Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Vaihda salasanasi

Jos haluat vaihtaa käyttäjätilisi salasanan, anna sähköpostiosoitteesi
Koeajot
15.01.2007

Buster X ja Faster 515

Vertailutestissä muunneltavat alumiiniveneet

Muunneltavuus on veneiden markkinoinnissa ollut viime aikoina kova sana. Työveneistään tunnettu Faster on panostanut siihen tuodessaan markkinoille myös pienempiä, huvikäyttöön tarkoitettuja avoveneitään. Buster puolestaan esitteli viime syksynä oman näkemyksensä muunneltavuudesta. Vertailimme Busterin uutta X-mallia ja Fasterin 515:ttä syyskeleissä selvittääksemme, miten niiden muunneltavuus toimii.

Molemmat vertailtavat veneet ovat mittasuhteiltaan hyvin toistensa kaltaisia. Tiloiltaan ne ovat silti varsin erilaiset, vaikka molempia markkinoidaan juuri muunneltavuudella ja siten monikäyttöisyydellä.

Kooltaan veneet asettuvat erittäin suosittuun viiden metrin kokoluokkaan, jollaisia käytetään etenkin mökki- ja yhteyskäytössä. Niiden liikuttelu ja säilytys onnistuu vielä vaivatta trailerilla, eikä tilantarve pihassa ole juuri henkilöautoa suurempi. Kuljetuskapasiteettiä on silti riittävästi viidelle hengelle ja heidän tavaroilleen.
Sekä Buster että Faster ovat kotimaisia venemerkkejä, jotka aina ovat vannoneet alumiinin nimeen veneidensä valmistuksessa. Ja onhan alumiini siihen erinomainen materiaali, vaikka jakaakin mielipiteitä. Yhtä lailla löytyy niitä, jotka eivät "saippuakupeilla" ajele, kuin "peltikanistereiden" vastustajia.
Pelkkien numeeristen faktojen valossa veneet ovat hyvin tasaväkisiä keskenään. Niin ne ovat myös hinnoiltaan. Buster maksaa 12 500 euroa, Faster 11 290 euroa. Kun vielä huomataan, ettei eroja synny sen enempää taloudellisuudessa kuin meluisuudessakaan, niin ratkaisevimmat valintaan vaikuttavat tekijät on käännyttävä hakemaan tiloista ja veneiden luonteista.

Lue lisää uusimmasta Kipparista 1/2007.

Teksti Karel Kakko, kuvat Pasi Nuutinen
http://www.kipparilehti.fi
 

Myytävät Buster -veneet

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki

LUETUIMMAT

Anna palautetta Close
Keräämme palautetta uuden sivuston käyttäjäkokemuksesta. Vaikuta ja kerro mielipiteesi:
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.