään tilaa tavaroille, kuten lepuuttajille ja kauppakasseille.

Takapenkin alla on avotila muoviselle polttoainekanisterille sekä muoviselle akkulaatikolle. Takapenkillä on reilusti tilaa kuskille vaihdella asentoa ja ajokättä.

Laaja moottorisuositus

Kevyt mutta vakaa Buster XS mahdollistaa monenlaisen ajotunnelman erilaisilla moottorivaihtoehdoilla. Suositusskaala on laaja. Buster XS:n voi varustaa 9 hevosvoiman moottorista aina 20 hevosvoiman koneeseen saakka.

Yhdeksänhevosvoimaisella pärjää, jos ei ole kiire tai venettä käyttää lähinnä mökkirantojen kalastukseen. Koeajoveneen suurin mahdollinen vaihtoehto eli 20-hevosvoimainen Yamaha tarkoittaa, että vene nousee kevyesti yhden raskastekoisen kuskin kanssa plaaniin.

  • Buster XS - vakaa ja turvallinen kahvaohjattava mökkivene
  • Buster XS - vakaa ja turvallinen kahvaohjattava mökkivene
 

Mukava ajettava myös kahvaohjattavana

Ajotunnelma Buster XS:ssä on mukava veneen keveydestä huolimatta. Buster XS ei ole tarkoitettu avomerelle, mutta saariston suojassa ja järvessä sillä on mukava ja vakaa ajaa. Henkilömäärä on rajattu neljään, joka tällaiselle pienelle kevyelle veneelle sopiva määrä.

Buster XS:n vakiovarusteet ovat hyvällä tasolla. Mukana on komposiittiturkki, uimatikkaat, knaapit ja käsikäyttöinen pilssipumppu. Lisävarusteena tarjolla on muun muassa keulakaide, sivukaiteet, ajokuomu ja pehmustetyynysarja.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

 

Buster XS + Yamaha F20GWHL

Pituus: 4,18 m
Leveys: 1,76 m
Paino: 188 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 4
Moottori: 9-20 hv
Huippunopeus: Noin 20 solmua
Hinta: Vene + moottori 8.990 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

For sale Buster boats

View all »

Also read:

More related articles

See all
Give feedback Close
We are collecting feedback on the site. Tell us what you think:
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.