Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Forgot Password

Please enter email id to reset password
Koeajot
02.08.2021

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

MAX 68 on raumalaisen telakan Alpo Pro Boatsin uutuus kaudelle 2021. Valmistaja lupaa katamaraanirunkoisen ison alumiiniveneen tarjoavan unohtumattoman veneilykokemuksen.

Uusi katamaraanirunkoinen Max 68 soveltuu niin työ-, yhteysvene- kuin huvikäyttöön. Minkälaisia ominaisuuksia tämä karunnäköinen laite tarjoaa suomalaiselle veneilijälle?

Valmistajan mukaan katamaraanirunko vaikuttaa ajo-omainaisuuksiin positiivisesti. Veneen pitäisi olla erityisen vakaa jopa hieman kookkaammassa aallokossa ja yli 30 solmun nopeudella.

Ajettavuutta hiottu entistä paremmaksi

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

Kauden 2021 uutuusvenettä on hiottu juuri ajettavuus edellä. Vene kulkee nyt aiempaa peräpainoisemmassa kulmassa, joka on vakauttanut entisestään ajokokemusta.

Tavoitteena on löytää suomalaisia veneostajia asiakkaiksi, joten tähtäin ei ole vain isoa kuljetuskapasiteettia tarvitsevassa kohderyhmässä eli työkäytössä, johon veneen ulkonäkö kieltämättä vahvasti viittaa.

Mutta antakaamme Max-veneelle mahdollisuus kertoa ominaisuuksistaan koeajon kautta. Ensi yleisiä asioita ja faktaa.

Tarjolla kaksi versiota: maalattu ja ei-maalattu

Max 68 on tarjolla kahtena versiona: maalaamaton alumiinipintainen vene on karu ja soveltuu paremmin juuri siihen edellä mainittuun työkäyttöön.

Maalattu versio, joka on nyt Nettiveneen koeajossa, antaa viimeistellymmän vaikutelman. Venettä markkinoivan Marius Saikun mielestä Max 68:ssa on vieläkin muutamia pieniä asioita, joita pitää hioa tulevaa veneilykautta 2022 ajatellen. Esimerkkinä käy molemmilta sivuilta löytyvien porttien saranat.

Maalatun Max 68:n väriksi voi halutessa valita lisähinnalla vaikka oranssin, mutta valmistajan tavoitteena on, että väriä veneeseen tuotaisiin enemmän istuintyynyissä ja pöydän pinnassa. Koeajoveneessä on harmaan kanssa hyvin yhteensopivaa oranssia väriä tehosteena.

Valtava kansi johon mahtuu isot sohvat ja kookas pöytä

Huviveneilijää ajatellen veneen laaja kansi mahdollistaa isojen sohvien asentamisen kannelle, ja väliin mahtuu pitkä mukitelineillä varustettu pöytä vaikka rapujuhlien näyttämöksi. Istuimien alla on tilaa tavaroille.

Kahden istuttavan ohjaamon takana on sohva ja alla säilytystilaa. Venettä voi helposti ajaa myös seisten ja tuulilasi on pystysuunnassa liikuteltavaa mallia.

Keularamppi helpottaa kulkua ja lastaamista keulasta

Veneen yksi verraton ominaisuus on helppokulkuisuus keulasta ja molemmilta sivuilta. Keulasta veneeseen astuminen tapahtuu keularampin kautta, joka on koeajomallissa taittuvaa mallia, jolloin ramppiin saadaan enemmän pituutta.

Rampin saa myös yksinkertaisena eli ilman saumaa ja halutessa sähkötoimisena.

Tarvittaessa keskellä venettä olevat sohvat ja pöydän saa nostettua pois. Isoon avonaiseen tilaan mahtuu rampin kautta ajaa kyytiin vaikka Avantin kuormaajan saaritontin rakennusprojektia varten. Mukaan mahtuu myös kaksi isokokoista mönkijää.

