Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 7 630

Drago 610 Open – kreikkalainen aihio

Drago 610 Open – kreikkalainen aihio
  • Drago
  • Drago

Koeajossamme ollutta Drago 610 Openin esituotantovenettä voi kutsua keskeneräiseksi aihioksi, koska siinä on paljon korjattavaa. Tämän on havainnut myös suomalainen maahantuoja.

Kreikkalaisella Dragolla on vahvoja siteitä Skandinaviaan. Osa veistämön veneistä on ruotsalaisen John H.V. Lindblomin suunnittelemia, kuten nyt koeajossa ollut 610 Open. Lindblom tunnetaan erityisesti länsinaapurissa valmistettujen Storebro- ja Ryds-veneiden hovipiirtäjänä.

Suomesta Dragon väki saa huomattavan määrän tuotekritiikkiä arvostamaltaan maahantuojalta, joka on entiseltä ammatiltaan yliperämies. Hän ei anna omissa ”testeissään” veneille minkäänlaista armoa.

610 Openin koeajopäivä alkoikin veneilytoimittajan näkökulmasta erikoisesti. Käteen annettiin jo ennen veneen vesille laskua pitkä lista sen puutteista. Maahantuoja korosti, että kyseessä on niin sanottu nollasarjan vene. Sen tiedossa olevat viat pyritään korjaamaan ennen varsinaisen tuotannon alkua.

Open oli ensimmäistä kertaa esillä Suomessa Helsingin venemessuilla viime helmikuussa. Sen nuolimainen olemus suorastaan huokui halua päästä trailerin päältä merelle. Harmaa kylkiväri ja pelkistetyt tilajärjestelyt olivat osa perustyylikästä kokonaisuutta.

Messuhallissa huomio kiinnittyi veneen pohjaan, ennen kaikkea leveisiin, osin negatiivisiin palteisiin. Keulasta perään ulottuvia nousulistoja on yksi pari. Perän V-kulma on 21 astetta, eli kohtalaisen paljon.

Painoltaan kevyen (610 kg) Dragon tapauksessa iskut itsessään eivät olleet normaalista poikkeavia, mutta niitä seurasi toistuvasti tunne omituisesta jälkivapinasta. Muistiinpanoihin kirjautui hämmentynyt ensireaktio: ” En tiedä, kumpi on pahempi: tunne siitä, että vene hajoaa käsiin vai tietoisuus siitä, että runko ja kansi elävät omaa, toisistaan lähes riippumatonta elämäänsä”.

Vene kaipaa runkoonsa lisää jäykkyyttä sekä pituus- että poikittaissuunnassa. Lisäksi rungon ja kannen kiinnityspintoja tulisi lisätä ja osa laajoista ilmataskuista vaahdottaa. Myös ohjauspulpettia voisi vahvistaa. Nopeana ensiapuna voisivat toimia trimmilevyt.

Kevyessä aallokossa Drago 610 Open on tasapainoinen, johdonmukainen ja rauhallinen ajettava.

Peräpeilissä oleva 115-hevosvoimainen Tohatsu nostaa veneen nätisti liukuun ja mahdollistaa yli 30 solmun huippunopeuden sekä kahden hengen että täydellä kuormalla. Täyteen lastattuna liukukynnyksen ylitys vaatii lastin runsasta siirtoa keulaan.

Tämä kreikkalainen aihio olisi valmiina veneenä ilman muuta täysin soveltuva Suomenkin vaativille vesille. Mutta sitä ennen veistämön olisi otettava laminointitela nöyrästi käteen ja pistettävä tuote kuntoon.

Suurin osa 610 Openin ”virheistä” voidaan arvioida huonoksi viimeistelyksi. Sen sijaan näin selvästi havaittavat rakenteelliset heikkoudet ovat nykyään veneissä harvinaisia. Ilman kokonaisuuden vahvistamista lienee turha pohtia, laitetaanko perässä olevan ankkuriboksin kanteen lukitus vai kaasujousi.


Osta ja lue Vene-lehden koko juttu Drago 610 Open – koeajost

For sale Drago boats

test
Drago Sunday 546 fishing. '10
17 900 €
test
Drago Topaz 2200'93
12 000 €
test
Drago Holiday'89
5 400 €
Safety instructions Nettivene.com
on mobile

More Drago test drives

All test drives »
TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

MAX 68 - Vakaata menoa ja isoa kuljetuskapasiteettia

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene

Yamarin Cross 54 Bow Rider - kuin tehty retkeilyyn

Yamarin Cross 54 Bow Rider - kuin tehty retkeilyyn