Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Vaihda salasanasi

Jos haluat vaihtaa käyttäjätilisi salasanan, anna sähköpostiosoitteesi
Koeajot
20.05.2020

Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta

Yamarin 60 DC on mielenkiintoinen uutuus Yamarinin Day Cruiser -mallistoon, jossa on nyt yhteensä 8 vaihtoehtoa. Uutuus sijoituu malliston alkupäähän.

Kauden 2020 uutuus Yamarin 60 DC on Suomen toiseksi suosituimman venemerkin uusi Day Cruiser malliston alkupäähän. Perinteisen suomalaisen venemerkin DC-mallistossa on nyt Yamarin 59 DC, Yamarin 60 DC, 63 DC (myös kauden 2020 uutuus), Yamarin 65 DC, Yamarin 68 DC, Yamarin 79 DC, Yamarin 88 DC ja Yamarin 88 DC Premium.

Vuodesta 2017 Inhan Tehtaat Oy, joka valmistaa Yamarin ja Buster-veneitä, on ollut Yamaha Motor Europen omistuksessa.

Yamarin mallistossa jatkaa edelleen myös 59 DC. Uutuusvene 60 DC on 6,06 metriä pitkä. Pituusero 59 DC:n ja 60 DC:n välillä on 33 senttiä. Leveysero on vain 2 senttiä 60 DC:n hyväksi, mutta veneen uusi Yamarin 88 DC:stä tuttu rungon muoto lisää oleskelutilan kokoa ja viihtyisyyttä, jos kyydissä on kuusi henkilöä eli maksimäärä.

Pienehkö Day Cruiser päivä- ja retkiveneilyyn

Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta

Uusi Yamarin 60 DC tarjoaa päiväkruisailuun aivan loistavat puitteet, vaikka kyseessä on Day Cruiseriksi maltillisen kokoinen vene. 60 DC on rekisteröity kuudelle hengelle ja veneessä matkustaa mukavasti viisi aikuista. Kuljettajalle ja kartturille on Offshore-istuimet ja takana sohva. Keskellä avotilaa on tuttuun DC-tyyliin paikka pöydälle.

Kartturin edessä on pieni tummasta lasista tehty ovi, josta pääsee sisään pieneen tavaroiden säilyttämiseen tai nukkumiseen soveltuvaan kajuuttaan.

Valmistaja lupaa, että sisällä mahtuu nukkumaan jopa kaksimetrinen ihminen ja vieressä toinen melkein samanmoinen. Hyvin suunniteltu, sillä kyseessä on vain noin kuuden metrin mittainen vene.

Monipuolinen Yamarin Q

Kapteenin paikan edessä on selkeä ohjaamoon, jossa on isointa roolia näyttelee Q näyttö. Kyseessä on sama laite kuin saman valmistajan Buster-veneissä nimellä Buster Q. Valmistaja kuvaa Q-kosketusnäyttöä seuraavasti:

“Yamarin Q ei ole vain tyylikäs ja modernin näköinen, se on myös paljon tehokkaampi laite kuin mihin olet veneessä tottunut. Q yhdistää toiminnallisuuksia kuten navigoinnin (karttapalvelun tarjoaja C-Map), koulutuksen, kaikutoiminnallisuuden, Yamahan mittariston, langattoman verkon sekä langattoman päivityksen.”

Paljon luvattu, mutta laite tuntuu toimiman kohtuullisen hitaan käynnistyksen tai alkulatauksen jälkeen mainiosti. Navigointi on helppoa, samoin syvyyden tarkkailu. Q:n kautta voi vaikka soittaa lempimusiikkia tai kuunnella merisäätä. Kauittimet on sijoitettu laidoille keskelle venettä.

Iso kansi ja hyvä tiikkikuja

Yamarin perinteitä kunnioittaen veneen keulan kansi on laaja ja siihen on tehty kunnonkokoinen tiikkikuja, johon on turvallista astua myös kosteissa olosuhteissa. Portaat, jotka laskevat kannelta alas ohjaamoon ovat yllättävän maltillisessa kulmassa, jolloin veneeneen ohjaamoon ja avotilaan on helppo laskeutua.

Kylmempiä kelejä ajatellen veneeseen saa kätevän pressusta muodostuvan korkean ohjaamo- ja avotilasuojan, jota voisi käyttää myös ajaessa. Moottorin molemmilla puolilla on tiikillä päällystetyt uimatasot.

  • Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta
  • Yamarin 60 DC - muodot ja vakaa ajettavuus isosiskolta
 

Helppo ja hauska ajettava

Ajossa uusi Yamarin 60 DC on varsin helppo kumppani. Moottorina oli isoin vaihtoehto eli 115-hevosvoimainen Yamaha. Moottorisuositus on 100-115 hv. Isoimmalla moottorilla vene nousee pienellä kuormalla kevyesti plaaniin ja koeajoveneen lisävarusteisia trimmitasoja käyttämällä voi kapteeni suoristaa veneen sivutuulessa ja huolehtia nokan optimaalisesta kulmasta suhteessa ajonopeuteen ja aallokkoon.

Mukava matkanopeus 25 solmua saavutetaan nopeasti ja myös täyskaasulla ajettaessa saariston suojassa pienessä hakkaavassa aallokossa vene on looginen ja vakaa. Se suorastaan tuntuu itseään isommalta. Koeajolenkillä Q näytti koeajoveneelle huippunopeudeksi noin 36 solmua, mutta valmistajan lupaus on 38 solmua.

Kokonaisuudessaan uusi Yamarin 60 DC tuntuu olevan helppo ja tyylikäs valinta aloittelevalle Day Cruiser -veneilijälle, joka kenties on siirtymässä avoveneestä DC-maailmaan. Maltillinen koko, helppo ajettavuus ja toimivat sisätilat ovat sellaisia, jotka varmasti palvelevat hyvin tätä hyppäystä.

Antti Liinpää

 
KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Yamarin 60 DC + Yamaha F115BETX

Pituus: 6,06 m
Maksimileveys: 2,22 m
Paino: 890 kg (ilman moottoria)
Henkilömäärä: 6
Moottori: 100-115 hv
Huippunopeus: 38 solmua
Hinta: 38 300 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Myytävät Yamarin -veneet

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.