Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Vaihda salasanasi

Jos haluat vaihtaa käyttäjätilisi salasanan, anna sähköpostiosoitteesi
Koeajot
30.08.2019

Falcon C 7 – tyylikäs alumiinivene läpikuljettavalla keskihytillä

Alumiinivene Falcon on vuonna 2018 ruotsalaiselle Nimbukselle myydyn Belle-Veneiden uusin merkki. Kolme muuta merkkiä ovat Bella, Flipper ja Aquador.

Bella-veneillä kypsyteltiin ajatusta omasta alumiinivene-mallistosta verrattain pitkään, mutta syy sellaisen synnyttämiseen on selvä: alumiiniveneiden markkina on kasvanut tasaista tahtia 2010-luvulla, mutta lasikuituveneiden myynti on sen sijaan ollut laskussa. 

Ajatuksena on ollut yhdistää Bella-Veneiden pitkä kokemus lasikuituveneistä alumiiniveneiden valmistukseen. Tätä tehtävää varten Bella-Veneet teki Falconin alumiinisen rungon valmistuksesta alihankintasopimuksen alumiiniveneiden valmistukseen ja hitsaukseen erikoistuneen Campnou Oy:n kanssa. 

Kaudelle 2018 Falcon toi myyntiin neljä erikokoista alumiinirunkoista avovenettä. Mallinimet ovat BR 5, BR 6, BR 7 ja BR 8. Veneiden mitat asettuvat välille 5,43-7,06 metriä. Kauden 2019 uutuus on nyt koeajossa oleva C 7, joka on Falconin ensimmäinen hyttivene.

Falcon-veneiden brändivirke ‘The best of both worlds’ kertoo hyvin filosofiasta uutuusmerkin valmistuksessa. Miten tässä rohkeassa lupauksessa on onnistuttu nyt koeajossa olevan Falcon C 7:n kanssa?

Hytissä on hyvät tilat neljälle matkustajalle

Falcon C 7 – tyylikäs alumiinivene läpikuljettavalla keskihytillä

Falcon C 7 on noin 6,5 metriä pitkä keskihytillä varustettu vene, jonka perusrakenne on sama kuin vuosi aiemmin markkinoille ehtineessä Falcon BR 7:ssä. Keulassa on avotila, jonne on helppo astua hieman vaikeammastakin maastosta ja porrasaskelmat vievät alas lattiapinnalle, joka helpottaa tavaroiden kuljettamista. Isokokoisesta ovesta pääsee astumaan hyttiin, jossa on ensin vasemmalla kuljettajan paikka ja oikealla kartturin istuin. Hytin takaa pääsee toisesta isosta ovesta avoimeen perätilaan.

Kuskin ja kartturin istuimien takana on kahden sivuttain istuttava sohva, jonka voi myös kääntää eteenpäin istuttavaksi yhden matkustajan istuimeksi. Hyttiin mahtuu siis istumaan pahalla kelillä maksimissaan kuusi matkustajaa. Takasohvat voi myös muuttaa hytin perään poikittain asettuvaksi kahden ihmisen sängyksi. Veneen maksimihenkilömäärä on seitsemän matkustajaa.

Kuskin paikalla asiat ovat hyvin, tosin istuimeen kaipasi pituussäätöä. Kojelaudan keskellä on paikka karttaplotterille ja sen vieressä oikealla on pyöreät mittarinäytöt nopeudelle ja moottorin kierrosluvulle. Falcon C 7:ssä on vakiona trimmitasot, joita ohjataan manuaalisesti joystickillä. Lisävarusteena veneeseen saa automaattisen trimmin.

Kartturin edessä on pöytätaso, jossa ei ole kannellista säilytystilaa, vaikka koon puolesta sellaisen voisi olettaa löytyvän. Säilytystilaa on muutenkin aika vähän. Keulassa on kannellinen köysi- ja ankkuriboksi, hytistä löytyy muutama säilytyslokero istuimien alapuolelta ja muodikkaassa avoimessa perätilassa on lattian alla sekä laidoilla säilytystiloja. Moni kaipaisi varmasti lisää, mutta toki on muistettava, että Falcon C 7 on kompaktin kokoinen yhteys-, kalastus tai huvivene.

  • Falcon C 7 – tyylikäs alumiinivene läpikuljettavalla keskihytillä
  • Falcon C 7 – tyylikäs alumiinivene läpikuljettavalla keskihytillä
 

Helppo ja konstailematon ajettavuus ihastuttaa

Ajossa Falcon tuntuu asialliselta, suorastaan helpolta kumppanilta. Se nousee liukuun nopeasti koeajoveneen moottorisuosituksen yläpäähän sijoittuvalla 175-hevosvoimaisella V6-Mercurylla, vaikka veneessä on kyydissä maksimimäärä eli seitsemän aikuista. 

Pienin suosituksen mukainen voimanlähde on 115 hevosvoimaa. Oletettavasti 150-hevosvoimainen vaihtoehto kuljettaa venettä aivan riittävän reippaasti, vaikka huippunopeudeksi luvattuun 41 solmuun ei tuolloin ylletä.

Ajaminen Falcon C 7:llä on vakaata ja helppoa kevyessä kelissä. Peräaaltojen yli keskihytillinen Falcon menee turvallisen oloisesti. Myös tiukkiin käännöksiin vene kääntyy ilman dramatiikkaa, vaikka sivuprofiililtaan C 7 näyttää hytin kohdalta aika korkealta.

Selkeiden linjojen ja isojen ikkunapintojen ansiosta näkyvyys sisältä on hyvä, vaikka kuski istuisi ohjastaessaan venettä. Kuskin tähystysluukku on niin iso, että harteikkaampikin kapteeni mahtuu työntämään päänsä ulkoilmaan. 

Keskihytti ja läpikuljettava rakenne helpottaa kulkemista ja on käytännöllinen ratkaisu esimerkiksi yhteysvenekäytössä. Perän avoin tila sopii erinomaisesti kalastukseen.

Falcon C 7 on ollut suosittu vene kauden 2019 myynneissä. Ei ihme, sillä Bella-Veneiden pitkä veneosaaminen näkyy sekä tuntuu laadukkaassa kokoonpanossa ja helpossa ajettavuudessa. Se onko tässä veneessä läsnä parhaat puolet molemmista maailmoista, jää jokaisen koeajajan ja kuljettajan arvioitavaksi. Eväät kestomenestykseen on olemassa, alku on ollut sitä silmällä pitäen lupaava.

Antti Liinpää

 
KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

FALCON C 7 + F175 V6

Pituus: 6,55 m
Maksimileveys: 2,34 m
Paino: 1250 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 7
Moottori: 115-175 hv
Huippunopeus: 41 solmua (175 hv moottorilla)
Hinta: Vene + moottori (Mercury F150 V6) 60 900 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Myytävät Falcon -veneet

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki

LUETUIMMAT

Anna palautetta Close
Keräämme palautetta uuden sivuston käyttäjäkokemuksesta. Vaikuta ja kerro mielipiteesi:
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.