Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Forgot Password

Please enter email id to reset password
MAINOS
Vinkit
17.02.2022

Viisi vinkkiä käytetyn veneen ostoon

Suunnitteletko käytetyn veneen ostamista? Kokosimme listan asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen kauppakirjan allekirjoittamista.

Kevään lähestyminen merkitsee venekaupan vilkastumista. Venekuumeen vallitessa kannattaa kuitenkin pistää jäitä hattuun.

Käytetyn veneen kaupoissa voi olla hyvä käyttää apuna asiantuntijaa. Lisäksi aiempi omistus ja tehdyt korjaustyöt on hyvä selvittää ennen ostopäätöksen tekemistä.

Kokosimme 5 tärkeää asiaa, jotka auttavat sinua käytettyjen veneiden markkinoilla.

1. Asiantuntijan arvio tuo mielenrauhaa

Viisi vinkkiä käytetyn veneen ostoon

Mikäli tuttavapiiristäsi löytyy kokenut veneilyharrastaja, pyydä hänet mukaan arvioimaan kaupan kohteena olevan veneen hintaa ja kuntoa. Näin tiedät varmasti, mitä olet ostamassa.

Halutessasi voit tilata myös keskuskauppakamarin hyväksymän tavarantarkastajan tai vakuutusyhtiön hyväksymän veneentarkastajan arvioimaan venettä.

Asiantuntijan mielipide tuo mielenrauhaa ostopäätöksen alla. Vaikka nämä palvelut ovat luonnollisesti maksullisia, auttavat ne sinua muodostamaan objektiivisen kokonaiskuvan veneestä.

2. Testaa veneen kunto huolellisesti

Venettä ei koskaan kannata ostaa ilman koeajoa, sillä se kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Myynti-ilmoituksessa täydelliseltä vaikuttanut vene saattaa käytännössä olla ajettavuudeltaan, kunnoltaan tai ominaisuuksiltaan aivan erilainen kuin kuvittelit. Koeajo on ostajan paras keino selvittää sekä veneen kunto että soveltuvuus omiin tarkoituksiin.

Ennen koeajolle lähtemistä veneen kunto tulee arvioida kuivalla maalla, sillä vedessä on mahdotonta kartoittaa esimerkiksi pohjan mahdollisia vaurioita.

3. Kauppakirja ja muut paperit kuntoon

Unelmien veneen löydyttyä on aika ruveta hieromaan kauppoja. Ensimmäisenä kaupanteossa tulee varmistaa, että veneen paperiasiat ovat kunnossa.

Ensin kannattaa tarkistaa rekisteristä veneen omistaja. Kaikkia veneitä ei kuitenkaan mallista riippuen ole pakko rekisteröidä, jolloin on hyvä pyytää myyjältä ostokuitti ja jokin muu virallinen asiakirja omistajuudesta. Veneen rungossa oleva WIN-tunnistusnumero auttaa myös kohteen yksilöimisessä.

Veneeseen tehdyistä korjauksista on hyvä kysyä tarkempia tietoja, jotta tiedät, miten venettä on huollettu ja korjattu vuosien varrella.

Yksityishenkilöiden välisessä kaupassa noudatetaan kauppalakia, joten kunnollisen kauppakirjan laatiminen on ehdottoman tärkeää. Kaupan ehdot määräytyvät aina sen mukaan, mitä kauppakirjaan on merkitty.

4. Huomioi budjetissa kaikki veneilyn kustannukset

Pysähdy miettimään hankinnan kokonaiskustannuksia. Hankintahinnan lisäksi veneeseen liittyy useita muita kustannuksia, kuten varastointi talvella sekä muut ylläpitokustannukset.

Myynnissä olevan veneen varustelutasosta riippuen ostaja voi joutua hankkimaan myös pakollisia veneilytarvikkeita, joita ovat esimerkiksi airot, ankkurit, veneilyliivit ja tyhjennyspumppu.

5. Älä maksa liikaa veneen rahoituksesta

Veneen rahoittaminen lainalla on varsin yleistä. Ennen venelainan hakemista on kuitenkin hyvä tiedostaa, että lainojen koroissa ja muissa kustannuksissa voi olla suuriakin eroja.

Moni kuluttaja kiinnittää huomionsa vain pieneen korkoprosenttiin, jolloin lainan todellinen vuosikorko jää huomaamatta. Todellinen vuosikorko sisältää kuitenkin kaikki lainan korot ja kustannukset, joten vertailu sen avulla on kestävää ja läpinäkyvää.

Sortterin avulla lainojen vertailu on helppoa

Sortterin palvelussa voit kilpailuttaa yli kahdenkymmenen pankin ja rahoitusyhtiön lainavalikoiman ilmaiseksi. Lähettämällä hakemuksen saat henkilökohtaiset lainatarjoukset jopa muutamissa minuuteissa.

Sortter vertaa lainatarjoukset läpinäkyvästi todellisen vuosikoron mukaan. Kuluttajan kannalta tämä tarkoittaa sitä, että kaikki lainatarjoukset esitetään todellisen vuosikoron mukaisessa järjestyksessä edullisimmasta kalleimpaan.

Teemme yhteistyötä vain luotettavien suomalaisten ja pohjoismaisten pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa. Tervetuloa kilpailuttamaan lainat palveluumme!

Sortter on kotimainen lainojen kilpailutuspalvelu. Palvelussa voi hakea lainaa, verrata eri lainoja keskenään tai kilpailuttaa nykyisen lainan.

 

Also read:

More related articles

See all

MOST POPULAR

Give feedback Close
We are collecting feedback on the site. Tell us what you think:
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.