Close
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Buster XL - helppo, vakaa ja turvallinen

Buster XL - helppo, vakaa ja turvallinen
 • Buster
 • Buster
 • Buster
 • Buster
 • Buster
 • Buster
 • Buster
 • Buster
 • Buster

Uusi Buster XL on saanut uuden rungon ja pohjan. Veneen sisätilat ovat kasvaneet, mutta parasta uudessa Buster XL:ssä on entistä vakaampi ajettavuus.

Busterin äärimmäisen laaja alumiiniveneiden mallisto käsittää yhteensä 18 mallia vuodelle 2020. Malliston pienin on alle neljän metrin mittainen Mini ja malliston huipulta löytyy Phantom ja Phantom Cabin. Molempien Phantomien pituus on sama, huimat 9,47 metriä.

Kauden 2020 kuumat uutuudet ovat täysin uudet Buster XL ja Buster XXL, jotka sijoittuvat 6,05 metrin ja 6,25 metrin mittaisina malliston keskivaiheen yläpuolelle X:n ja Cabinin väliin. Buster XL ja Yamahan 115 hv -paketti kustantaa ilman lisävarusteita 42 290 euroa ja Buster XXL sekä 130 hv Yamahan moottori 48 740 euroa. Tässä koeajoartikkelissa keskitymme Buster XL:ään ja palaamme toisessa jutussa Buster XXL:ään.  

Koeajossa oleva uusi Buster XL on monelle suomalaiselle tärkeä tuote, eikä pelkästään siksi, että se tuo aiemmin isommissa Buster-veneissä esitellyn sekä kehutun pohjan rakenteen alkaen noin 40 000 euron hintaluokkaan.

Uusi runko ja pohja – sisällä entistä paremmin tilaa

Buster XL - helppo, vakaa ja turvallinen

Uusi pohja ja runko ovat kasvattaneet uuden Buster XL:n sisätiloja verrattuna edeltäjään. Veneen leveys on 2,2 metriä. Tilaa veneen sisällä on enemmän kuin ennen ja se helpottaa liikkumista. Uuden Buster XL:n maksimatkustajamäärä on 7 henkilöä. Entistä korkeammalle ulottuva laita, vähentää kastumista ajettaessa vastatuulessa ja sivutuulessa sekä aallokossa.

Mukavimmillaan Buster XL on viidellä hengellä, jolloin kuski ja kartturi istuvat offshore-istuimilla ison, korkean ja mukavan pitkälle sivulle ulottuvan tuulilasin takana. Lisäksi kolme täysikokoista aikuista istuu mukavasti perän sohvalla.

Uusi Buster XL on myös entistä monikäyttöisempi johtuen ennen kaikkea 160 litraan kasvaneesta polttoainetankista mutta myös laajasta lisävarustevalikoimasta. Esimerkiksi kalastajille löytyy räätälöitynä laaja valikoima erilaisia lisiä, kuten taittotakapenkki/takaosan heittotaso, pitkä vapalaatikko/heittotaso, istuin-vapalaatikko, vasen ja/tai oikea ja heittotaso keulaan.

Hyvä vakiovarustus, mukana Buster Q

Veneen vakiovarustus on hyvä ja se sisältää muun muassa hydraulisen ohjauksen, kiinteän välioven, 2 kpl offshore-istuimia ja suojahuput, Uimatason sekä uimatikkaat, akkulaatikon, automaattisen pilssipumpun ja Buster Q 10-tuumaisena, jota valmistaja kutsuu veneilyn tulevaisuudeksi:

“Buster Q yhdistää kaikki veneilyn tärkeät toiminnallisuudet, kuten navigoinnin (karttapalvelun tarjoaja C-Map), Yamahan mittariston, kaikutoiminnot, tutkan, AIS-vastaanottimen ja säätiedot samaan laitteeseen. 

Buster Q sisältää myös veneen ja moottorin käyttöoppaat sekä reilun valikoiman ohje- ja koulutusmateriaalia. Virran ollessa päällä laite on jatkuvasti yhteydessä internettiin, jolloin myös ohjelmisto- ja sisältöpäivitykset latautuvat laitteelle automaattisesti.”

