Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 12 196

Terhi 480 Sport - vankka pikkusportti

Terhi 480 Sport - vankka pikkusportti
  • Terhi
  • Terhi
  • Terhi
  • Terhi
  • Terhi
  • Terhi
  • Terhi

Terhi 480 Sport on suomalaisen Terhin vuoden 2020 uutuusvene. Terhi valmisti kaudelle 2020 kaksi uutta 480-mallisarjan venettä.

Nyt koeajossa olevan 480 Sportin ja Bow Riderin eli 480 BR:n.

Ero näiden kahden veneen välillä on sen verran pieni, että jonkin verran on kansalaisten suusta kuulunut ihmettelyä, että oliko sittenkään järkevää tuoda kaksi erilaista mallia markkinoille.

Miten Terhi 480 Sport ja BR erovat?

Nettivene koeajo Terhi 480 Sport kuva Antti Liinpää

Mielestäni on hyvä asia, että löytyy vaihtoehtoja. Voi myös olla, että jos markkinoilla olisi vain yksi malli, myynti olisi pienempää kuin mihin kahdella erilaisella mallilla valmistaja yltää. Veneiden yleisilme ja käytettävyys on sen verran erilainen, että aivan varmasti joku päätyy BR:ään, toinen Sportiin. Veikkaan että näin valmistaja on asiaa ajatellut ja se on mielestäni ihan fiksua kalkulointia.

Mitä eroa sitten veneissä on? Ei oikeastaan yhtään mitään muuta kuin tuulilasi, joka Sport-mallissa on hieman matalampi. Se tuo Terhi 480 Sportiin hieman matalamman ja urheilullisemman yleisilmeen kuin mitä BR:ssä on. Toisaalta BR:ssä on enemmän suojaa tuulilasin takana ohjaamossa.

Terhi 480 Sportin koeajovideon voit katsoa Nettiveneen YouTube-kanavalta.

Pienehkö avovene tuulilasilla

Nyt koeajossa oleva Terhi 480 Sport on alle viisimetrinen pienehkö ABS-muovista valmistettu avovene, jossa on sporttisen matala tuulilasi ohjaamon ympärillä. Muovisen tuulilasin keskiosa ja sen alla oleva väliovi kääntyvät sivuun, kun keulan ja ohjaamon välissä kuljetaan. Tuulilasin edessä sivuilla on molemmin puolin venettä pienet fiksut jalansijat, joiden avulla veneeseen on helpompi astua sisään.

Terhi 480 on rakennettu niin että pienestä koosta huolimatta siellä mahtuu kohtuullisen hyvin liikkumaan ja myös tavaroille löytyy omia säilytyspaikkoja.

Viidelle henkilölle

Veneen henkilömäärä on maksimissaan viisi, ja halutessa kaikki viisi henkeä mahtuvat istumaan tuulilasin takana ohjaamossa.

Kuljettajalle ja kartturilla on kuppi-istuimet ja veneen perässä on sohva, jossa mahtuu istumaan kolme aikuista. Lisäksi istua voi halutessa keulan leveällä kaksi aikuista vetävällä sohvalla, jonka alta löytyy iso säilytyslokero.

Säilytystilaa löytyy myös perän sohvan alta, jossa on myös veneen kanisterimallinen polttoainetankki. Lisäksi tavaroille löytyy lokerikkoja molemmista pulpeteista, muun muassa mukitelineet, sekä kartturin edestä kannellisesta hansikaslokerosta ja pulpettien alta kannellisista lokeroista.

Hyvä vakiovarustelu

Terhi 480 Sportin vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa sähköinen automaattinen pilssipumppu, sadevesityhjentyvyys, uimaporras, 12 voltin pistoke, korkeat laidat ja tasainen turkki, lattiapinnalla liukuestetarrat, ankkuri-/köysilaatikot keulassa ja perässä ja kuomukotelo peräpenkin takana.

Lisävarustelistalta löytyy paljon lisää, kuten koeajoveneessä ollut tyynysarja, Raymarinen 9’’ karttaplotteri, targakaari, kalastukseen suunniteltu targakaari, satamapeite ja peräkuomu.

  • Nettivene koeajo Terhi 480 Sport kuva Antti Liinpää
  • Nettivene koeajo Terhi 480 Sport kuva Antti Liinpää
 

Pieni mutta vakaa

Ajossa Terhi 480 Sport tuntuu modernilta pieneltä muoviveneeltä, jolla on jopa tuulisessa kelissä hyvä ja vakaa ajaa. Ryskytys vastatuuleen saa aikaan runkoääniä, mutta veneen korkeat laidat pitävät osan pärskeistä ulkona. Toki Terhi 480 Bow Rider -vaihtoehdon selvästi korkeampi ja suojaavampi tuulilasi olisi kovassa kelissä Sportin matalaa tuulilasia parempi vaihtoehto. Pitkä kuljettaja on myös helposti päänsä kanssa tuulessa, kun tuulilasi on matalampi.

Terhi 480 Sport jätti koeajolenkillä hyvän kuvan itsestään. Erityiskiitoksen voi antaa Terhi 480:n ohjaustuntumalle sekä erinomaiselle ruorille.

Vene on pienestä koostaan huolimatta turvallisen tuntuinen ajettava. Terhiä myydään aiemmasta poiketen nykyään Suzukin moottoreilla. Ennen moottoreina uusissa venepaketeissa toimivat Hondat. Koeajoveneessä ollut 60-hevosvoimainen Suzuki kuljetti venettä pienellä kuormalla vaivattomasti ja sen reagointi oli kiitettävää.

Terhi 480 Sport on sporttisen näköinen ja kohtuullisen hintainen valinta ensimmäistä venettää hankkivalle, pieneksi yhteysveneeksi tai mökkiveneeksi.

Antti Liinpää

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Terhi 480 Sport + + Suzuki DF60 ATL

Pituus: 4,80 m
Maksimileveys:1,85 m
Paino: 390 kg (ilman moottoria)
Henkilömäärä:5
Moottori:40-60 hv
Huippunopeus:noin 28 solmua
Hinta:20 090 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

For sale Terhi boats

test
Terhi 400'18
2 790 €
test
Terhi 400 C'20
6 500 €
test
Terhi 475 BR ja traileri'16
12 900 €
test
Terhi Saiman'19
2 000 €
test
Terhi 480 BR'20
17 500 €
test
Terhi 445c'16
7 000 €
test
Terhi 475 BR'19
11 700 €
test
Terhi Saiman'21
1 900 €
Safety instructions Nettivene.com
on mobile

More Terhi test drives

All test drives »
Terhi 450 CC – Keskeistä perusmoottoriveneilyä

Terhi 450 CC – Keskeistä perusmoottoriveneilyä

Terhi 400 C + Torqeedo – Sähköllä sähäkämpään vauhtiin

Terhi 400 C + Torqeedo – Sähköllä sähäkämpään vauhtiin

Terhi 475 BR – Perustarpeet pikkukokoisena

Terhi 475 BR – Perustarpeet pikkukokoisena

Tunnetta vai tehokkuutta - soutuveneet vertailussa

Tunnetta vai tehokkuutta - soutuveneet vertailussa

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla

TG 5.9 - Pieni hyttivene hyvillä ajo-ominaisuuksilla