Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Käyttötestissä Buster XXL Cabin

Käyttötestissä Buster XXL Cabin
  • Buster
  • Buster

Esittelimme lyhyesti viime vuonna Busterin uutuusveneen, XXL Cabinin. Tänä keväänä vene oli käytössämme koko toukokuun, jotta saisimme kokemuksia vaihtelevissa olosuhteissa ehkä mielenkiintoisimmasta uutuus-Busterista moneen vuoteen.

Koska Buster XXL Cabinin runko on matala, on kajuutan oltava korkea, sillä seisomakorkeudesta ei ole haluttu tinkiä.

Keulan kantta on voitu laskea, minkä ansiosta ovesta sisään astuminen sujuu vähemmän taiteillen, tosin oven yläkamana on edelleen melkoinen loukku jo keskimittaiselle.

Keulasta pääsee kätevästi askelman kautta sivukansille. Ne on mitoitettu vaatimusten mukaan ja riittävän leveiksi, mutta katon reunus ulottuu niin kauas, että liikkuminen sivukannella ei ole aivan helppoa. Lisäksi ulkoreunassa oleva kaide tekee kiinnipitämisen hieman hankalaksi. Helpompaa olisi, jos kaide olisi koko matkaltaan katolla.

Buster Cabin ei ole matkavene, mutta jos pedin tarvitsee, se syntyy kajuutan perään.

Uuden Cabin-mallin yksi iso etu on, että kajuutta ei tunnu samalla tavalla huteralta kuin vanhassa AWC:ssä. Rakenteet ovat selvästi jäykemmät, joskin pientä huojuntaa yhä tuntuu.

Kajuutan silmiinpistävin ominaisuus sisällä on avaruus.

Kuski ei XXL Cabinissa voi valittaa kuin onnetonta tuulilasinpyyhintä. Onneksi veneeseen on vakiovarusteeksi asennettu lämmitin. Se ei sateessa jaksa lämmittää kajuuttaa, mutta tuulilasin se pitää auki.

Etuistuimet ovat tukevat ja jämäkän oloiset. Suuri karttanäyttö on sopivasti kuskin näkökentässä. Katkaisimet ja mittarit on sijoitettu järkevästi.

Runko on hyväksi havaittu XXL. XXL:n runko on melko kapea Cabinin massaan nähden, ja koska painopiste on avovenettä selkeästi korkeammalla, on runko sivusuunnassa levoton. Trimmitasot ovatkin vakiovaruste.

Buster XXL Cabinin ajettavuus oli tyynessä kelissä kunnossa. Melutaso on kohtuullinen matkanopeuksilla (77-78 desibeliä). Huippunopeutta Buster Cabin ja Yamaha F150 saavuttivat 37,6 solmua.

Buster XXL Cabinin pääasiallinen tuleva käyttäjäkunta lienee viranomaiset ja muut vesillä työtään tekevät. Heille XXL Cabin on oiva työkalu.

Huviveneilijä on hieman hankalampi tapaus. Epäilemättä näitä ilmestyy saaristoon jokasään yhteysveneiksi, mutta tuskin tungokseksi asti. Hinta on melko kova, sillä vene-konepaketti maksaa hyvän matkaa yli 50 000 euroa.

Tiivistelmä Vene-lehden artikkelista 8/2011

Osta ja lue koko juttu Buster XXL Cabinin käyttötestistä

For sale Buster boats

test
Buster XL, VARUSTELTU'22
44 000 €
test
Buster Mini'21
3 900 €
test
Buster XL'21
36 300 €
test
Buster LX'20
24 000 €
test
Buster XXL Q Edition + Yamaha F150 '20
48 500 €
test
Buster Super Magnum'21
91 000 €
test
Buster Mini'20
4 200 €
test
Buster L2, UUSI, HETI SAATAVILLA'23
22 450 €
Safety instructions Nettivene.com
on mobile
My vehicles

More Buster test drives

All test drives »
Buster XS - vakaa ja turvallinen kahvaohjattava mökkivene

Buster XS - vakaa ja turvallinen kahvaohjattava mökkivene

Buster XXL - sporttinen uutuus Suomen suosituimmalta

Buster XXL - sporttinen uutuus Suomen suosituimmalta

Buster XL - helppo, vakaa ja turvallinen

Buster XL - helppo, vakaa ja turvallinen

Buster Magnum – Muhkeasti asialinjalla

Buster Magnum – Muhkeasti asialinjalla

Buster Mini Sport – Ratilla ryhdikkäämpään asentoon

Buster Mini Sport – Ratilla ryhdikkäämpään asentoon