Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 26 217   0

Degerö 28 MS

Degerö 28 MS
  • Degerö
  •  
  •  
  •  

Degerö 28 MS aiheutti myönteistä värinää testipurjehtijoissa.

Vene on sympaattisen näköinen, sopivan kokoinen kahden tai kolmen hengen tarpeisiin ja vaikutti sekä tukevalta että laadukkaalta. Olisikohan tässä unelmiemme eläkeläisvene?

Ensivaikutelma Degeröstä on hyvin myönteinen, vaikka kilpapurjehdusta aktiivisesti harrastava aputestaaja Tom Finell nyrpistelikin nenäänsä veneen korkealle kajuuttarakennelmalle ja matalalle takilalle. Eikä Degerö 28 MS missään nimessä ole oikea vene purjehtijalle, joka haluaa osallistua kilpailuihin. Jo laiturissa vene huokuu säyseyttä, tukevuutta ja maltillista suorituskykyä. Se on perinteinen moottoripursi, jossa on pitkä köli ja kalarautaan tuettu peräsinlapa. Purjehdusominaisuuksia on parannettu vuosien saatossa syventämällä köliä 10 sentillä ja ripustamalla pilssin jatkeeksi lyijyä oleva painolastiköli. Myös purjepinta-alaa on lisätty alkuperäiseen malliin verrattuna.

Vene on tasapainoinen ja kun pinnasta päästää irti, kääntyy vene itsestään tuuleen. Sivumyötäisellä pinnassa on selkeästi painetta ja ohjaaminen tuntuu välillä hieman raskaalta. Tämä johtuu siitä, ettei peräsinlavassa ole tasapainottavaa osaa. Purjeensa Degerö kantoi hyvin ja vene tuntui lähinnä loppujäykältä. Vene kääntyy verkkaisesti ja rauhallisesti. Avotuulessa hyvä suuntavakavuus on miellyttävä asia ja Degerö kulkeekin suoraan ikään kuin itsestään.
Luovilla nousukulma on vaatimaton, mutta nousi kevyehkössä kelissä 4,6 solmuun. Sivumyötäisellä gps näytti 5,3 solmua. Moottorilla vene kulki parhaimmillaan seitsemän solmua ja melutaso pysyi kaikissa mittauskohdissa kohtuullisena.

Suippoperäisen Degerön avotila ei ole koolla pilattu, mutta neljä henkeä penkeille mahtuu suhteellisen väljästi. Korkea ylärakenne suojaa matkustajia. Kannella on turvallista, koska veneessä on reilu parras ja ylärakenteen katolla on hyvät kaiteet. Uimataso Degeröstä puuttuu, mutta perässä on alaskäännettävä uimatikas. Degerössä on vakiona Seldénin mastonhuipputakila ja Furlex-rulla.

Degerö 28 MS:ssä on todella viihtyisät sisätilat. Ne on tehty omistajapariskuntaa ajatellen, mutta niin, että mukaan voi kutsua 1-2 vierasta. Tai ottaa sopivan määrän lapsenlapsia kyytiin. Omistajan makuukajuutta on keulassa ja vuoteen koko riittää hyvin kahdelle aikuiselle. Toiletti on välikössä ja sen ovi tuuraa keulakajuutan ovena.

Salongissa on hyvin tilaa neljälle hengelle, jopa väljästi, ja klaffipöytä on tarpeeksi suuri ruokailua varten. Seisomakorkeus edessä on vajaa, mutta se ei mielestäni häiritse salongin käyttöä. "Doghousen" alle jäävässä osassa on reilu seisomakorkeus. Sisustus on mattalakattua burmalaista tiikkiä ja tiikkiviilutettua vaneria. Ainevahvuudet ovat reilut, ja sovitukset ja listoitukset on tehty huolella. Sekä lujitemuovi- että puutyö on viimeistelyltään erinomaista.

Degerö 28:n runko on umpilaminaattia, käsinlaminoitu ja vahvistettu sisältä poikittaisilla palkeilla ja pituusjäykisteillä. Laipiot on tarvittavan kiertojäykkyyden saamiseksi laminoitu molemminpuolisesti kiinni runkoon ja kanteen. Kansi on kerrosrakennetta, jossa ytimenä on balsa. Se on liitetty runkoon pulttaamalla ja laminoimalla.

Tekniset tiedot
Pituus 8,45 m
Vesilinja 7,10 m
Leveys 3,00 m
Syväys 1,10 m
Paino 3 400 kg
Painolasti 1 000 kg
Isopurje 18,1 m²
Genua 24,5 m²
Fokka 13,1 m²
Spinaakkeri 50,4 m²
Maston korkeus 12,0 m
Apumoottori Volvo Penta D1-30
Suunnittelija Kristeri & Kumpp.
Valmistaja Degerö Boat Oy
Valmistusmaa Suomi

Päämyyjä:
Degerö Boat Oy
10210 Inkoo
puh. (09) 221 4502
www.degeroyachts.fi

Testiryhmä: Kari Wilén, Tom Finell ja Timo Utter
Tiivistelmä Vene-lehdessä 6/07 julkaistusta jutusta
http://www.venelehti.fi

Myytävät Degerö -veneet

test
Degerö MS 28'84
27 000 €
test
Degerö 28'87
25 000 €
test
Degerö 28 MS'84
25 000 €
test
Degerö 38 DS'06
test
Degerö 35'88
54 000 €
test
Degerö Degerö 28'85
22 500 €
test
Degerö 28 MS'85
16 800 €
test
Degerö 28 MS'87
32 000 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa

Lisää Degerö koeajoja

Kaikki koeajot »
Yamarin 63 DC - uutuus haluttuun luokkaan

Yamarin 63 DC - uutuus haluttuun luokkaan

Yamarin Cross 57BR - kahden veneen risteytys

Yamarin Cross 57BR - kahden veneen risteytys

Aaltomarine 600DC FISH - tukevaa tekoa kalastajalta kalastajalle

Aaltomarine 600DC FISH - tukevaa tekoa kalastajalta kalastajalle

Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta

Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta

Sea Doo Fish Pro -hauelle kyytiä

Sea Doo Fish Pro -hauelle kyytiä