Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Forgot Password

Please enter email id to reset password
Koeajot
07.04.2020

Sea Doo Fish Pro -hauelle kyytiä

Tämän päivän vesijetit ovat monikäyttöisiä kulkuneuvoja. Ne ovat myös huomattavasti mainettaan parempia.

Moni muistaa varhaisemmat vesiskootterit tai -jetit nenää nyrpistäen. Noita äänekkäitä kaahausvälineitä ei katsottu hyvällä silmällä mökkilaiturin saunaillassa.

Kehitystä on kuitenkin tapahtunut paljon aivan viime vuosina varsinkin äänitason suhteen. Melutasoa on saatu alennettua jopa 70% kiristyneiden vaatimuksien ansiosta.

Vesiskootterien myynti lisääntyi meillä viime vuonna huimat 45%. Ja vaikka merivartiosto mittasi tänä kesänä lisääntyvää ylinopeutta rajoitusalueilla juuri vesiskootterikuskeille, lienee se osoitus lähinnä yleisestä tietotaidon puutteesta vesillä liikuttaessa. Huimat myyntiluvut kielivät jettien onnistuneesta kehitystyöstä.

Kalaan ja kauppaan

Sea Doo Fish Pro -hauelle kyytiä

Sea Doon uusi kalastukseen suunniteltu Fish Pro on oiva esimerkki siitä, miten skootterin ominaisuuksia voi hyödyntää muuhunkin kuin hauskanpitoon. Jetti kun on lähtökohtaisesti ketterä, kevyt, nopea ja siirrettävissä todella helposti. Vesisuihkun ansiosta sillä pääsee paikkoihin, jonne perämoottoriveneellä ei ole asiaa.

Fish Pro on jatkettu perästä lisäämään kantavuutta. Niinpä takakannella pystyy turvallisesti seisomaan heittokalastuksessa. Oranssit sivutuet on jalkojen lepuuttamista varten kun kalastaja haluaa istua. Skootteri on rekisteröity kolmelle, mutta käytännössä tämä on kalastuskäytössä yhden kalastajan paatti.

Vapojen kuljetusta edesauttaa perän telineet. Niissä vavat todella myös pysyvät skootterin 48 solmun huippunopeudessa. Kunhan hauet on ensin irrotettu ja laitettu kylmälaukkuun.

Juuri tuo pikalukolla kiinnitetty perän kylmälaukku tekee tästä vesijetistä todellisen monikäyttöisen kulkupelin. 51 litran laukkuun sujahtaa saalis jäiden sekaan amerikkalaiseen tapaan.

Suuri koko riittää varmasti jokaisen harrastelijakalastajan tarpeisiin. Jetti pysyy siistinä ja saalis kulkeutuu turvallisesti pataan asti. Kiinnityspisteisiin saa kiinni muutakin, kuten esim. varakanisterin.

Jos hankkii toisenkin vaihdettavan kylmälaukun muuttuu Fish Pro myös ihan varteenotettavaksi kauppakassiksi. Silloin puhtaaseen boksiin saa tuoretavarat ja juomat kaupasta kahden kauppakassin verran. Ohjaamon alla on lisäksi suuri 100 litran tavaratila, jonne sujahtaa loput ruokatarvikkeet kesätorilta.

Heittokalastukseen ja vetouisteluun

Traileroitavaa vesijettiä on helppoa kuljettaa rantaan tai viedä toiselle järvelle jos ensimmäisellä ei nappaa. Siirtyminen apajalta toiselle samalla vesialueella lienee markkinoiden nopeinta.

Suosittua heittokalastusta on helppo suorittaa jetin selästä. Joka suuntaan on avoin heittoreitti. Kaislikon reunalle pääsee hiipimään vaivatta. Matalikot, joensuut ja uomat avautuvat kalastukseen tällä pelillä. 

Todella mutaisia matalikkoja on tosin syytä välttää. Vesisuihkun imu-aukko kun sijaitsee jetin alla ja se voi nostattaa pieniä kiviä sisältävää mutaa suoraan turbiiniin. Narraaminen loppuu silloin siihen. Pohjan koostumusta ja kalaparvien liikkeitä voi seurata vakiovarusteisiin kuuluvasta erinomaisesta Garminin 6 tuuman ECHOMAP Plus 62cv -plotterista johon kuuluu tarkka kaikuluotain.

Vetouistelua varten Fish Pro on varustettu tehtaalta vakionopeussäätimellä. Asetuksista voi valita mieleisensä uistelunopeuden 1-9 solmun väliltä. Toki voi käyttää tätä toimintoa myös rajoitusalueilla jos haluaa välttyä niiltä ylinopeussakoilta.

  • Sea Doo Fish Pro -hauelle kyytiä
  • Sea Doo Fish Pro -hauelle kyytiä
 

Kenelle?

Paitsi kalastukseen ja shoppailuun, Fish Pro soveltuu kivasti myös vesileikkeihin. Paikka vesihiihtotangolle löytyy ja perässä on jopa taittuva nousuaskelma.  Voimasta huolehtii luotettava Rotax 1503 NA -voimapesä. Laadukkaat materiaalit ja raikas väritys tekevät Fish Prosta houkuttelevan näköisen. Sillä voi siis vaivatta lähteä myös laituritansseihin kesäyössä tyylin silti kärsimättä. 

Varustuksensa ansiota Fish Pro avaa uusia käyttömahdollisuuksia vesiskootterille. Ennen kuin lähtee sillä kalastamaan, kannattaa ummikon kuitenkin harjoitella itse jetin ajamista. Ne kun käyttäytyvät varsinkin laiturimanöövereissä hieman toisella tavalla kuin perinteiset veneet. 

Kun sen hallitsee, alla on monikäyttöinen peli. Ja toisin kuin luullaan, kruisailu 20 solmussa vesiskootterilla keäillassa on varsin mukavaa puuhaa, eikä yhtään meluisampaa kuin vastaavanlainen moottorivene.

 
KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Pituus: 3,73 m
Leveys: 1,25 m
Paino (kuiva): 389 kg
Moottori: Rotax 1503 NA 154hv
Nopeus: 48 kn
Tankki: 70 L
Hinta: 16.490€
Leif - Rosas
Leif Rosas on merellinen ammattikuvaaja ja -kirjoittaja joka mielellään väistää venäläisiä ydinsukellusveneitä. Safariyrittäjä RIB -veneillä ja ilmatyynyaluksella joka ei talvellakaan oikein malta pysytellä kuivalla maalla.

For sale Sea-Doo boats

View all »

Also read:

More related articles

See all

MOST POPULAR

Most viewed ads

Give feedback Close
We are collecting feedback on the site. Tell us what you think:
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.