Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Forgot Password

Please enter email id to reset password
Koeajot
18.06.2019

Flipper 650 DC – päiväkruiseri urheilullisen nautittavaan ajoon

Päiväkruiserit ovat suosittuja veneitä niiden huokuttelevan muotoilun ja sporttisten ajo-ominaisuuksien takia. Flipper 650 DC päivittyi kesäksi 2019.

Päiväkruiserit ovat suosittuja veneitä niiden huokuttelevan muotoilun ja sporttisten ajo-ominaisuuksien takia. Flipper 650 DC päivittyi kesäksi 2019.

Flipper 650 DC:n vanha nimi on Flipperi 640 DC. Kaudelle nimi vaihtui 650 DC:ksi. Syynä lienee Flipperin omistajayhtiön Bella-Veneiden kauden 2019 uutuusvene Bella 640 DC, joka on saanut paljon Flipperiltä. Veneissä on yhtäläisyyksistä huolimatta monia muitakin eroja kuin hintalappu, joka on isompi Flipperissä, kun lasketaan mukaan vene ja moottori.

Flipper on tunnettu laadukkaista sekä tyylikkäistä veneistä, jotka on tehty ajajalle. Valmistajan edustaja käytti hyvää vertausta: Jos Bella on veneiden Skoda, Flipper edustaa veneiden BMW:tä. Minulla kävi tuuri, sillä pääsin koeajamaan Flipper 650 DC:tä ja Bella 640 DC:tä peräjälkeen. Nyt ymmärrän, mistä valmistajan koeajokuljettaja puhui.

Upea laadukas ajettavuus

Flipper 650 DC – päiväkruiseri urheilullisen nautittavaan ajoon

Vaikka Bella 640 DC on helppo ja hyvä ajaa, on Flipper 650 DC selvästi laadukkaamman, käteen sopivamman sekä hiljaisemman oloinen. Hiljaisuus on myös tosiasia, ei vain fiilisjuttu. Flipperin rungon suunnittelussa on keskitytty juuri hiljaisuuteen sekä tarkkaan ja urheilulliseen ajotuntumaan, ja se myös tuntuu käytännössä.

Hiljaisuus jopa kovassa aallokossa ajettaessa tulee rungon vahvuudesta ja tekniikasta, jolla äänimaailmaa saadaan hillittyä. Kuopion Kallaveden vesillä tehty koeajo ei antanut tuntumaa kovasta merikelistä, mutta jyrkkiin muiden alusten tuottamiin aaltoihin ajaminen vahvisti, että vene on todella hiljainen aallon läpi ajettaessa. Toki on hyvä muistaa, että vaikka runko on vahva, mikään vene ei kestä tuntitolkulla jatkuvaa rytyyttämistä, joten järki pitää pitää mukana veneen hyvistä ominaisuuksista huolimatta. Koeajoveneen miellyttävän tasaisen matka-ajon varmistaa lisävarusteiset trimmitasot.

Koeajoveneen 150-hevosmainen Mercury tarjoaa veneelle hyvän kulun ja matkanopeuden yläpuolelle reserviä. Rakenteen jykevyys mahdollistaa äänimaailman puolesta Mercuryn hienon V6-moottorin asentamisen voimanlähteeksi joko 175- tai 200-hevosvoimaisena.

  • Flipper 650 DC – päiväkruiseri urheilullisen nautittavaan ajoon
  • Flipper 650 DC – päiväkruiseri urheilullisen nautittavaan ajoon
 

Keulassa on pieni kajuutta nukkumiseen

Sporttisen nautittavan tarkan ajettavuuden lisäksi Flipper 650 DC tarjoaa hienot ominaisuudet seitsemän hengen päiväkruisailuun tai pienen perheen viikonlopun venereissulle. Veneeseen saa lisäeuroilla aina kätevän jääkaapin ja keulasta kannen alta löytyy pieni kajuutta kahden aikuisen sekä 1-2 pienen lapsen nukkumiseen. Päiväveneilyn seurue arvostaa keulan isoa tilaa helppona säilytyspaikkana matkatavaroille.

Tavaratilasta ei tosin ole muutenkaan pulaa, vaan Flipper 650 DC tarjoaa runsaasti säilytystilaa kamppeille. U-muotoon rakennettujen takasohvien alla on isot tavaratilat ja keskeltä lattiaa löytyy niin ikää isokokoinen tila tavaroille.

Hienon ajettavuuden jälkeen seuraavaksi parasta veneen suunnittelussa on iso avoin tila ohjaamon takana. Siinä on mukava seurustella ja mutustella eväitä. Tilaan saa tarvittaessa pöydän ja halutessa takasohvien keskelle levyn, jonka avulla sohvat muuttuvat useamman ihmisen loikoilualustaksi.

Flipper 650 DC tarjoaa laadukasta ajamisen veneilyelämystä unohtamatta tyyliä ja käytännöllisyyttä. Katso koeajon videolta, miten hienosti Flipper 650 DC kulkee Kallaveden vesillä.

Antti Liinpää

 
KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Flipper 650 DC

Pituus: 6,74 m
Leveys: 2,46 m
Paino: 1050 kg + moottori
Henkilömäärä: 7
Moottori: 115-200 hv
Huippunopeus: n. 42 kn
Hinta: Vakiovene ilman moottoria: 37 600 €. Pakettihinta 650 DC + Mercury V6 F200: 59 600 €
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

For sale Flipper boats

View all »

Also read:

More related articles

See all

Most viewed ads

Give feedback Close
We are collecting feedback on the site. Tell us what you think:
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.