Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Vaihda salasanasi

Jos haluat vaihtaa käyttäjätilisi salasanan, anna sähköpostiosoitteesi
Jutut
27.07.2020

Master Pro 550 - edullista paketti etsivälle

Master Pro 550 on vankkarakenteinen alumiinivene reilun viiden metrin luokkaan. Master Pro -veneet pyrkivät haastamaan Buster-veneiden suosion.

Master Pro 550 on venäläisen alumiinivenevalmistajan Suomen malliston keskivaiheille sijoittuva vaihtoehto. Master Pro 550 yläpuolella ovat 580 HT, 600 ja 750 ja alla 530 FISH, 500 ja 430. Master Pro 500 koeajoraportti, vene oli Nettiveneen koeajohetkellä Master Pro 470.

Master tunnettiin ennen pelkästä Master-nimestä, mutta nimen perään tullut Pro viestii pitkästä 5 vuoden runkotakuusta, joka poikkeuksellisesti myönnetään myös työkäyttöön päätyville Master Pro -veneille.

Master Pro -veneiden pietarilainen tehdas toimittaa veneitä Venäjän viranomaisille. Suomen maahantuojana toimii Waltic Boatcenter. Master Pro -veneiden toimitusajat vaihtelevat, sillä veneitä ehditään valmistaa muun muassa Suomen markkinoille, kun tehtaalla on vähemmän viranomaistilauksia. Tällä hetkellä Nettiveneessä on tarjolla mukavasti niin uusia kuin käytettyjä Master tai Master Pro -veneitä.

Selvästi edullisempi kuin Buster

Master Pro 550 - edullista paketti etsivälle

Master Pro 550 on 5,5 metriä pitkä ja 2,02 metriä leveä monikäyttöinen alumiinivene. Suomen suosituimman eli Busterin malliston vastine Master Pro 550:lle on Buster Lx, joka on 37 senttiä lyhyempi kuin venäläinen haastaja. Busterin rekisteriin merkitty kantavuus on 475 kilolla 25 kiloa suurempi kuin Master Pro 550. Henkilömäärä on sama eli veneessä saa matkustaa kuusi henkilöä maksimissaan.

Hinnaltaan Master Pro on eri luokkaa. Koeajovene 60-hevosvoimaisella Mercurylla kustantaa noin 23.000 euroa, kun Buster 60-hevosvoimaisella koneella kipuaa 30.000 euron hintaluokkaan. Tuntuuko Master Pro 550 halvalta tai köykäiseltä?

Pitkä runkotakuu ja vahva merialumiini

Valmistaja ja maahantuoja tuovat voimakkaasti markkinoinnissa esille niin pitkää runkotakuuta kuin valmistuksessa käytettyä kestävää merialumiinia. Veneessä ja ajossa tuntuu vahvasti, että kyseessä ei ole vain markkinoinnin iskulauseet.

Master Pro 550 tuntuu ajossa kokoistaan isommalta ja vakaalta veneeltä. Työnjälki on hyvää, eikä siitä löydy huomautettavaa. Pohjan alumiiniturkki, hitsaussamat ja yksityiskohdat on viimeistelty huolella. Aallokossa päästellessä vene ei myöskään tuota ylimääräisiä ääniä, vaan etenee ryskeessä jopa yllättävän hiljaisesti noin 20.000 euron veneeksi.

60-hevosvoimainen moottori riittää

Pohjan muotoilu tukee nopeaa nousua liukuun ja vakaan turvallista ajamista. Koeajoveneen 60-hevosvoimaa riittää hyvin veneen voimanlähteeksi 2-3 henkilön ja retkipäivän varusteiden kanssa. Jos kyydissä on usein 5-6 henkilöä plus tavarat esimerkiksi yhteysaluskäytössä, 80- tai 100-hevosvoimainen moottori tuntuu varmasti sopivammalta voimanlähteeltä.

Kokonaisuudessaan Master Pro 550 ja 60-hevosvoimainen Mercury tarjoaa pieneksi veneeksi mukavan tasaista kyytiä. Asettelu on sellaista, että veneessä on helppo liikkua ja säilytystilaa on kohtuullisesti veneen takasohvan alla, sivulokeroissa, pulpeteissa ja keulassa. Master Pro 550 on mahdollista varustaa myös keskipulpetilla.

Antti Liinpää

 
KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Master Pro 550 + F60CT

Pituus: 5,50 m
Maksimileveys: 2,02 m
Paino: 510 kg + moottori
Henkilömäärä: 6
Moottori: 50-100 hv
Huippunopeus: Ei ilmoitettu
Hinta: Vene + moottori (Mercury F60CT) 22 700 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Myytävät Master -veneet

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki

LUETUIMMAT

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.