Close
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Sivupulpetti tuo tilaa uuteen Silver Foxiin

Sivupulpetti tuo tilaa uuteen Silver Foxiin
  • Silver
  • Silver
  • Silver
  • Silver
  • Silver
  • Silver
  • Silver

Silver Fox Avant on sivupulpetillinen alumiinivene, jossa on hyvät tilat kalastajalle tai mökkiveneilijälle.

Silverillä ollaan oltu ahkeria malliston uusimisessa. Foxit saivat kokonaan uuden ilmeen viime vuonna, ja nyt mallistoa täydennetään varmasti monia rannikko- tai järvivesien veneilijöitä kiinnostavalla Silver Fox Avant -tilaihmeellä. Avant ja isoveljensä Wolf Avant ovat sivupulpetillisia veneitä, joissa kuskin paikka on kuitenkin veneen keskilinjalla.

Foxia ajetaan koko veneen levyiseltä takapenkiltä, ja kuskin molemmin puolin mahtuu periaatteessa matkustaja. Käytännössä penkki ei ole kuitenkaan kolmen aikuisen istuttava, vaan kahden hengen matkalla matkustaja istuu sujuvasti tuulilasin edessä olevalla lisävarustepenkillä tai keulassa. Kaksi lasta kuljettajan viereen takapenkille mahtuu sen sijaan hyvin.

 

Silver Fox Avant on pienoinen tilaihme. Veneen pituus on mallinumeronsakin mukaisesti 4,85 metriä ja leveys 1,95 metriä. Siihen nähden veneessä on hyvin paljon säilytys- kulku- tai seisontatilaa, kun Foxin muista malleista tutut tuplapulpetit on pois. Asetelma kiinnostanee ainakin mökkimatkojaan veneellä tekeviä sekä kalastajia.

Yksi pulpetti ja tuulisuoja tarkoittaa tietysti sitä, että vain kuski on Avantissa edes jollain tavalla suojassa elementeiltä. Koska kuski istuu keskellä takapenkkiä, ei toinen aikuinen ainakaan kovin tilavasti mahdu edes kumartelemaan tuulisuojan taakse. Näin kuskin sijoittaminen penkin keskelle ikään kuin hukkaa takapenkin tilaa muilta aikuismatkustajilta.

Avantin lisävarustelista ei ole kovin pitkä, mutta siitä löytyvät kaikki olennaiset tämän kokoluokan ja tyypin veneen käyttäjän tarpeet. Pulpetin eteen voi hankkia näppärän klaffipenkin tai irrotettavan kylmäsäilytysrasian, veneen saa säilytyksessä kauniisti peittoon ja perän ylle voi hankkia targakaaren vapatelineitä varten. Kohtalaisen tukevat uimaportaat ja sähköinen automaattinen pilssipumppu kuuluvat vakiovarustelistaan. Jokaisessa Avantissa on myös keulaan sijoitettu palosammutin.

Alumiinin ja lujitemuovin liitos

Sivupulpetti tuo tilaa uuteen Silver Foxiin

Silver Fox Avantissa on Silverin muistakin veneistä tuttu Alufibre-rakenne. Käytännössä tämä tarkoittaa vain sitä, että veneen alarunko on tehty merialumiinista, ja sen päälle on asetettu lujitemuovinen sisärakenne. Tämä siirtää varmasti joitakin harmittavasti pohjan alumiiniosat piiloon silmältä, mutta tekee toisaalta veneestä mukavamman näköisen. Lujitemuoviset, sileät sisäosat on myös helppo pitää siistinä.

Säilytystilaa Avantissa on kolmessa paikassa. Kuljettaja istuu kaasukäyttöisen luukun päällä, jonka alla on hyvin säilytystilaa. Ilman kaasukäyttöä kiinni ovat keilan ja toisen sivustan penkkien alla olevat säilytystilat. Luukkujen lukitukset ovat tukevat ja toimivat, ja kaikki luukut aukeavat sen verran reilusti, etteivät ainakaan kovin helposti keikahda sormille aallokossakaan.

Pulpetissa on vielä tilaa joko lisälaitteistolle tai henkilökohtaisille tavaroille ratin vieressä olevan luukun alla. Kaiulle tai plotterille on oma paikkansa heti ratin takana. Muuten ohjaamo on yksinkertainen, mutta toimivan tuntuinen. Mitään suuria uutuuksia tai innovaatioita ei Avant tällä saralla tarjoa.

Ketterä ohjata

Ajoasento on Avantissa miellyttävä, mutta penkistä ei saa varsinaista selkänojaa ilman, että ainakaan normaalipituinen kuski joutuu hiukan kurkottamaan. Toisaalta Avantia ei olekaan suunniteltu monien tuntien ajoa varten, ja käytännössä kuski helposti nousee myös seisomaan ratin taakse. Tätä varten tuulisuojan kaiteesta saa tukevan otteen yhdellä kädellä.

Ajo-ominaisuuksiltaa Avantin kokoluokan veneet ovat yleensäkin hyvin lähellä toisiaan, eikä alle viiden metrin veneitä juuri ajo-ominaisuuksiin pohjaten ostetakaan. Silver Fox Avantista voi sanoa, että se on ketterä ajettava, kohtalaisen tukeva ja erittäin mutkaton. Käytännössä eroja kilpailijoihin on tältä osin hyvin vähän.

Silverit myydään nykyään Hondan koneella, Fox Avant kantaa hyvin 40-50hv moottorin. Koeajossa olleella 50hv moottorilla Avant kulkee rivakasti, ja nousee plaaniin kevyesti. Valmistajan tietojen mukaan hyvä matkanopeus on 23 solmua, jolloin 50hv moottori kuluttaa 8,1 litraa plttoainetta tunnissa.

 

Mutkatonta ja simppeliä perusvenettä hakevalle Silver Fox Avant on varmasti kelpo valinta, erityisesti kun hinta 50hv Hondalla on kohtuullinen 17 280 euroa. Jos venettä ostavalla on tarvetta runsaalle tilalle veneessään, Avant nousee ostolistalla vielä reilun pykälän ylöspäin.

Tapani Mylly

 

Tekniset tiedot:

Pituus:4,85m
Leveys:1,95m
Kantavuus: 400kg, viisi henkilöä
Moottori:40-50hv
Tapani - Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Myytävät Silver -veneet

test
Silver * VENE+TRAILERl TAKUU 60KK *'23
test
Silver Beaver'23
21 500 €
test
Silver Viper DCz - 1/4 osuus 18000e'21
72 000 €
test
Silver Fox br '22
25 850 €
test
Silver Shark ccx'22
44 800 €
test
Silver Viper'22
81 500 €
test
Silver Viper DCz'22
74 900 €
test
Silver Silver Beaver BR'21
21 500 €
Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettivene.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Silver koeajoja

Kaikki koeajot »
Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys

Silver Beaver - kompakti kahden veneen risteytys

Silver Tiger – eläintarhan uusin tulokas

Silver Tiger – eläintarhan uusin tulokas

Täysin uudistettu Silver Hawk BR – hieman tuttua ja turvallista

Täysin uudistettu Silver Hawk BR – hieman tuttua ja turvallista

Silver Fox BR – Lajinsa edullisin ja paras?

Silver Fox BR – Lajinsa edullisin ja paras?