Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Midcabinien suosittu kvartetti klassikkovertailussa

Midcabinien suosittu kvartetti klassikkovertailussa
  • Bayliner
  • Bayliner

Avo-ohjaamolla ja pienellä keskikajuutalla varustettujen 7-8 metriä pitkien matkaveneiden kysyntä on markkinoilla kova. Se on ymmärrettävää, koska niiden tilankäyttöfilosofia on yhtä ajankohtainen tänä päivänä kuin yli neljä vuosikymmentä sitten, jolloin ensimmäiset lajin edustajat esiteltiin.

Vertailussa mukana
Bayliner 2455 CS
Fjord 24 Weekender
Sun Runner 248 C
Sea Ray 250 DA

Paitsi, että eroja löytyy eri valmisteiden ja mallien välillä, korostuvat yksilöiden väliset erot aina mitä vanhemmasta veneestä on kyse.

Tämän vertailun venemallit ovat kaikki iältään vähintään noin 20 vuotta vanhoja, joten venekuumetta potevan on syytä kiinnittää yhtä paljon, ellei peräti enemmän, huomiota veneen kuntoon kuin niihin ominaisuuksiin, jotka siihen ovat uutena kuuluneet.

Ehkä tähän on syytä hieman selventää käytetyn veneen ostossa viisasta toimintajärjestystä. On nimittäin järkevämpää ensin mahdollisuuksien mukaan selvittää eri veneiden ominaispiirteet ja omaan käyttöön soveltuvat muut ominaisuudet ja vasta sen jälkeen etsiä yksilö, jonka kunnon ja hinnan suhde tyydyttää ja tuntuu järkevältä.

Ei kannata ostaa jo alkujaan puutteellista tai tulevaan käyttöön soveltumatonta venettä, vaikka se olisi kuinka hyvässä kunnossa, elleivät sen muut ominaisuudet tyydytä. Hyvän veneen, ja siitä mahdollisimman hyväkuntoisen yksilön etsimiseen kannattaa käyttää riittävästi aikaa.

Suomessa nopeiden keskikajuuttaveneiden ensikosketus ja herätys koettiin 1980-luvun loppuvuosina - kuinkas muutenkaan - silloin kun tuontiveneet uusine, tai ainakin meille uusine ideoineen vyöryivät markkinoille.

Veneiden koot ovat vuosien saatossa kasvaneet, mutta midcabinien tyypillinen tilajaottelu on yhä voimassa ja pätee myös 40-jalkaiseen veneeseen siinä missä 24-jalkaiseen. Ainoana erona on se, että suuremmissa veneissä moottoreita on kaksi, keskikajuuttoja vähintään yhtä monta ja tilaa ruhtinaallisesti enemmän sekä keulakannen alla että sohvilla kalustetussa avotilassa.

Luonnollisesti vertailtaville veneille asetettiin melko tarkkaan rajattu kokoluokka, jotta ne olisivat mahdollisimman tasaväkisiä ja siten myös vertailukelpoisia keskenään. Käytännössä pienimmät midcabinit ovat 21 jalan, eli vajaan kuuden ja puolen metrin mittaisia, ja suurempia löytyy vanhemmistakin veneistä aina tuonne 30 jalan paremmalle puolelle.

Mielenkiintoisimmaksi kokoluokaksi valittiin tällä kertaa ”kääpiömalleista” seuraavat, eli 24-25 jalan kokoluokka.Tiivistelmä Kippari-lehden artikkelista 5/2011

Osta ja lue koko juttu Midcabinien vertailusta

Myytävät Bayliner -veneet

test
Bayliner 742'17
60 000 €
test
Bayliner VR5 Cuddy'20
50 900 €
test
Bayliner 335 Cummins Diesel, (281h)'10
95 900 €
test
Bayliner Ciera 8'17
79 950 €
test
Bayliner E5'17
15 000 €
test
Bayliner Discovery 210'09
22 900 €
test
Bayliner 195 BR Flight series 310hv v8'11
32 000 €
test
Bayliner 175 GT'12
14 300 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Bayliner koeajoja

Kaikki koeajot »
Heyday WT-2 – Woimaa wakeboardingiin

Heyday WT-2 – Woimaa wakeboardingiin

Bayliner VR5 Cuddy OB – Komeasti ja säästellen

Bayliner VR5 Cuddy OB – Komeasti ja säästellen

Baylinerin hupivene kilpailee mukavuudella

Baylinerin hupivene kilpailee mukavuudella

Testissä Bayliner 802 Cuddy

Testissä Bayliner 802 Cuddy

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle