Close
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Silver Tiger – eläintarhan uusin tulokas

Silver Tiger – eläintarhan uusin tulokas
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver
 • Silver

Uusi Silver Tiger on tänä kesänä laitureiden näkyvin otus.

Mielikuvabrändäys ja muotoilu on tullut veneilyyn jäädäkseen. Uusi Silver Tiger jatkaa Silverin eläinteemaa. Shark, Eagle, Fox, Wolf, Hawk, Viper ja Raptor ovat tämän eläintarhan muut asukkaat.

Uudella lasikuitusarjalla astuttiin Silverillä kertaheitolla muotoilun ihmeelliseen maailmaan. Z -sarja poikkeaa juurikin sen suhteen merkittävästi Silverin alumiiniveneistä. Ne ovat olleet muotoilultaan pragmaattisen maanläheisiä. Lasikuituveneet siirtyvät Silverille Yamarinilta.

Ilman rasitteita

Silver Tiger – eläintarhan uusin tulokas

– Viisitoista vuotta sitten veneen muotoilusta ei puhuttu samalla tavalla. Z-sarjalla haluttiin nyt erottautua. Veneen pitää tänä päivänä myös sävähdyttää. Messuilla uusi tyyli on otettu hienosti vastaan.

– Rohkea muotoilu elää markkinoilla pidempään kuin perinteinen, summaa Peter Krusberg.

Hän vastaa Z -sarjan tuotannosta ja siirtyi Otto Brandtille Keskolta Yamarin -kauppojen yhteydessä.

Uudella sarjalla ei ollut Krusbergin mukaan aikaisempia rasitteita muotoilun suhteen. Voitiin aloittaa puhtaalta pöydältä. Se tehtiin Norjassa Eker Designin toimesta.

Erikoinen näky

Uusi Silver Tiger todellakin erottuu joukosta, kun se liukuu perinteisten puutroolareiden ohitse Ruotsin Karlshamnissa. 

Sen tylppä kuono, laitojen taitokset ja roikkuvat posket (sivupalteet) keräävät varmasti katseita tulevana kesänä. Ulkomuodon ja värityksen suhteen vene ehkä muistuttaa enemmän miekkavalasta kuin tiikeriä.

Tigeria myydään sekä Bow Rider että Day Cruiser versiona. Molemmissa on erikoisen ulkokuoren sisällä hyvin toimivia ratkaisuja.

Tilaa ja toimivuutta

Kannen Bow Rider arkkitehtuuri valtaa meillä yhä enemmän alaa. Se on kiireisen päiväretkeilijän valinta aurinkoisena kesäpäivänä. Tiger BRz:ssa tilaa on osattu hyödyntää maksimaalisesti. 

Keulan sohvilla istutaan mukavasti kiitos muhkean patjaston (vakiovaruste). Keulasta pääsee myös esimerkillisen turvallisesti veneestä sisään ja ulos. Peräkantta hallitsee iso U-sohva, joka muuttuu tarvittaessa yhtenäiseksi aurinkovuoteeksi. Pressun kaaretkin on saatu piiloon avattavien selkänojien taakse. Turkkia peittää tiikkikomposiitti, joka sisältää 60% luonnon tiikkiä 

Fiksut fendereiden säilytysboksit puolestaan löytyvät aivan perästä. Mahtuisikohan sinne vaihtoehtoisesti kaksi Magnum samppanjapulloa juhannuksen isännille?

Ohjauspulpeltin alta aukeaa eteen asti yhtenäistä isoa säilytystilaa. Niihin päästään ohuen pleksioven kautta. Niissä on veneen onnettomimmat salvat, jotka aukeavat ajossa.

Markkinoiden paras lukko

Takakannen sivubokseissa puolestaan löytyy markkinoiden parhaat lukot! Krusberg oli mukana kehittämässä Abloylle nämä laadukkaan tuntuiset lukot, jotka avautuvat yhdellä kädellä nupista vetämällä.

Kansi pysyy kaasujousien avulla auki. Kun kannen painaa alas, lukko napsahtaa kiinni. Avot! Jos tarvitsee lukita, käännetään avainta. Ei enää rämiseviä salpalukkoja eikä hyppiviä kansia!

Tämän päivän HT

Kuka muistaa 80-luvun HT -veneet? Tänä päivänä tilapäisen yöpymisen tarpeen täyttää Day Cruiserit. Tiger DCz:n hyttiin sujahtaa pariskunta kaksistaan tai pienen taaperon kera. Materiaalit ovat laadukkaat. Kyllähän täällä juhannusyön viettäisi mökki-isäntien laiturissa.

Etukannelle päästään hytin liukuoven askelmien kautta. Keulassa on kätevät tikkaat maihin nousua varten. Tylppää kuonoa suojaa molemmissa malleissa keulapuskuri.

Sen yläpuolella löytyy paikka keulavalolle (lisävaruste), jolle voi olla käyttöä lähinnä syyspimeällä laituria lähestyttäessä.

Sivupulpetin istuimen alla on molemmissa malleissa kätevä paikka ulos vedettävälle jääkaapille. Pulpettiin on puoliväkisin sujautettu paikka myös pienelle kaasuliedelle. 

Sen käyttö muovisessa ympäristössä on kyseenalaista. Myös laskutila puuttuu. Mihin oli tarkoitus laskea se tulikuuma kattila? 

Pulpettiin kannattaa mieluummin sujauttaa iPad ja viedä saareen kertakäyttögrilli. Tai käyttää piknik koria. Kaikkea ei voi kuusimetrisessä päiväristeilijässä saada.

 • Silver Tiger – eläintarhan uusin tulokas
 • Silver Tiger – eläintarhan uusin tulokas
 

Eläimellistä voimaa

Silver markkinoi Raptorin pikkuveljeä, Tiger DC:tä eläimellisellä voimalla. Se tarkoittaa eri käyttäjille eri asioita. 

Käytännössä tiikeri on hyvän kelin peli, jolloin vauhtiakin saadaan irti liki 40 solmua 150 hv:n koneella. Konsepti riittänee useimmille päiväristeilijöille. 

Enemmän tiikerit loistavat toimivilla ratkaisuillaan, mukavuudellaan ja käytettävyydellään. Muotoilu taas pitää huolen siitä, että omistajilla riittää henkevää laiturikeskustelua tulevana kesänä.

Tiikereiden ajo-ominaisuuksista Petestep -pohjalla voit lukea lisää täältä.

Teksti, kuvat ja video: Leif Rosas

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Silver Tiger BR ja DC

Pituus:6,06 m
Leveys:2,36 m
Kuivapaino:n. 1.150 kg
Tankki:107 L
Tehoalue:115-150 hv
Henkilömäärä:6
Suunnitteluluokka:C
Maks. nopeus:40 kn
Pohjan V-kulma:19°
Hinta:Pakettihinta Honda BF150 koneella: 49.400€ BR. 49.900€ DC
Leif - Rosas
Leif Rosas on merellinen ammattikuvaaja ja -kirjoittaja joka mielellään väistää venäläisiä ydinsukellusveneitä. Safariyrittäjä RIB -veneillä ja ilmatyynyaluksella joka ei talvellakaan oikein malta pysytellä kuivalla maalla.

Myytävät Silver -veneet

test
Silver * VENE+TRAILERl TAKUU 60KK *'23
test
Silver Beaver'23
21 500 €
test
Silver Fox br '22
25 850 €
test
Silver Shark ccx'22
44 800 €
test
Silver Viper'22
81 500 €
test
Silver Fox Br'21
22 350 €
test
Silver Viper DCz'22
74 900 €
test
Silver Silver Beaver BR'21
21 500 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Silver koeajoja

Kaikki koeajot »
Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys

Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys

Täysin uudistettu Silver Hawk BR – hieman tuttua ja turvallista

Täysin uudistettu Silver Hawk BR – hieman tuttua ja turvallista

Silver Fox BR – Lajinsa edullisin ja paras?

Silver Fox BR – Lajinsa edullisin ja paras?

Silver Shark BRX – Pelkällä alulla ronskimmin

Silver Shark BRX – Pelkällä alulla ronskimmin