Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Forgot Password

Please enter email id to reset password
Koeajot
04.06.2021

Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys

Uutuusvene Silver Beaver yhdistää kaksi venetyyppiä: Pohja on alumiinia, ohjaamo luvitemuovia. Veneen nimi Silver Beaver on tuttu historiasta.

Silver Beaver on monelle suomalaiselle tuttu vene. Ensimmäistä Silver Beaveria eli Beaver 425 -mallia myytiin vuosina 1993-2002 ja toista eli Silver Beaver 450 -venettä 2003-2013.

Nyt on tarjolla kolmannen sukupolven Silver Beaver. Mitä se tarjoaa suomalaiselle veneilijälle?

Uusi Silver Beaver on Bow Rider

Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys

Silver Beaverissa on Bow Rider -rakenteen ohjaamo, mikä tarkoittaa veneen levyistä tuulilasia, kahta pulpettia, kahta offshore-erillisistuinta ja avointa rakennetta, jossa istumapaikkoja on sekä keulassa että veneen takana.

Kompaktin kokoinen viiden henkilön alumiinivene ja lujitemuovivene

Kompaktin kokoinen, uusi Silver Beaver on 4,8 metriä pitkä, 1,95 metriä leveä ja se painaa ilman moottoria 440 kiloa. Näillä eväillä mukaan mahtuu maksimissaan viisi henkilöä ja jonkin verran matkatavaroita.

Aggressiivinen hinnoittelu antaa tilaa isommille Silver-veneille

Hinnaltaan uusi Silver Beaver on painettu houkuttelevalle tasolle. Venepakettia suosittelemme isomman moottorivaihtoehdon eli 50-hevosvoimaisen Hondan kanssa, koska hinta ero 40-hevosvoimaiseen pakettiin on vain 500 euroa.

Silver Beaver yhdessä 50-hevosvoimaisen Honda-moottorin kanssa kustantaa kesän 2021 hinnastossa 17 990 euroa. Suositushinta paketille on 22 990 euroa.

Kymmenen hevosvoimaan pienemmän eli 40-hevosvoimaisen Hondan kanssa kesän 2021 pakettihinta on 17 490 euroa. Suositushinta on 22 490 euroa.

Keulassa tilaa – perässä tiivis tunnelma

Silver Beaverin etuosassa on mukavasti tilaa kalastukselle ja veneeseen astumista helpottavat keulan jykevät tartuntakahvat.

Takana on tiivis tunnelma, sillä erillisistuimien ja takasohvan välillä on vain muutamia kymmeniä senttejä, joten esimerkiksi sohvan alta löytyvän säilytyslaatikon kanssa operointi on hieman ahdasta. Tilaa sohvan alla on asiallisesti, sinne mahtuu esimerkiksi kaksi 25 litran bensatankkia ja vähän muuta rompetta.

Lisävarusteisen ajokuomun paikka alhaalla on sohvan takana ulkoilmassa eli säilytyspaikkaa sille ei veneessä ole. Akulle löytyy hyvä oma paikkansa kartturin pulpetin kätköistä ja keulassa istuimen alla on tilaa köysille ja ankkurille.

Työn jälki ja laatuvaikutelma on edullisesta hinnasta huolimatta korkeatasoinen. Vakiovarustelu on myös asiallisella tasolla, mukana on muun muassa Raymarinen karttaplotteri, uimaporras, offshore-istuimet ja sähköinen pilssipumppu.

Pieni vene isomman veneen ajo-ominaisuuksilla

Ajossa Silver Beaver yllättää positiivisesti. Pieni vene voi joskus tuntua jo pienehkössä meriaallokossa heiveröiseltä. Silver Beaver on ilahduttavasti toista maata. Se on vakaa ajaa ja menee maltillisessa aallokossa mukavasti 23-25 solmun nopeudella. Asiaan vaikuttanee sekä pohjan hyvä suunnittelu että veneen 440 kilon paino ilman moottoria.

Silver Beaverin noin 30 solmun huippunopeus eli kahva pohjassa ajaminen toimii hyvin, kun keli on leppoisa. Silloin maisema vaihtuu mukavasti, eikä ajossa tapahdu mitään yllättävää, joka on tunnetusti veneilyssä vain ja ainoastaan hyvä asia.

  • Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys
  • Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys
 

Loppuyhteenveto

Silver Beaver on mainio vaihtoehto ihmiselle, joka haluaa pienen, tyylikkään ja modernin avoveneen, jossa on hyvät ajo-ominaisuudet ja kohtuullinen hintalappu.

Antti Liinpää

 

Silver Beaver BR + Honda 50 hv

Pituus: 4,80 m
Maksimileveys: 1,95 m
Paino: 440 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 5
Moottori: 40-50 hv
Huippunopeus: Noin 30 solmua
Hinta: Vene + 50 hv moottori, pakettihinta: 17 990 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

For sale Silver boats

View all »

Also read:

More related articles

See all
Give feedback Close
We are collecting feedback on the site. Tell us what you think:
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.