Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Saxdor 200 Sport - avoveneilyn uusi konsepti

Saxdor 200 Sport - avoveneilyn uusi konsepti
 • Saxdor
 • Saxdor
 • Saxdor
 • Saxdor
 • Saxdor
 • Saxdor
 • Saxdor
 • Saxdor
 • Saxdor
 • Saxdor
 • Saxdor
 • Saxdor

Aquadorista, XO-Boatsista ja Axoparista tuttu Sakari Mattila on jälleen kaivanut suunnitteluhattunsa esiin ja taikonut uuden konseptin sekä venemerkin

Uuden venemerkin nimi on Saxdor ja ensimmäisenä konseptina toimii noin kuuden metrin mittainen matalalaitainen avoperäinen avovene, joka soveltuu niin aurinkoisesta kelistä nautiskeluun, vesiurheiluun kuin vauhdikkaammasta veneellä ajamisesta nauttiskeluun.

Uutuusmallia on tarjolla kahtena vaihtoehtona. Kevyemmin varusteltu on Saxdor 200 Sport ja kattavampi on Saxdor 200 Pro Sport. Vene valmistetaan monen muun nykymerkin tapaan Puolassa.

Saxdorin toinen malli 320 esitellään kuvien muodossa kesäkuussa 2020 ja markkinoille se ehtinee vuoden 2020 lopussa, viimeistään vuoden 2021 alussa. Mallia tullaan myymään kolmena autoihin viittaavalla mallinimen lisällä: Saxdor 320 GTO, Saxdor 320 GTC ja Saxdor 320 GT. Tuutista on tulossa myös Saxdor 400 niin ikää GTO, GTC ja GT lisillä varustettuna.

Muotoilussa viitteitä Axopariin

Saxdor 200 Sport - avoveneilyn uusi konsepti

Saxdorin muotoilusta löytää helposti yhteneväisyyksiä Axoparin kanssa. Matala laita, tylppä nokka ja omistamisen halua viestivä kokonaisuus.

Saxdor 200 Sport irtoaa moottorisuosituksen 100-175 hevosvoimaa alapään vaihtoehdolla eli 100-hevosvoimaisella moottorilla noin 27.500 eurolla. Se tuntuu kohtuulliselta, sillä kyseessä on tyylikäs ja jo vakiona kohtuullisen hyvin varusteltu kuusimetrinen vene. Vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa hydraulinen ohjaus, kiinteä polttoainetankki mittarilla, kaksi pilssipumppua ja kolmen hengen peräkkäinistuttava jockey-istuin. Saxdor 320 Sport on siis vakiona rekisteröity kolmelle hengelle.

Lisävarusteilla mieleiseksi

Lisävarustelistalta löytyy paljon vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Niitä tutkiessa tulee jälleen mieleen autot, sillä Saxdorin verkkosivulla kehoitetaan rakentamaan autojen tapaan omien mieltymyksien mukainen vene. 

Esimerkiksi 2060 eurolla saa 200 Sportista neljän hengen veneen, kun jockey-istuimet vaihtuvat kuskin ja kartturin offshore-istuimiin sekä niiden takaa löytyvään kahden istuttava sohvaan, jonka selkänojan saa fiksusti käännettyä molempiin suuntiin. Näin avoperästä voi esimerkiksi kalastaa mukavasti sohvalla istuen. 

Kanteen integroitava teltta

Veneessä on monia fiksuja yksityiskohtia ja innovaatiota, joista ehdottomasti mainitsemisen arvoinen on keulan iso kansi, jonka saa lisävarusteena pehmeäksi, ja jonka alla on iso mutta ei kovin syvä säilytystila. Lisävarusteena kannelle saa myös tyynyt, jolloin siellä mukavampi loikoilla. Eikä siinä vielä kaikki. 

Kansi pysyy ylhäällä kaasujousilla. Ylös nostettuun kanteen voi ostaa lisäeurolla integroitavan teltan, jolloin veneessä voi halutessa yöpyä ilman, että tarvitsee pelätä sadetta. 

Hauska ja ketterä

Ajossa Saxdor 200 Sport hinnat alkaen -moottorilla eli 100-hevosvoimaisella Mercurilla on leppoisa peli. Vene kulkee nautittavan pehmeästi ja vaivattomasti 25-29 solmua. Kaasukahva pohjassa moottoria trimmaamalla vene kulki reilu 32 solmua.

Ajo-ominaisuudet olivat muuten hyvät, erityiskiitoksen voi antaa veneen ketteryydestä ja kääntyvyydestä, mutta täyskaasulla pienessä sivumyötäisessä aallokossa ja sivutuulessa keula alkoi elämään niin, että mielellään laski nopeuden alle 30 solmun. Kevyessä vasta-aallokossa ominaisuutta ei havaittu.

 • Saxdor 200 Sport - avoveneilyn uusi konsepti
 • Saxdor 200 Sport - avoveneilyn uusi konsepti
 

Säädettävä tuulilasi

Mukava varuste ajamisen kannalta on Saxdor 200 Sportin tuulilasi, jonka korkeutta voi moottoripyöristä tutulla tavalla nostaa ja laskea. Tuulilasin korkeuden portaaton säätö ja riittävän pitkä säätövara tarkoittavat, että erikokoiset kuljettajat saavat millintarkasti suojan tuulelta.

Kokonaisuutena Saxdorin ajo-ominaisuuksista jäi sellainen vaikutelma, että ajamisesta ja vesiurheilusta nauttivan saa tästä oivan kaverin. Vaikka 100-hevosvoimaisella pärjää, vene suorastaan huutaa enemmän tehoa. Tällaisena pakettina Saxdorin uskaltaa antaa myös hieman vähemmän veneitä ajaneen käsiin. Nettivene testasi samalla myös Saxdor 200 Pro Sportin 150-hevosvoimaisella Mercurilla. Koeajokokemuksista on tulossa raporttia myöhemmin.

Antti Liinpää

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Saxdor 200 Sport 60 DC + Mercury 100 XL CT L4

Pituus:5,94 m
Maksimileveys:2,29 m
Paino: 780 kg + moottori
Henkilömäärä:3-4
Moottori:100-175 hv
Huippunopeus:45 solmua (175 hv moottorilla)
Hinta:Vene + moottorit (Mercury 100 XL CT L4) 27 454 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

For sale Saxdor boats

test
Saxdor 200'20
29 800 €
test
Saxdor 200 Sport + Mercury 100 XL CT'22
29 140 €
test
Saxdor 320 GTO + Verado 300 V8'22
119 486 €
test
Saxdor 200 Sport + Mercury 115PRO XS'21
36 445 €
test
Saxdor 200 Pro Sport + ProXS 150'22
39 800 €
test
Saxdor 320 GTC + Verado 300 V8'22
132 444 €
test
Saxdor 200 Sport + Mercury 115PRO XS'22
46 021 €
Safety instructions Nettivene.com
on mobile

More articles

All articles »
Uusi Yamarin 50 BR tarjoaa kokoaan suuremman ajoelämyksen
MAINOS

Uusi Yamarin 50 BR tarjoaa kokoaan suuremman ajoelämyksen

Kestävä, käytännöllinen, konstailematon - TG-veneiden suosion salaisuus on perusasioissa
MAINOS

Kestävä, käytännöllinen, konstailematon - TG-veneiden suosion salaisuus on perusasioissa

Tienaa tänä kesänä vuokraamalla venettäsi

Tienaa tänä kesänä vuokraamalla venettäsi

Veneilykausi 2021 - mitä uutta tarjolla?

Veneilykausi 2021 - mitä uutta tarjolla?

Kumiveneen osto-opas: kauppiaan vinkit oikean veneen valintaan
MAINOS

Kumiveneen osto-opas: kauppiaan vinkit oikean veneen valintaan