Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys

Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver

Uutuusvene Silver Beaver yhdistää kaksi venetyyppiä: Pohja on alumiinia, ohjaamo luvitemuovia. Veneen nimi Silver Beaver on tuttu historiasta.

Silver Beaver on monelle suomalaiselle tuttu vene. Ensimmäistä Silver Beaveria eli Beaver 425 -mallia myytiin vuosina 1993-2002 ja toista eli Silver Beaver 450 -venettä 2003-2013.

Nyt on tarjolla kolmannen sukupolven Silver Beaver. Mitä se tarjoaa suomalaiselle veneilijälle?

Uusi Silver Beaver on Bow Rider

Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys

Silver Beaverissa on Bow Rider -rakenteen ohjaamo, mikä tarkoittaa veneen levyistä tuulilasia, kahta pulpettia, kahta offshore-erillisistuinta ja avointa rakennetta, jossa istumapaikkoja on sekä keulassa että veneen takana.

Kompaktin kokoinen viiden henkilön alumiinivene ja lujitemuovivene

Kompaktin kokoinen, uusi Silver Beaver on 4,8 metriä pitkä, 1,95 metriä leveä ja se painaa ilman moottoria 440 kiloa. Näillä eväillä mukaan mahtuu maksimissaan viisi henkilöä ja jonkin verran matkatavaroita.

Aggressiivinen hinnoittelu antaa tilaa isommille Silver-veneille

Hinnaltaan uusi Silver Beaver on painettu houkuttelevalle tasolle. Venepakettia suosittelemme isomman moottorivaihtoehdon eli 50-hevosvoimaisen Hondan kanssa, koska hinta ero 40-hevosvoimaiseen pakettiin on vain 500 euroa.

Silver Beaver yhdessä 50-hevosvoimaisen Honda-moottorin kanssa kustantaa kesän 2021 hinnastossa 17 990 euroa. Suositushinta paketille on 22 990 euroa.

Kymmenen hevosvoimaan pienemmän eli 40-hevosvoimaisen Hondan kanssa kesän 2021 pakettihinta on 17 490 euroa. Suositushinta on 22 490 euroa.

Keulassa tilaa – perässä tiivis tunnelma

Silver Beaverin etuosassa on mukavasti tilaa kalastukselle ja veneeseen astumista helpottavat keulan jykevät tartuntakahvat.

Takana on tiivis tunnelma, sillä erillisistuimien ja takasohvan välillä on vain muutamia kymmeniä senttejä, joten esimerkiksi sohvan alta löytyvän säilytyslaatikon kanssa operointi on hieman ahdasta. Tilaa sohvan alla on asiallisesti, sinne mahtuu esimerkiksi kaksi 25 litran bensatankkia ja vähän muuta rompetta.

Lisävarusteisen ajokuomun paikka alhaalla on sohvan takana ulkoilmassa eli säilytyspaikkaa sille ei veneessä ole. Akulle löytyy hyvä oma paikkansa kartturin pulpetin kätköistä ja keulassa istuimen alla on tilaa köysille ja ankkurille.

Työn jälki ja laatuvaikutelma on edullisesta hinnasta huolimatta korkeatasoinen. Vakiovarustelu on myös asiallisella tasolla, mukana on muun muassa Raymarinen karttaplotteri, uimaporras, offshore-istuimet ja sähköinen pilssipumppu.

Pieni vene isomman veneen ajo-ominaisuuksilla

Ajossa Silver Beaver yllättää positiivisesti. Pieni vene voi joskus tuntua jo pienehkössä meriaallokossa heiveröiseltä. Silver Beaver on ilahduttavasti toista maata. Se on vakaa ajaa ja menee maltillisessa aallokossa mukavasti 23-25 solmun nopeudella. Asiaan vaikuttanee sekä pohjan hyvä suunnittelu että veneen 440 kilon paino ilman moottoria.

Silver Beaverin noin 30 solmun huippunopeus eli kahva pohjassa ajaminen toimii hyvin, kun keli on leppoisa. Silloin maisema vaihtuu mukavasti, eikä ajossa tapahdu mitään yllättävää, joka on tunnetusti veneilyssä vain ja ainoastaan hyvä asia.

 • Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys
 • Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys
 

Loppuyhteenveto

Silver Beaver on mainio vaihtoehto ihmiselle, joka haluaa pienen, tyylikkään ja modernin avoveneen, jossa on hyvät ajo-ominaisuudet ja kohtuullinen hintalappu.

Antti Liinpää

Silver Beaver BR + Honda 50 hv

Pituus: 4,80 m
Maksimileveys:1,95 m
Paino: 440 kg + moottori
Henkilömäärä:Maksimissaan 5
Moottori:40-50 hv
Huippunopeus:Noin 30 solmua
Hinta: Vene + 50 hv moottori, pakettihinta: 17 990 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Myytävät Silver -veneet

test
Silver Silver Fox BR'22
26 500 €
test
Silver ***** UUSI ** TAKUU 60KK *****'22
39 500 €
test
Silver Beaver BR'20
16 990 €
test
Silver Tiger DCZ '21
57 500 €
test
Silver Viper DcZ'22
89 900 €
test
Silver Hawk BR'21
31 500 €
test
Silver Hawk BR'19
29 500 €
test
Silver Beaver'23
21 500 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Silver koeajoja

Kaikki koeajot »
Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Tiger – eläintarhan uusin tulokas

Silver Tiger – eläintarhan uusin tulokas

Täysin uudistettu Silver Hawk BR – hieman tuttua ja turvallista

Täysin uudistettu Silver Hawk BR – hieman tuttua ja turvallista

Silver Fox BR – Lajinsa edullisin ja paras?

Silver Fox BR – Lajinsa edullisin ja paras?

Silver Shark BRX – Pelkällä alulla ronskimmin

Silver Shark BRX – Pelkällä alulla ronskimmin