Voi astua sivulta suoraan sisään

Molemmilla sivuilla on avautuvat portit eli veneen ollessa laiturissa voi siihen astua ilman laskeutumista. Sitä voi kutsua luksukseksi, jos veneeseen tulija on esimerkiksi iäkkäämpi ihminen, jolle alas veneeseen laskeutuminen ja sieltä poispääseminen voi olla hankalaa.

Max 68 voimanlähteeksi voi asentaa kaksi perämoottoria tai halutessa vain yhden. Ohjaaminen yhdellä moottorilla on isoksi ja ennen kaikkea leveäksi veneeksi helppoa, mutta kaksi moottoria mahdollista vaikka paikallaan pyörimisen.

Kahdella moottorilla voi myös helpommin nauttia veneen ajo-ominaisuuksista, koska työntövoimaa on tarjolla enemmän. Koeajoveneessä on kaksi 100-hevosvoimaisesta Suzukia eli yhteisteho on 200 hevosvoimaa. Se on maksimimäärä.

Jos on kokoa niin on hintaa

Max 68 maksaa ilman moottoreita vajaa 40.000 euroa. Veneen saa pakettina eli valmiiksi varusteltuna ja moottoreilla tai sitten moottorin voi asentaa itse. Koeajossa oleva paketti maksaa noin 70.000 euroa.

Laiturissa suojaisessa satamassa Max on vakaa, mutta paikallaan merellä se keinuun normaalin veneen tapaan.

Max 68 on hämmästyttävän vakaa ajettava

Yllätys on melkoinen, kun veneen nopeuden nostaa noin metrin meriaallokossa yli 30 solmun. Vakaus ja helppous ovat ensimmäiset sanat, jotka juolahtavat mieleen.

Max 68 menee reilun 30 solmun nopeutta leikittelevän helposti, ja hämmästyttävän tasaisesti.

Toisella Max 86:n testikerralla aallokko on Helsingin edustalla Melkin eteläpuolella 1,5-2,0 metrin korkuista ja sama virsi jatkuu.

Vene menee vasta-aallokkoon todella vakaasti ja vaivattomasti. Tässä on vene kaikille, jotka kaipaavat vauhtia aallokossa ilman hirveää ryskyttämistä.

Samassa 1,5-2,0 metrin myötäisessä aallokossa miellyttävä matkanopeus on hieman vähemmän kuin 30 solmua, mutta vakaus on tallella.

  • MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia
  • MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia
 

Hyttiversio on tulossa mallistoon

Max 68:n mallisto laajenee pian hyttiversiolla. Sitä varmasti monet ympärivuotista veneilyä harrastavat arvostavat ja ennakkokyselyitä veneestä on valmistajan mukaan tullut paljon.

Max 68:n tiimin tavoitteena on esitellä hyttivene elokuussa Lauttasaaren Uivassa venenäyttelyssä (19.-22.8.2021).

Kokemuksesta Max 68:n kanssa tulee mieleen, että veneessä on jotain sotilaallista. Se johtuneen ainakin osittain veneen karuista muodoista ja harmaasta väristä.

Jos tavoitteena on löytää yhteyskäyttöön, huviveneilyyn tai työkäyttöön tukeva, jykevä ja tarvittaessa jopa ison lastin kanssa nopea vene aallokossa vakaan turvallisesti, kannattaa Max 68:aan ehdottomasti tutustua.

Antti Liinpää

 

MAX 68 + 2 x Suzuki 100 hv

Pituus: 6,80 m
Maksimileveys: 2,50 m
Paino: 1050 kg + moottorit
Henkilömäärä: Maksimissaan 14, kantavuus: 2150 kg
Moottori: 60-200 hv, maksimissaan 2 x 100 hv
Huippunopeus: 35 solmua
Hinta: Vene + 2 x 100 hv moottori 70.000 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

For sale Alpo Pro Boats boats

View all »

Also read:

More related articles

See all

MOST POPULAR

Most viewed ads

Give feedback Close
We are collecting feedback on the site. Tell us what you think:
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.