Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Degerö 28 MS

Degerö 28 MS
  • Degerö
  •  
  •  
  •  

Degerö 28 MS aiheutti myönteistä värinää testipurjehtijoissa.

Vene on sympaattisen näköinen, sopivan kokoinen kahden tai kolmen hengen tarpeisiin ja vaikutti sekä tukevalta että laadukkaalta. Olisikohan tässä unelmiemme eläkeläisvene?

Ensivaikutelma Degeröstä on hyvin myönteinen, vaikka kilpapurjehdusta aktiivisesti harrastava aputestaaja Tom Finell nyrpistelikin nenäänsä veneen korkealle kajuuttarakennelmalle ja matalalle takilalle. Eikä Degerö 28 MS missään nimessä ole oikea vene purjehtijalle, joka haluaa osallistua kilpailuihin. Jo laiturissa vene huokuu säyseyttä, tukevuutta ja maltillista suorituskykyä. Se on perinteinen moottoripursi, jossa on pitkä köli ja kalarautaan tuettu peräsinlapa. Purjehdusominaisuuksia on parannettu vuosien saatossa syventämällä köliä 10 sentillä ja ripustamalla pilssin jatkeeksi lyijyä oleva painolastiköli. Myös purjepinta-alaa on lisätty alkuperäiseen malliin verrattuna.

Vene on tasapainoinen ja kun pinnasta päästää irti, kääntyy vene itsestään tuuleen. Sivumyötäisellä pinnassa on selkeästi painetta ja ohjaaminen tuntuu välillä hieman raskaalta. Tämä johtuu siitä, ettei peräsinlavassa ole tasapainottavaa osaa. Purjeensa Degerö kantoi hyvin ja vene tuntui lähinnä loppujäykältä. Vene kääntyy verkkaisesti ja rauhallisesti. Avotuulessa hyvä suuntavakavuus on miellyttävä asia ja Degerö kulkeekin suoraan ikään kuin itsestään.
Luovilla nousukulma on vaatimaton, mutta nousi kevyehkössä kelissä 4,6 solmuun. Sivumyötäisellä gps näytti 5,3 solmua. Moottorilla vene kulki parhaimmillaan seitsemän solmua ja melutaso pysyi kaikissa mittauskohdissa kohtuullisena.

Suippoperäisen Degerön avotila ei ole koolla pilattu, mutta neljä henkeä penkeille mahtuu suhteellisen väljästi. Korkea ylärakenne suojaa matkustajia. Kannella on turvallista, koska veneessä on reilu parras ja ylärakenteen katolla on hyvät kaiteet. Uimataso Degeröstä puuttuu, mutta perässä on alaskäännettävä uimatikas. Degerössä on vakiona Seldénin mastonhuipputakila ja Furlex-rulla.

Degerö 28 MS:ssä on todella viihtyisät sisätilat. Ne on tehty omistajapariskuntaa ajatellen, mutta niin, että mukaan voi kutsua 1-2 vierasta. Tai ottaa sopivan määrän lapsenlapsia kyytiin. Omistajan makuukajuutta on keulassa ja vuoteen koko riittää hyvin kahdelle aikuiselle. Toiletti on välikössä ja sen ovi tuuraa keulakajuutan ovena.

Salongissa on hyvin tilaa neljälle hengelle, jopa väljästi, ja klaffipöytä on tarpeeksi suuri ruokailua varten. Seisomakorkeus edessä on vajaa, mutta se ei mielestäni häiritse salongin käyttöä. "Doghousen" alle jäävässä osassa on reilu seisomakorkeus. Sisustus on mattalakattua burmalaista tiikkiä ja tiikkiviilutettua vaneria. Ainevahvuudet ovat reilut, ja sovitukset ja listoitukset on tehty huolella. Sekä lujitemuovi- että puutyö on viimeistelyltään erinomaista.

Degerö 28:n runko on umpilaminaattia, käsinlaminoitu ja vahvistettu sisältä poikittaisilla palkeilla ja pituusjäykisteillä. Laipiot on tarvittavan kiertojäykkyyden saamiseksi laminoitu molemminpuolisesti kiinni runkoon ja kanteen. Kansi on kerrosrakennetta, jossa ytimenä on balsa. Se on liitetty runkoon pulttaamalla ja laminoimalla.

Tekniset tiedot
Pituus 8,45 m
Vesilinja 7,10 m
Leveys 3,00 m
Syväys 1,10 m
Paino 3 400 kg
Painolasti 1 000 kg
Isopurje 18,1 m²
Genua 24,5 m²
Fokka 13,1 m²
Spinaakkeri 50,4 m²
Maston korkeus 12,0 m
Apumoottori Volvo Penta D1-30
Suunnittelija Kristeri & Kumpp.
Valmistaja Degerö Boat Oy
Valmistusmaa Suomi

Päämyyjä:
Degerö Boat Oy
10210 Inkoo
puh. (09) 221 4502
www.degeroyachts.fi

Testiryhmä: Kari Wilén, Tom Finell ja Timo Utter
Tiivistelmä Vene-lehdessä 6/07 julkaistusta jutusta täältä!

For sale Degerö boats

test
Degerö 28'87
19 000 €
test
Degerö 28 MS'87
27 000 €
test
Degerö '85
33 000 €
test
Degerö 28 MS'84
19 500 €
test
Degerö 28'83
37 500 €
Safety instructions Nettivene.com
on mobile
My vehicles

More Degerö test drives

All test drives »
Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene