Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 15 036   0

Yamarin Cross iskee suosikkiluokkaan

Yamarin Cross iskee suosikkiluokkaan
  • Yamarin
  • Yamarin

Yamarin on esitellyt uudet veneet alumiinirunkoiseen Cross-mallistoonsa. Uutuuksien hinta-, teho- ja kokoluokka on ilmeisen tarkoin suunniteltu täsmäisku suoraan markkinajohtaja Busterin syömähampaaseen, sen parhaiten myytyihin malleihin.

Vuosi sitten esitelty Yamarin Cross -mallisto on laajentunut kahdella tulokkaalla. Uutuudet ovat toteutukseltaan samanlaisia kuin aiemmatkin Crossit, runko on alumiinia ja kansi on lujitemuovia. Ensimmäisissä Yamarin Cross 63 -malleissa käytettiin samoja kansielementtejä kuin lujitemuovirunkoisissa Yamarineissa, mutta nyt veneiden suunnittelu on aloitettu tyhjältä pöydältä.

Uudet Yamarin Crossit ovat tyyppimerkinnöiltään 53 BR ja 53 CC.

Veneiden pituus on 5,28 metriä, leveys 2,08 ja moottorin suositeltu tehoalue on 50-70 hevosvoimaa.


Sama runko, kaksi eri venettä

Nykytyylin mukaisesti yhtä runkoa voidaan hyödyntää kahdella, jopa kolmella eri kansiratkaisulla. Siinä säästetään niin suunnittelu-, kokeilu- kuin tuotantokustannuksia.
Kovin monia suunnitteluvaihtoehtoja 5,3-metrisessä avoveneessä ei ole. Niinpä Yamarinilla on tyydytty kahteen erilaiseen.

BR-versiossa (bow rider) on kaksi sivupulpettia, niiden takana kaksi erillistä penkkiä ja takapenkki. Keulaosaan ei ole istuimia ängetty keulan normaalia yhden istuttavaa penkkiä lukuun ottamatta. Muu tila on jätetty vapaaksi tavaroille tai liikkumiselle. BR:n matkustamossa istuu viisi ihmistä mukavasti.

Tilaa on niin takapenkkiläisille kuin tuulilasin takanakin istuville. Säilytystilaa on hyvin, kun apukuskin pulpetti ja veneen laidatkin on käytetty hyväksi. BR on selvästi suunniteltu huvi- ja yhteysveneeksi, mutta sopii se kalamiehillekin.

Kalamiehille on kuitenkin erityisesti suunniteltu CC (center console) eli keskipulpettiversio, joka mahdollistaa helpon liikkumisen kaikkialla veneessä.

CC:n penkki on viisas. Samasta penkistä on muotoiltavissa kolme erilaista variaatiota. Ensimmäinen on tavanomaiseen istumiseen, toinen seisaaltaan ajoon ja kolmas vetouistelua varten, jolloin vapojen tarkkailu on helppoa kasvot tulosuuntaan päin.

Tilat ovat selkeät ja toimivat, eikä keulaan penkkejä oikeastaan edes kaipaa. Tosin niiden alle saisi lisää säilytystilaa, mutta suuri ruuma korvaa paljon.
Matkustamon saa peitettyä kuomulla (lisävaruste), jolloin saa suojan sateeltakin. Matkustamoon saa lisävarusteena myös pöydän, jonka avulla takaosaan muodostuu viiden istuttava ryhmä.

Yhteistä molemmille veneille on suuri ruuma turkin alla. Sen pituus on peräti 175 senttiä, joten sinne mahtuvat niin kalavehkeet kuin melatkin. Sen käyttö voisi kuitenkin olla helpompaakin, kaksi suljinta ovat kaukana toisistaan ja tilaa ei avauspuuhaan oikein riitä kummassakaan veneessä.

Molemmissa veneissä on 64 litran vetoinen kiintotankki polttoaineelle. Kumpaankin Yamariniin suositellaan moottoritehoksi 50-70 hevosvoimaa. Nyt koetun perusteella viisikymppinen veneisiin riittää, mutta silloin on tyydyttävä nelisen solmua hitaampaan huippunopeuteen ja heikompaan kuormansietokykyyn.

Yamahan 70-hevosvoimainen oli onnistunut valinta molempiin malleihin. Moottori on lisäksi hienostunut, vaikka kiertääkin enimmillään huimat 6 200 kierrosta minuutissa. Molemmilla veneillä äänitaso pysyi sangen kohtuullisissa lukemissa ja hiljaisissa nopeuksissa jopa alhaisena.

Tiivistelmä Kippari-lehden artikkelista 10/2011

Osta ja lue koko juttu Yamarin Cross veneistä Yamarinin täsmäisku Busterin syömähampaaseen

For sale Yamarin boats

test
Yamarin 59dc'16
26 000 €
test
Yamarin 44 sc'20
11 200 €
test
Yamarin 63DC'16
38 000 €
test
Yamarin 49 BR'16
18 500 €
test
Yamarin Cross 64BR'19
42 900 €
test
Yamarin Cross SC 46 HYVÄT VARUSTEET'19
15 500 €
test
Yamarin 53 CC Cross'17
19 700 €
test
Yamarin 60 DC'21
37 500 €
Safety instructions Nettivene.com
on mobile

More Yamarin test drives

All test drives »
Yamarin 63 DC - uutuus haluttuun luokkaan

Yamarin 63 DC - uutuus haluttuun luokkaan

Yamarin Cross 57BR - kahden veneen risteytys

Yamarin Cross 57BR - kahden veneen risteytys

Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta

Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta

Yamarin Cross 46 SC – Melkein isompien elkein

Yamarin Cross 46 SC – Melkein isompien elkein

Yamarin 68 – turvalliseen päiväretkeilyyn

Yamarin 68 – turvalliseen päiväretkeilyyn