Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Alucat W10 - katamaraanirakenteella tilaa ja turvallisuutta

Alucat W10 - katamaraanirakenteella tilaa ja turvallisuutta
 • Alucat
 • Alucat
 • Alucat
 • Alucat
 • Alucat
 • Alucat
 • Alucat
 • Alucat
 • Alucat
 • Alucat
 • Alucat
 • Alucat

Alucat W10 on mielenkiintoinen alumiinivene Suomen Ylöjärveltä. W10 katamaraanirakenne tuo monia etuja verrattuna perinteiseen V-runkoon, kuten vakaus

Alucat W10 on mielenkiintoinen alumiinivene Suomen Ylöjärveltä. Vene on tarkoitettu niin yksityis-, yritys- kuin viranomaiskäyttöön. Katamaraanirakenne tuo mukanaan monia etuja V-runkoiseen veneeseen verrattuna. Muun muassa todella leveän ja tilavan kannen, johon mahtuu runsaasti tavaraa ja löytyy todella monta erilaista vaihtoehtoa eli se voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan. Vaihtoehtoina on muun muassa kalastukseen, työkäyttöön ja kruisailuun optimoitu kansitila. Myös aikaiseen kevääseen ja syksyn tyrskyihin sopivia kabiinivaihtoehtoja on tarjolla kahdesta kuuteen hengelle.

Suoran lattian hyötyneliöitä löytyy tasan 10, joka vastaa valmistajan mukaan 8-metrisen V-runkoisen veneen kansitilaa. Alucat W10:nen pituus on 5,9 metriä ja leveys 2,3 metriä.

Kantavuutta 950 kiloa

Alucat W10 - katamaraanirakenteella tilaa ja turvallisuutta

Katamaraarirakenne tuo myös yllätyksen veneen painoa ja kantavuutta tarkasteltaessa: Painoa on 750 kiloa, joka ei tunnu isolta luvulta alumiiniveneen ollessa kyseessä, mutta kantavuutta huimat 950 kiloa eli tässä taitaa olla esimerkiksi saareen mökkiä rakentavan unelmapeli.

Alucat W10 moottorisuositus on 100-200 hevosvoimaa. Koeajossa olleen W10:n perässä oli 115-hevosvoimainen Mercury, joka tuntui tarjoavan todella nopean nousun plaaniin, joka juontuu katamaraanirakenteesta.

W10 sopii moneen tarpeeseen

Alucat W10 tarjoaa mahdollisuuksia todella moneen veneilytarpeeseen. Yhden harvinaisen ja mielenkiintoisen mahdollisuuden tarjoaa lisävarusteinen keularamppi. Sen ansiosta veneeseen voi ajaa pyörtuolilla eli Alucat W10 sopii liikuntarajoitteisen henkilön veneeksi, jota tämä voi käyttää itsenäisesti.

Alucat W10:nen katamaraanirakenne tuo monenlaisia etuja verrattuna V-runkoon. Ehkä kaikistä tärkein on turvallisuus, joka tulee veneen vakaudesta. Katamaraani pysyy hyvin suorassa, vaikka hetkellisesti toisella laidalla on paljon painoa. Toinen katamaraanin tärkeä ominaisuus on vakaus käännöksissä. W10 ei juurikaan kallistele. Kolmas on nopea nousu liukuun ja neljäs on taloudellisuus. Valmistajan mukaan vene pärjää jopa kolmanneksen pienemmällä moottorikoolla verrattuna samankokoiseen V-runkoiseen veneeseen.

Kalastuskäytössä leveä ja laaja kansitila tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Yhteysaluksena ja työkäytössä helppo sisäänkäynti ja rantautuminen, iso kantokyky ja laajat tilat tavaroille yhdistettynä helppoon käsiteltävyyteen ovat houkuttelevia ominaisuuksia, kun venettä ollaan hankkimassa.

 • Alucat W10 - katamaraanirakenteella tilaa ja turvallisuutta
 • Alucat W10 - katamaraanirakenteella tilaa ja turvallisuutta
 

Ajossa vakaa ja helppo käsitellä

Ajossa Alucat W10 on todella vakaan tuntuinen. Ei ihan äkkiä tule mieleen milloin olisin viimeksi ollut näin vakaassa 5,9-metrisessä veneessä.

Toinen huomiota herättävä seikka on veneen nousu suorastaan hämmästyttävän nopeasti pintaan. Matkanopeus voi näin olla säästäväisen alhainen – Alucat tuntuukin liukuvan plaanissa ällistyttävän matalilla nopeuksilla.

Kolmas on rantautumisen helppous. Katamaraanirakenne ei ui syvällä, joten nostamalla moottorin pintaan, voi Alucat W10:llä rantautua uusiin rantakohteisiin hieman tavanomaista vaivattomammin.

Alucat W10 on hieno suomalainen innovaatio, joka tuo uusia piirteitä niin yhteysalus- ja työkäyttöön kuin huviveneilyyn. Monelle veneily- ja merielämään aristavalle tai jopa pelkäävälle W10 tarjoaa selvästi perinteisiä venerunkoja vakaamman ja vähemmän aallokossa rytyyttävän kulun. Se taas tuo monen kaipaamaa turvallisuuden tunnetta veneilyyn.

Antti Liinpää

Katso videolta, kuinka vähän Alucat W10 kallistelee tiukoissa käännöksissä.

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Alucat W10

Pituus:5,9 m
Leveys:2,3 m
Paino: 750 kg + moottori
Henkilömäärä:8
Moottori:100-200 hv
Huippunopeus:Ei ilmoitettu
Hinta: 36 000 eurosta ylöspäin riippuen varustelusta ja moottorista
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Myytävät Alucat -veneet

test
Alucat W18 CABIN2'21
123 998 €
test
Alucat W8'20
39 900 €
test
Alucat W6'22
30 900 €
test
Alucat W10 SC'22
62 900 €
test
Alucat W14 Cabin 4'19
74 400 €
test
Alucat W8'18
53 900 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Alucat koeajoja

Kaikki koeajot »
Alucat on vakaaseen menoon ja kuljetukseen

Alucat on vakaaseen menoon ja kuljetukseen

Buster Magnum - sporttinen alumiinivene

Buster Magnum - sporttinen alumiinivene

Max 78 Cabin - kovan kelin ja painavan lastin yhteysalus

Max 78 Cabin - kovan kelin ja painavan lastin yhteysalus

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla