Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 15 459

Kipparin testissä Finnmaster 59 SC

Kipparin testissä Finnmaster 59 SC
  • Finnmaster
  • Finnmaster

Finnmasterin uudet F-mallit aloittivat F68 DC:n myötä uuden tyylisuunnan Finn-Marinin veneissä. Uusi keskipulpetillinen 59 SC jatkaa samoilla linjoilla. Aiemman persoonattoman yleisilmeen tilalle on tullut enemmän ryhtiä ja suoralinjaisempaa tyyliä. Uusien mallien puvut ovat nykyään entistä tyköistuvammat ja hillitymmät väreiltään.

Finnmaster 59 SC, joka esiteltiin ensimmäisen kerran viime helmikuun venemessuilla, kantaa uudistettua F-logoa kylkiteippauksissaan. Värisävyt ovat valkeaa ja harmaata, joita voi pehmentää erilaisilla tiikin sävyisillä lisäsomisteilla. Saman sävyuudistuksen on myös kokenut myös vauhdikas 68 DC ja koko aikaisempi mallisto.

Veneen keulassa on kaksi pitkittäistä penkkiä, joiden pehmusteet kuuluvat vakiovarusteluun. Keskilinjalla on portaat, jotka johtavat keulakannelle. Vastaavasti takana, peräpenkin etukulmissa ja sivuilla, on askelmat. Liikkumisen helppoutta on siis ajateltu. Matkustustilaa on pulpetin takana kahden kuppituolin lisäksi kolmen istuttavalla takapenkillä.

Vaikka kyseessä on keskipulpetillinen avovene, niin vakiovarustelusta voi päätellä mihin käyttöön valmistaja ensisijaisesti on ajatellut uutuutta käytettävän. Kun listalla ovat sellaiset varusteet kuten jo mainitut patjat sekä vesihiihtopaalu ja paikka stereolaitteelle, lienee selvä, että vapaa-ajanvietto on ollut priorisointi numero yksi. Retkiä ja kahvitteluhetkiä varten voidaan investoida pöytään ja kuomuun.

Käytetty SC-lyhenne viittaisi sivupulpettiin englannista lainatuista sanoista Side Console. Aivan sivussa ei 59:n pulpetti kuitenkaan ole, keskilinjalta sivussa kylläkin. Epäkeskoa sommittelua on näkynyt veneissä nykyään yhä enemmän, eikä syyttä. Sillä voidaan pienissä tiloissa saavuttaa parempi toimivuus. Finnmaster 59 SC

Finnmasterissa pulpetin sijoittelulla on ainakin kaksi ilmeistä etua. Ensinnäkin paapuurin puolelle on saatu riittävän leveä kuluväylä keulaan. Harvassa ovat sellaiset käyttötarkoitukset, joissa aina olisi pakko pystyä kulkemaan yhtä sujuvasti pulpetin ympäri molemmin puolin. Styyrpuurin puolelta mahtuu kuitenkin Finnmasterissa kulkemaan. Toiseksi kuljettaja istuu nyt melko keskellä venettä. Yksin ajettaessa se on eduksi painojakauman kannalta. Keskilinjalta on muutenkin mukava käsitellä venettä.

Koeajettu vene oli varustettu 115-hevosvoimaisella Yamahan nelitahtimoottorilla. Se on suurin tähän veneeseen suositeltu teho melko kapeasta tehohaarukasta, joka alkaa niinkin korkealta kuin 80 hevosvoimasta.

Osta ja lue koko testi mittaustuloksineen Kipparista

For sale Finnmaster boats

test
Finnmaster Pilot 7 Weekend'18
69 900 €
test
Finnmaster HUSKY R5'18
28 000 €
test
Finnmaster 62DC'18
39 700 €
test
Finnmaster T8'18
108 500 €
test
Finnmaster Husky R7'20
51 000 €
test
Finnmaster Husky R8S'17
82 500 €
test
Finnmaster T8'18
105 000 €
test
Finnmaster 62DC'17
38 000 €
Safety instructions Nettivene.com
on mobile

More Finnmaster test drives

All test drives »
Veneilijäpersoona: Kimmo ”Elastinen” Laiho

Veneilijäpersoona: Kimmo ”Elastinen” Laiho

Finnmaster Husky R5 – Lauman huomaamaton huippu

Finnmaster Husky R5 – Lauman huomaamaton huippu

Finnmaster S6 – Jos koolla on väliä

Finnmaster S6 – Jos koolla on väliä

Finnmaster T8 on asuttava päiväretkivene

Finnmaster T8 on asuttava päiväretkivene

Finnmaster Pilot 8 on suojaisa monikäyttövene

Finnmaster Pilot 8 on suojaisa monikäyttövene