Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Forgot Password

Please enter email id to reset password
Jutut
24.04.2020

Buster XXL - sporttinen uutuus Suomen suosituimmalta

Kauden 2020 uutuus Buster XXL on 6,25-metrinen sporttinen alumiinivene Suomen suosituimmalta venemerkiltä. Buster XXL on 20 cm pidempi kuin Buster XL.

Buster ensiesitteli täysin uuden XXL:n samaan aikaan uuden XL:n kanssa syksyllä 2019. Buster XL:n koeajoraportin voit lukea täältä. Veneet ovat perusrakenteeltaan samoja, mutta Buster XXL on 20 senttiä pidempi kuin XL ja paremmin vakiovarusteltu. Buster XXL vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa trimmilevyt.

Suomalaisittain uuden Busterin tulo markkinoille on iso tapaus. Se herättää luonnostaan monella mielenkiintoa ja pohdintaa oman nykyisen veneen päivittämisestä. XXL sijoittuu Busterin laajan 18 mallin mallistossa yläpäähän, vaikka sen päältä löytyy vielä Buster Cabin, Buster Magnum, Buster Supermagnum, Buster Phantom ja Buster Phantom Cabin.

Sporttisuutta turvallisuutta unohtamatta

Buster XXL - sporttinen uutuus Suomen suosituimmalta

Busterin XXL näki päivänvalon vuonna 2000, kun veneen ensimmäinen sukupolvi esiteltiin. Nyt koeajossa oleva uusi vuoden 2020 Buster XXL on jo mallin seitsemäs sukupolvi. Edeltäjää kuudetta sukupolvea myytiin vuosina 2015-2019 ja se oli yllättäen neljä senttiä pidempi mutta vastaavasti kolme senttiä kapeampi kuin uusi XXL:ää

Busterin valmistajan Inhan Tehtaiden viestinnässä korostuvat uuden XXL:n kohdalla sanat uusi moderni ilme ja runko, kasvaneet tilat, vakaus ja turvallisuus. Vaikka pituutta on edeltäjään verrattuna vähemmän tilojen ja vakauden kannalta tärkeämpää on kasvanut leveys. Tärkeää on myös kasvanut kantavuus, uuden XXL:n henkilömäärä maksimissaan on nyt kahdeksan, kun edeltäjässä luku on seitsemän.

Täysin uusi runko

Uuden XXL:n uusi runko ja pohja ovat tuttuja malliston isommista veneistä. Vesilinjassa leveys on kasvanut, joka tarkoittaa, että koko rungon volyymi on kasvanut. Sen myötä uuteen Buster XXL:ään on saatu taakse tilaa U-malliselle sohvalle, joka lisää veneen viihtyisyyttä ja monikäyttöisyyttä esimerkiksi retkeilykäytössä. Tilaa on muutenkin entistä enemmän veneessä liikkumiseen, joka tarkoittaa hyvää niin yhteysvenekäytössä kuin kalastuksessa. Kalastajille Buster XXL:n lisävarustelista tarjoaa tukun valmiiksi mietittyjä mahdollisuuksia.

Uuden pohjan suunnittelussa on kiinnitetty huomiota, että on vene parantuneen turvallisuuden lisäksi entistä parempi käännöksissä. Negatiiviset palteet on tärkeä osa parantunutta ajokokemusta: vene on aiempaa vakaampi ajossa ja ohjaa vesisuihkut sivummalle, jolloin kovemmassakin kelissä matkustaminen on mukavampaa ja veneen sisällä pysyy paremmin kuivana.

Buster Q 10 vakiona

Kasvaneet tilat sekä laadukas työn jälki näkyy ja tuntuu, kun uuteen Buster XXL:ään astuu ensimmäisen kerran. Säilytystilaa on mukavasti mukavasti ja aiempaa korkeammat ja pidemmälle taakse ulottuvat uimatasot herättävät huomiota.

Kuljettajalla ja kartturilla on Offshore-istuimet. Buster XXL:ssä on XL:n tapaan vakiona Buster Q 10 eli 10-tuumainen kosketusnäyttö, josta löytyy karttaplotterin lisäksi paljon muita toimintoja. Erinomainen asia, että se on veneessä mukana vakiovarusteena.

Erittäin vakaa ja turvallinen ajettava

Koeajoveneen moottori on Yamahan 150-hevosvoimainen F150GETX. Se tarjoaa voimaa tarkasti ja hienostuneesti. Satamasta lähdettäessä voi testata moottorin uistelunopeuden säätöä. Kun satama jää taakse on aika kokeilla uuden Buster XXL:n ajettavuutta täyskaasulla. Keli on tyyni, joten emme pääse kokeilemaan uutuuden ominaisuuksia kovassa kelissä.

Uusi Buster XXL kulkee noin 43 solmun huippunopeutta vakaasti ja hyvällä tavalla yllätyksettömästi. Vakiona olevien trimmitasojen avulla veneen voi suoristaa millintarkasti kevyehkössä sivutuulessa. Myös kääntyvyys on aivan uudella tasolla. Vene on kovassa vauhdissa käännöksissä todella vakaan ja turvallisen oloinen. 

Pienimmällä 115-hevosvoimaisella moottorilla pärjää useimmissa tapauksissa, mutta jos mukana on taajaan täysi määrä eli kahdeksan henkilöä ja tavarat, on 150-hevosvoimaisesta moottorista varmasti paljon iloa. Isomman koneen ansiosta pienemmällä ihmis- ja tavaramäärällä voi sitten nautiskella aavistuksen paremmin Buster XXL:n uuden rungon suomasta ajettavuudesta ja sporttisuudesta.   

Antti Liinpää

 

Buster XXL + Yamaha F150GETX

Pituus: 6,25 m
Maksimileveys: 2,20 m
Paino: 840 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 8
Moottori: 115-150 hv
Huippunopeus: 43 solmua (150 hv moottorilla)
Hinta: Vene + moottori (Yamaha F150GETX) 52 800 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

For sale Buster boats

View all »

Also read:

More related articles

See all

MOST POPULAR

Give feedback Close
We are collecting feedback on the site. Tell us what you think:
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.