Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 21 978

Neljä tuoretta DC-venettä vertailussa

Neljä tuoretta DC-venettä vertailussa
  • Yamarin
  • Yamarin

Kokosimme vertailuun neljä uunituoretta päiväristeilijää. Taas kerran oli ilo havaita, etteivät kaikki valmistajat suinkaan matki toisiaan, vaan yksilöllisyyteen uskotaan. Se on hyvä, koska makuja on monia. Yksi kisaaja on tällä kertaa jopa oikein reippaalla otteella valtavirrasta poikkeava ”erilainen nuori”.

Nordkapp Noblesse 625
Quicksilver Activ 675 Sundeck
Uttern D62 SE
Yamarin 65 DC

Nykyään vapautuneiden rajojen maailmassa ei enää tiedä missä maassa mikäkin tuote lopulta on valmistettu ja kuka sen on tehnyt.

Perinteinen ruotsalaismerkki Uttern valmistetaan nykyään Puolassa, aivan kuten amerikkalaista Quicksilver-nimeä kantavat veneet. Molemmat kuuluvat Brunswick-yhtymään ja varustetaan Mercuryn moottoreilla.

Nordkapp on samannimisen norjalaisyhtiön merkki, jonka valmistus on keskitetty samaiseen puolalaiskaupunkiin, josta ensiksi mainitut tulevat.

Nordkappin tiivis yhteistyö Evinruden ja Bombardierin kanssa on jatkunut useita vuosia. Niinpä veneet on totuttu näkemään Evinrude E-Tec-moottoreilla, joiden estetiikkaan veneiden väritys ja grafiikka on vahvasti soinnutettu.

Kotimainen Yamarin on Konekeskon tuotemerkki, mutta valmistajina ovat alihankkijat eri puolilla maata. Yamaha on alun alkaen ollut Yamarinien ensiasennusmoottori.

Tämän nelikon kolme aspiranttia edustavat DC-venettä jo perinteisessä mielessä. Nykyäänhän bowriderista lainattu läpikuljettavuus on kajuuttaveneissä jo niin yleistä, että sellaiset voidaan hyvin luokitella perinteisiksi - tavanomaisiksi ainakin.

Uudenlaista toisinajattelua edustaa Quicksilver, johon on haluttu yhdistää muiden venetyyppien hyväksi havaittuja piirteitä. Lähinnä siitä tulee mieleen walkaround, mutta sellainen se ei kuitenkaan ole, ei missään mielessä. Sen keulakansi on hyvin laaja, tasainen ja sen verran syvennetty, että kannella tulee veneessä olemisen tuntu.

Kuuluuko Quicksilver tähän vertailujoukkoon lainkaan, on kysymys, johon vastaus on myöntävä. Se on tehty juuri samaan käyttötarkoitukseen ja on hinnaltaan samaa suuruusluokkaa, joten se on ilman muuta vaihtoehto siinä missä muutkin. Siksi se on hieman poikkeavana mielenkiintoinen verrokki.

DC-veneitä ei ole tarkoitettu matkailuun tai sen tyyppiseen retkeilyyn, jossa veneeltä odotetaan varsinaisia asumismukavuuksia. Käytännössä sellaisten järjestäminen runsaan kuuden metrin mittaiseen veneeseen ei olisi edes mahdollista muiden toimintojen kärsimättä. Ainakaan vene ei silloin enää olisi DC varsinaisessa mielessä.

Vaikka koko vertailunelikko edustaa nopeaa päivä- ja viikonloppuretkeilyn periaatetta, johon myös kuuluu suorituskyky ja hyvä ajettavuus, ovat veneiden keskinäiset erot ajotuntumassa yllättävän suuret. Ajettavuudella on kuitenkin paljon painoarvoa. Kaikki tämän vertailun veneet edustavat vähintään hyvää keskitasoa.

Tiivistelmä Kippari-lehden artikkelista 6/2011

Osta ja lue koko juttu DC-veneiden vertailusta

Myytävät Yamarin -veneet

test
Yamarin 63dc'21
47 000 €
test
Yamarin 59 DC'21
33 500 €
test
Yamarin 63 DC'21
42 900 €
test
Yamarin 59 DC'21
33 000 €
test
Yamarin 63DC '21
53 500 €
test
Yamarin 88DC'21
119 000 €
test
Yamarin 59dc '21
34 800 €
test
Yamarin 56 BR'21
30 000 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa

Lisää Yamarin koeajoja

Kaikki koeajot »
Yamarin 63 DC - uutuus haluttuun luokkaan

Yamarin 63 DC - uutuus haluttuun luokkaan

Yamarin Cross 57BR - kahden veneen risteytys

Yamarin Cross 57BR - kahden veneen risteytys

Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta

Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta

Yamarin Cross 46 SC – Melkein isompien elkein

Yamarin Cross 46 SC – Melkein isompien elkein

Yamarin 68 – turvalliseen päiväretkeilyyn

Yamarin 68 – turvalliseen päiväretkeilyyn