Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Yamarin Cross 57BR - kahden veneen risteytys

Yamarin Cross 57BR - kahden veneen risteytys
 • Yamarin
 • Yamarin
 • Yamarin
 • Yamarin
 • Yamarin
 • Yamarin
 • Yamarin
 • Yamarin
 • Yamarin

Miltä tuntuu vuonna 2020 Yamarin Cross 57 BR eli Bow Rider? Nettivene otti veneen testiin ja kokeili onko 2013 esitelty Cross 57BR edelleen hyvä vene

Yamarin Cross 57BR on 5,66 metriä pitkä ja 2,17 metriä leveä kaksi erilaista venetyyppiä yhdistävä avovene. Ulkopuolelta Cross 57 BR on alumiinivene, jotka ovat suosittuja Suomen olosuhteissa.

Käytännön käyttötilanteissa kestäväksi todettu alumiinista valmistettu vene soveltuu monien veneilijöiden mielestä Suomen saaristoon tai järviveneilyyn helppohoitoisuuden ansiosta paremmin kuin muovi- tai lasikuituvene. Myös luonnonsatamiin rantautumiset ovat muovivenettä stressivapaampia alumiiniveneellä.

Sisältä Yamarin Cross 57 BR on valkoinen lujitemuovivene, joka pyrkii tarjoamaan tyyliä ja mukavuutta erilaisiin veneilytarpeisiin. Cross tarkoittaa risteytystä ja sitä Yamarin Cross on nimensä mukaisesti. Risteys molemmista maailmoista, alumiiniveneestä ja muoviveneestä.

Tyylikäs kokonaisuus

Nettivene-koeajo-Yamarin-Cross-57BR-2020

Yamarin Cross 57BR tarjoaa matkustajille tyylikkään sekä laadukkuutta viestivän valkoisen, mustan ja tummanharmaan yhdistelmän. Valkoiset luvitemuoviset osat tuovat ilmeeseen perinteisestä veneilytunnelmaa. Musta alumiiniturkki tuo pitoa lattiaan. Harmaa väri offshore-istuimissa sekä takasohvan istuinpäällisissä sopii kokonaisuuteen sekä tunnelmaan. Punaiset koristeet ja tikkaukset istuimissa viittavat veneen sporttisuuteen.

Keulassa ovat tukevat tartuntakahvat. Veneen sivuilla sekä edessä että takana olevat kiinteät lepuuttajatelineet tuovat mahdollisuuden sijoittaa fenderit haluttuun paikkaan. Telineet tarjoavat kovassa kelissä matkustajille paikkoja tarttua kiinni.

Veneeseen astumista on mietitty ja se käy sekä keulan että oikealla sivulla olevan portaikon kautta. Edessä istuu mukavasti jopa kolme ihmistä. Istuimien alla on isot säilytystilat tavaroille.

Kookas tuulilasi ja väljät tilat

Kookas ja pitkälle sivuille ulottuva tuulilasi jakaa veneen keskeltä. Tuulilasi aukeaa keskeltä ja lasin alla on pieni mustasta muovista tehty ovi. Kuskin edessä on veneen vakiovaristeinen kymmenentuumainen Yamarin Q -kosketusnäyttö, josta hallitaan karttaplotteria ja muita toimintoja, kuten poppivehkettä, jos sellainen on ruksittu mukaan lisävarustelistalta. Kartturin edessä on avaimella suljettava hansikaslokero.

Offshoreistuimien takana sivuilla on kätevät mukitelineet molemmin puolin venettä, joihin ylettyy myös takasohvalta. Takasohvalla matkustaa mukavasti kolme aikuista, joten veneen maksimihenkilömäärä kuusi tuntuu jopa hieman alimitoitetulta istumapaikkoihin suhteutettuna. Takasohvan alla on iso säilytystila tavaroille.

Veneen kiinteään polttoainetankkii mahtuu 107 litraa. Moottorin molemmin puolin on uimatasot, joiden päällä on mustat alumiiniturkit sekä alla säilitystilaa kiinnitysköysille tai ankkurille. Veneen oikealla puolella on uimatikkaat. Veneen vakiovarustelu on asiallinen, lisäeuroilla saa muun muassa vesihiihtokaaren, peräkuomun, trimmitasot, satamapeitteen ja aurinkopedin.

 • Nettivene-koeajo-Yamarin-Cross-57BR-2020
 • Nettivene-koeajo-Yamarin-Cross-57BR-2020-kuva-Antti-Liinpää
 

Turvallinen vene kokemattomalle veneilijälle

Ajossa Yamarin Cross 57BR viestii kuljettajalle, että nyt ollaan turvallisen laitteen kanssa tekemisissä. Meno on vakaata ja hyvällä tavalla yllätyksetöntä. Veneen ominaisuudet myös kertovat kiitettävän hyvin kuljettajalle, että milloin on syytä höllätä kaasua. Yamarin Cross 57BR tarjoaa kokonaisuudessaan turvallisen mutta hieman tylsän ajokokemuksen. Se on toki vain ja ainoastaan hyvä asia esimerkiksi veneilijälle, jolla ei ole kovin paljoa kokemusta.

Veneen vakiona oleva hydraulinen ohjaus tarjoaa hyvän tuntuman ja kaasulla löytää helposti hyvän matkanopeuden, joka kevyessä kelissä voi hyvin olla lähellä 30 solmua. Koeajoveneen 100-hevosvoimaisella Yamahan moottorilla pääsee noin 35 solmun huippunopeuteen.

Kokonaisuudessaan Yamarin Cross 57BR tarjoaa paljon laadukasta venettä. Vaikka 57BR ei hirveästi ole uudistunut seitsemän vuoden aikana, se tarjoaa edelleen helpon ajokokemuksen sekä mukavat tilat niin retkiveneilyyn kuin yhteysvenekäyttöön.

Antti Liinpää

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Cross 57 BR Q edition + Yamaha F100BETL

Pituus: 5,66 m
Maksimileveys:2,17 m
Paino: 680 kg + moottori
Henkilömäärä:6
Moottori:80-115 hv
Huippunopeus:38 solmua (115 hv moottorilla)
Hinta: Vene + moottori (Yamaha F100BETL) 39 910 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

For sale Yamarin boats

test
Yamarin UUSI 2022 63DC+F150GETX'22
45 000 €
test
Yamarin 56BR'21
32 500 €
test
Yamarin 63 DC'22
47 500 €
test
Yamarin 60DC'21
41 500 €
test
Yamarin 63DC'22
49 900 €
test
Yamarin 56 BR'22
32 900 €
test
Yamarin BR 56'21
32 300 €
test
Yamarin 60 DC'21
37 900 €
Safety instructions Nettivene.com
on mobile
My vehicles

More Yamarin test drives

All test drives »
Yamarin 63 DC - uutuus haluttuun luokkaan

Yamarin 63 DC - uutuus haluttuun luokkaan

Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta

Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta

Yamarin Cross 46 SC – Melkein isompien elkein

Yamarin Cross 46 SC – Melkein isompien elkein

Yamarin 68 – turvalliseen päiväretkeilyyn

Yamarin 68 – turvalliseen päiväretkeilyyn

Yamarinin Cross BR 75 on monipuolinen monsterivene

Yamarinin Cross BR 75 on monipuolinen monsterivene