Close
Luettu 13 162   0

Uusi yritys: Buster XXL Cabin

Uusi yritys: Buster XXL Cabin
  • Buster
  • Buster

Vuonna 2007 esitelty Buster XXL AWC herätti laajaa huomiota ja keskustelua. Kunnianhimoista hanketta jarrutti kallis ja monimutkainen rakenne. Legendan mukaan uudessa XXL Cabinissa on yhteensä yhtä paljon osia kuin edeltäjänsä pelkässä kattorakennelmassa. Melkoinen helpotus siis, ainakin veneen rakentajille - ja tulevaisuudessa korjaajille.

Nimessä esiintyvistä kirjaimista voi päätellä uuden hyttimallin pohjautuvan avonaiseen XXL:ään.

Näin todellisuudessa onkin, sillä runko on molemmissa veneissä sama. Cabinin suurempi kokonaispituus tulee ylimääräisistä alumiinitasoista veneen perässä. Avo-XXL:ssä niin sanotut uimatasot ovat integroitu veneen rungon sisäpuolelle osaksi kantta.

Cabinin runko on alumiinia ja kansi- sekä hyttiosa ovat lujitemuovia. Näin oli myös Busterin edellisen kajuuttaveneen AWC:n kanssa, mutta muuten veneillä on eroa kuin yöllä ja päivällä.


Busterin ulkoisessa olemuksessa huomio kiinnittyy poikkeuksellisen pitkään hyttiin, joka ulottuu perästä huomattavan eteen. Hytti, tai tarkemmin sanoen sekä hytti että koko kansiosa, on kokonaisuudessaan myös korkea, varsinkin edestä katsottuna, koska veneeseen on haluttu keskikäytävälle seisomakorkeus ja runko on matala.

Suuresta sisävolyymistä huolimatta valmiita istumapaikkoja on hytissä niukasti. Kuljettajan lisäksi kiinteitä istuimia on kolmelle, joista kaksi edessä ja kaksi hytin peränurkissa.

Vaan kuinkas toimitaan kun kyytiläisiä on tulossa enemmän? Esitetietojen mukaan hytti mahdollistaa suojaisat istumapaikat jopa kuudelle henkilölle.

Veneen mukana tulee ylimääräisiä tyynyjä ja levyjä, joilla kahden takaistuimen väliin voidaan koota täydennystä. Näin saadaan kasaan koko kajuutan levyinen, eli noin parin metrin mittainen takapenkki, joka siis laskennallisesti mahduttaa neljä ihmistä. Hytti on perästä kokonaan suljettavissa liukuovella, ja lisävarusteisiin kuuluu dieselkäyttöinen Webasto-lämmitin.

Katossa on suuri läpinäkyvä kattoluukku ja katon kiinteä takaosa on varustettu kattoikkunalla, joten valoa veneen sisällä riittää.

Hytillinen XXL näyttää selvästi tehdyn erilaisiin yhteysliikennetehtäviin, ei niinkään retkeilyyn. Koska jonkinlainen yöpymismahdollisuus on ilmiselvä kaupallinen etu pienissä katetuissa veneissä, Busteriin on sisällytetty mahdollisuus järjestää tämä asia.

Majoituslaveri kootaan takapenkkien tyynyistä sekä muutamalla lisälevyllä, joista muodostuu poikittainen taso. Silloin vain täydennetään niitä osasia, joilla lisäistumapaikatkin tehdään.
Tiivistelmä Kippari-lehden artikkelista 5/2011

Osta ja lue koko juttu Buster XXL Cabin -veneestä

Myytävät Buster -veneet

test
Buster XXL Uutuus'20
48 740 €
test
Buster Magnum+Yamaha F225'20
71 740 €
test
Buster S cc'20
13 600 €
test
Buster L2 Q-Edition'20
20 990 €
test
Buster CABIN '20
61 500 €
test
Buster X + YAMAHA F70'20
29 990 €
test
Buster XXL'20
51 160 €
test
Buster MINI'20
2 790 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa

Lisää Buster koeajoja

Kaikki koeajot »
Buster XXL - sporttinen uutuus Suomen suosituimmalta

Buster XXL - sporttinen uutuus Suomen suosituimmalta

Buster XL - helppo, vakaa ja turvallinen

Buster XL - helppo, vakaa ja turvallinen

Buster Magnum – Muhkeasti asialinjalla

Buster Magnum – Muhkeasti asialinjalla

Buster Mini Sport – Ratilla ryhdikkäämpään asentoon

Buster Mini Sport – Ratilla ryhdikkäämpään asentoon

Buster M – Takapulpetin monitaituri

Buster M – Takapulpetin monitaituri