Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Vaihda salasanasi

Jos haluat vaihtaa käyttäjätilisi salasanan, anna sähköpostiosoitteesi
Koeajot
17.07.2021

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene

Faster 545 CC on kauden 2021 uutuusvene, jonka juju tai idea on sähköllä toimiva keularamppi. Se helpottaa sisään kulkemista ja tavaran lastaamista.

Faster ei ole ensimmäistä kertaa kaularampin kanssa pappia kyydissä, sillä suomalainen työkäyttöön soveltuvista ja vahvoista veneistään tuttu merkki toi vuonna 2015 markkinoille Faster 635 CC:n ja SC:n.

Myös uusi Faster 545 on isoveikan tapaan tarjolla sekä koeajossa olevana CC-mallina eli keskipulpetilla että SC:nä eli veneen sivuilla olevien pulpettien vaihtoehtona eli tuplapulpettiveneenä. Nyt keskitymme keskipulpetilliseen 545 CC:hen.

Keularamppi on kätevä mutta harvemmin tarjolla

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene

Keularampillisia veneitä ei ole paljon tarjolla, koska perinteinen keula on monella venettä hankkiessa mielessä, vaikka keularamppi saattaisi helpottaa esimerkiksi yhteysvene-käyttöä. Yksi vaihtoehto keularampilliseksi veneeksi Fastereiden lisäksi on Pioner Multi.

Keularamppia lukuunottamatta Faster 545 perustuu rakenteensa puolesta Faster 525 -malliin. Kaudelle 2021 Fasterin veneet saivat tyylikkään mustan ilmeen. Veneen tuulilasi on aiemmin Fasterin veneissä käytetyn muovin sijaan lasia, joka lisää näkyvyyttä ja tukevuutta.

Avointa tilaa ja muunneltavuutta lisävarusteilla

Faster 545 CC tarjoaa keularampin ja sen tarjoaman helpon kulun lisäksi hyvin avointa tilaa pulpetin edessä, modernin ohjaamon sekä sekä takasohvan säilytystilalla.

Veneen muunneltavuus ja muokkausmahdollisuudet on korkealla tasolla. Tuunaus omaan tarpeeseen sopivaksi tapahtuu runsaan lisävarustelistan antimilla.

Veneen kyljissä on C-listat, jotka mahdollistavat esimerkiksi pöydän hankkimisen retkiveneilyyn.

Monipuoliselta lisävarustelistalta löytyvät esimerkiksi trimmitasot, tuulilasinpyyhkimen, paremmin suojaa ohjaamoon antavan sprayhoodin, Trolling Control -uistelunopeuden säädin tai koeajoveneessä olevan 80 senttiä leveän kahdenistuttavan Swing-istuimen.

Vakiovarustukseen kuuluvat muun muassa alumiiniturkki, Raymarine Axiom+ 9 RV -karttaplotteri sekä CPT-S -kaikuanturi, hydrauliohjaus, lukittavat säilytyslokerot, käsikäyttöinen tyhjennyspumppu, HST-laitakaiteet ja 100 litran kiinteä polttoainesäiliö.

Keularamppi auttaa monessa hommassa

Sähköllä laskeutuva ja nouseva keularamppi toimii tietenkin verrattomana apuvälineenä lastaustilanteissa ja veneeseen astumisissa mutta myös esimerkiksi uimatasona ja sukellusharrastuksen pintana veteen mennessä ja sisältä takaisin veneeseen noustessa.Myös kalastajat saanevat varmasti apua harrastukseensa rampin antamista mahdollisuuksista.

Faster 545 CC tuntuu todella tukevalta ja vahvalta veneeltä. Siitä ei löydy kohtia, jotka saisivat koeajajan aprikoimaan ratkaisun kestävyyttä Suomen haastavissa olosuhteissa. Ainoastaan keularampin sähköllä tapahtuvat nosto ja lasku voi vaatia huoltoa ajan kanssa.

  • Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene
  • Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene
 

Tankkimainen tuntuma ajossa

Ajossa Faster 545 CC kulkee vakaasti, pieneksi veneeksi jopa tankkimaisesti. Siihen varmasti vaikuttaa veneen kohtuullisen korkea oma paino 670 kiloa.

Painosta huolimatta Fasterin henkilöluku on kahdeksan ja päälle mahtuu 125 kilon verran tavaraa. Painoraja ei tämän veneen kanssa tule ihan äkkiä vastaan.

Veneessä ei ole Fasterin tyylin mukaisesti nousulistoja. Vahva 100-hevosvoimainen Hondan perämoottori nostaa veneen kevyenoloisesti liukuun. Huippunopeus nousee jonkin verran yli 30 solmun.

Kevyessä kelissä veneen vakaat ajo-ominaisuudet sopivat hyvin 25-28 matkanopeuteen. Keularampin olemassaoloa ajossa ei huomaa kuin keulan normaalista poikkeavasta muodosta.

Antti Liinpää

 

Faster 545 CC + Honda 100 hv

Pituus: 5,45 m
Maksimileveys: 2,10 m
Paino: 670 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 8 + 125 kg
Moottori: 80-100 hv
Huippunopeus: 34 solmua
Hinta: Vene + 100 hv moottori, pakettihinta: 36 990 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Myytävät Faster -veneet

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki
Anna palautetta Close
Keräämme palautetta uuden sivuston käyttäjäkokemuksesta. Vaikuta ja kerro mielipiteesi:
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.