Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Vaihda salasanasi

Jos haluat vaihtaa käyttäjätilisi salasanan, anna sähköpostiosoitteesi
Koeajot
20.09.2019

Master Pro 750 – iso ja jykevä alumiinivene Pietarista

Master Pro 750:sen pohjan jyrkkä v-kulma toimii hienosti ja venee kulkee tasaisesti ja turvallisesti hieman isommassakin aallokossa.

Master Pro 750 on pietarilaisen telakan alumiinivene-malliston kookkain vaihtoehto. Kulmikkaan ja avonaisen alumiiniveneen nimi viittaa 7,5 metrin pituuteen, mutta siitä jäädään 33 senttiä eli kokonaispituus on 7,27 metriä. Silti voidaan puhua isosta veneestä, jonka suora kilpailija suomalaisille tutuimmassa alumiinivenemerkissä Busterissa on 7,20-metrinen Magnum.

Master Pro 750 on omiaan yhteysvene-käytössä sillä veneessä voi matkustaa maksimissaan kahdeksan henkeä ja sen lisäksi mukaan mahtuu runsaasti tavaraa. Kalastusta  ajatellen veneessä on useimpien istuimien alla runsaasti kannellista säilytystilaa, joka helpottaa elämää, kun kaikkia tarvikkeita ei tarvitse kuljettaa mukana.

Moottorin teholukemaksi voi valita 150-300 hevosvoimaa. Koeajoveneeseen valittu väkivahva 300 hevosvoiman vaihtoehto takaa, että painavan lastin ja ihmismäärän kanssa vene liikkuu jouheasti ja halutessa rivakasti.

Iso tuulilasi suojaa tuulelta ja sateelta

Master Pro 750 – iso ja jykevä alumiinivene Pietarista

Master Pro 750:ssä on keskellä venettä iso tuulilasi, joka kiertyy sivulle suojaamaan sekä kuljettajaa että kartturia. Kookas lasi suojaa kovemmassa nopeudessa tuulelta ja pisaroilta toki myös takana u-muotoon asetetulla sohvalla matkaajia. Lasin karmiin saa viritettyä ohjaamoa suojaavan ajokuomun, joka on vakiovaruste.

Tuulilasin keskikappale ja sen alla oleva pieni alumiininen ovi tai luukku kääntyy sivulle pois tieltä, jolloin veneen läpi on helppo kulkea isosta aukosta. “Oviaukko” helpottaa myös pitkien esineiden kuljetusta. 

Edessä on selkä menosuuntaan istuttava tuhto ja molemmilla puolilla sivuilla tuulilasin edessä on istumapaikat, joten veneeseen mahtuu hyvin maksimimäärä kahdeksan ihmistä ja lisäksi paljon tavaraa. Master Pro 750 onkin ihanteellinen yhteysvene ja toki tuulilasin työkonemainen design sekä veneen tunnelma sekä tausta viittaavat enemmän työjuhtaan kuin kruisalualukseen. Veneen täyshitsattu 6 millimetrin alumiinirunko mahdollistaa ajamisen jopa kevyessä jääolosuhteessa, joka pidentää innokkaan veneilijän kautta.

Master Pro 750:sen ajettavuutta pitäisi parantaa jyrkkä v-kulma, joka on valmistajan mukaan 21-astetta. Veneen 300-hevosvoimainen Mercury Pro XS on sporttinen perämoottori vaihtoehto, jonka voi olettaa tarjoavan raikkaan reippaan kulun. Vakiona oleva 300 litran polttoainesäiliö tarkoittaa, että Master Pro 750 kuljettaa järkevällä matkanopeudella useamman tunnin isoa porukkaa eli toimintasäde on hyvä fiksulla ajotavalla.

  • Master Pro 750 – iso ja jykevä alumiinivene Pietarista
  • Master Pro 750 – iso ja jykevä alumiinivene Pietarista
 

Tasaista ja hiljaista kyytiä

Heti ensimmäinen kaasun painallus pohjaan kertoo, että voimaa ja tehoa on kuin pienessä kylässä. Master Pro 750 suorastaan hyppää plaaniin ja meno on kuskin niin halutessa erittäin vauhdikasta. Luvattu 52 solmua lienee lähellä totuutta. Mercurin voimanlähteen kyvykkyydestä kertoo kaasun painaminen pohjaan 35 solmun matkanopeudesta. Vene suorastaan hyökkää eteenpäin. Reserviä löytyy. 

Pohjan jyrkkä v-kulma toimii hienosti ja vene kulkee tasaisesti ja turvallisesti hieman isommassakin aallokossa. Pienessä sivuaallokossa on leikittelevän helppoa ajaa, voi vain ohjata kohti kohdetta. Tunnelmaa ajossa voi kuvata sanalla ‘vankka’. Ajossa myös unohtuu veneen työkonemaisuus ja Master alkaa tuntua kruisailuun sekä iloitteluun sopivalta laitteelta, ainakin 300-hevosvoiman moottorilla ajettaessa. 

Antti Liinpää

 
KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

MASTER PRO 750 + MERCURY PRO XS 300

Pituus: 7,27 m
Maksimileveys: 2,30 m
Paino: 1200 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 8
Moottori: 150-300 hv
Huippunopeus: 52 solmua (300 hv moottorilla)
Hinta: Vene + moottori (Mercury Pro XS 300) 51 700 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Myytävät Master -veneet

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki

LUETUIMMAT

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.