Buster Q on erinomainen vakiovaruste ja se omalta osaltaan lisää uuden Buster XL:n houkuttelevuutta. Erään tunnetun suomalaisen venejulkaisun Buster XL -testissä Buster Q:n kaapelointia pidettiin heppoisena, sillä näyttö sammui muutaman kerran kovassa kelissä tehdyssä testiajossa. Asiaan tulee toivottavasti pikapuoliin parannus. Nettiveneen koeajossa Q-näyttö toimi moitteettomasti.

 • Buster XL - helppo, vakaa ja turvallinen
 • Buster XL - helppo, vakaa ja turvallinen
 

Buster XL on vakuuttavan vakaa ja helppo ajettava

Ajossa uusi Buster XL vakuuttaa. Vene on valmistajan lupauksien mukaisesti hiljainen. Suorastaan erittäin hiljainen Turun Airiston vesillä koeajopäivän kelissä, joka oli suojaisan merimaiseman tarjoamaa olematon ja suurimmillaan kevyttä enimmillään puoli metriä korkeaa aallokkoa. Kovaan aallokkoon emme päässeet venettä testaamaan, mutta ei ole syytä olettaa, etteikö Busterin kokenut suunnittelutiimi olisi tehnyt työtään tälläkin kertaa kunnolla. 

Hiljaisuus ei kuitenkaan ollut vakuuttavinta uudessa Buster XL:ssä. Vaikuttavinta oli veneen vakaus ja äärimmäisen helppo ajettavuus. Vaikka koeajoveneessä ei ollut tasotrimmereitä, oli meno tasaista sekä vakaata. Sivutuulessa vene toki kallistui tuuleen suuntaan, kun noin 100-kiloinen testikuljettaja istui kuskin paikalla. Tämä oli helposti korjattavissa nousemalla seisomaan keskelle venettä. Tasotrimmit joystick-ohjauksella saa lisävarusteena 960 euron hinnalla.

Ajaminen täyskaasulla 33 solmua yhdellä kädellä ja tähystämällä seisten oli kevyessä merikelissä suorasta leikittelevän helppoa. Myös ajamisen helppouden osalta valmistajan lupaukset pitivät, ja jos totta puhun, niin ylittyivät kirkkaasti. Näin helppoa ja vakaata tämän kokoluokan avonaista alumiinivenettä en ennen ollut ajanut.

Seuraavat tarina kertonee potentiaalisille ostajille, että Buster XL:n uuden pohjan rakenteen kanssa on tehty hyvää työtä. Elo-syyskuussa 2019 toteutetulla kiertueella jälleenmyyjät ihmettelivät, miksi uudessa XL:ssä ei ollut tasotrimmereitä. Koeajon jälkeen he kysyivät, saisiko kiertueella mukana olleen XXL:n ilman tasotrimmejä, jossa ne ovat vakiona.

Antti Liinpää

Buster XL + Yamaha F115BE

Pituus:6,05 m
Maksimileveys:2,20 m
Paino: 760 kg + moottori
Henkilömäärä:Maksimissaan 7
Moottori:80-115 hv
Huippunopeus:36 solmua (115 hv moottorilla)
Hinta: Vene + moottori (Yamaha F115BE) 42 290 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Myytävät Buster -veneet

test
Buster X varusteltu + traileri'22
36 900 €
test
Buster L1 Minn Kota keulakoneella'21
20 900 €
test
Buster XS'22
9 800 €
test
Buster Buster XL Vmax'21
43 900 €
test
Buster M1 Fish'21
18 250 €
test
Buster Mini'21
4 700 €
test
Buster XSR + Yamaha F20 GEPL'23
10 999 €
test
Buster M2'22
19 200 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Buster koeajoja

Kaikki koeajot »
Buster Magnum - sporttinen alumiinivene

Buster Magnum - sporttinen alumiinivene

Buster XS - vakaa ja turvallinen kahvaohjattava mökkivene

Buster XS - vakaa ja turvallinen kahvaohjattava mökkivene

Buster XXL - sporttinen uutuus Suomen suosituimmalta

Buster XXL - sporttinen uutuus Suomen suosituimmalta

Buster Magnum – Muhkeasti asialinjalla

Buster Magnum – Muhkeasti asialinjalla

Buster Mini Sport – Ratilla ryhdikkäämpään asentoon

Buster Mini Sport – Ratilla ryhdikkäämpään asentoon