Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Alucat on vakaaseen menoon ja kuljetukseen

Alucat on vakaaseen menoon ja kuljetukseen
  • Alucat
  • Alucat
  • Alucat
  • Alucat
  • Alucat
  • Alucat
  • Alucat
  • Alucat

Suomalaisvalmisteinen Alucat on yksi harvoista markkinoilla olevista alumiinista katamaraanipohjaisista veneistä.

Alucatin W613 on on kuin juna raiteilla. Kilpaveneistä tuttu katamaraanirakenne pitää veneen suunnassaan todella jykevästi, ja kaarroksissa on parempi reilusti laskea nopeutta, kääntää vene, ja laskea sitten taas kaasuvipu kunnon vauhtiin. Vene kulkee muutenkin vakaasti. Se ei rakenteensa ansiosta kallistele eikä keiku veneeseen noustessa, ja koeajossa olleeseen veneeseen on keularampin kautta ajettu esimerkiksi mönkijällä. Kalistuskulmat jäävät vain yksinumeroisiin lukuihin, eikä reunoilla roikkuminenkaan tunnu jykevää venettä haittaavan. Alucatilla ei ole liukuunnousukynnystä, eikä nopeissa pysähdyksissä synny peräaaltoa. Sopivan loivaan rantaankin Alucatilla voinee ajaa turvallisesti, kaksiosainen pohja kun pitää veneen jälleen tasapainossa.

Sitten niihin vähän huonompiin uutiisiin. Alucatin W613:tta ei ole mitenkään mukava ajaa. Kallistuksen puute tuo mukanaan kipparia sivuun vetäviä voimia enemmän kuin v-pohjaisessa veneessä, ja ainakin koeajossa olleessa veneessä ohjaus oli hyvin jäykkä.

Raskaisiin hommiin

Alucat on vakaaseen menoon ja kuljetukseen

Tietystikään Alucatin tyyppistä venettä ei osteta huviajeluun, vaan raskaiden kuormien siirtelyyn tai muuhun erikoiskäyttöön. Toisaalta rikkinäisellä ohjaustehostimella varustettua autoa muistuttava ohjaus ja ajotuntuma ovat kyllä varsin suoraviivaisia ja yksiselitteisiä.

Alucatin rakenteet ovat erittäin tukevia. Laidat ovat korkeat, ja päättyvät hyvin tukeviin kaiteisiin. Vaikkapa kalastuskäytössä Alucatiin on varmasti helppo asentaa tarvittavat vapatelineet. Myös keularampin rakenne on yksinkertainen ja toimiva. Kun elektroniikalla ei ole kikkailtu, on rikki meneviä osiakin vain hyvin vähän.

Katamaraanirakenteen ponttooneissa on hyvin säilytystilaa. Luukut aukevat laajaan keulatilaan, myös veneen sivuille on mahdollista tehdä säilytystilaa vaikka verkoilla.

Perässä on hiukan vaatimattoman kokoiset uimatasot ja -portaat. Sen sijaan takakaide on todella jykevä, perän kulkuporttikin kiinnitetään tuhdilla rautapultilla. Rakenne on pienveneeseen jopa krouvin näköinen, mutta eipä Alucat veneensä ulkonäöllä kilpailekaan.

Ohjaamo on hyvin pelkistetty, taas alumiinipinnoilla on hyvin tilaa kaiuille ja plottereille, mikäli sellaisille on tarvetta. Koeveneessä oli pelkästään seisovalle ajoasennolle suunniteltu noja, sillä penkki oli osoittautunut aaltoajossa epäkäytännölliseksi. Alucatin tilaajalla onkin hyvin paljon mahdollisuuksia räätälöidä venettä – käytännössä veneet rakennetaan yksilöllisesti.

  • Alucat on vakaaseen menoon ja kuljetukseen
  • Alucat on vakaaseen menoon ja kuljetukseen
 

Vene ammattikäyttöön

Alucat mainostaa venettään rotevana työjuhtana ammattilaiselle. Sellaisena se toimineekin varsin hyvin, vaikka pohjan rakenne ja avoin kansi eivät herätäkään suurta luottamusta veneen käyttäytymiseen isossa aallokossa. Alucat W613 onkin luokiteltu rannikkovesien ja järvien veneeksi CE-luokkaan C. Nyt koeajossa ollut yksilö on ollut Kymenlaakson virkistysalueyhdistyksen käytössä, veneellä on huollettu yhdistyksen vesistökohteita. Raskaita kuormia myös sivusuunnassa kestävä rakenne, saarikohteisiin rantautumista helpottava keularamppi, ja varmatoimiset alumiinirakenteet ovatkin varmasti omiaan juuri tällaisessa käytössä.

Tapani Mylly

Alucat W613

Pituus:6,22 m
Leveys:2,41 m
Paino:1220 kg
Moottori:70-115 hv
Kuorma:950 kg
Tapani - Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Myytävät Alucat -veneet

test
Alucat W18 CABIN2'21
123 998 €
test
Alucat W8'20
39 900 €
test
Alucat W6'22
30 900 €
test
Alucat W10 SC'22
62 900 €
test
Alucat W14 Cabin 4'19
74 400 €
test
Alucat W8'18
53 900 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Alucat koeajoja

Kaikki koeajot »
Alucat W10 - katamaraanirakenteella tilaa ja turvallisuutta

Alucat W10 - katamaraanirakenteella tilaa ja turvallisuutta

Buster Magnum - sporttinen alumiinivene

Buster Magnum - sporttinen alumiinivene

Max 78 Cabin - kovan kelin ja painavan lastin yhteysalus

Max 78 Cabin - kovan kelin ja painavan lastin yhteysalus

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla