Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Testissä Bayliner 802 Cuddy

Testissä Bayliner 802 Cuddy
  • Bayliner
  • Bayliner

1980-luvun loppuvuosien myllerrysten kohumerkki Bayliner ei enää ole mikään merten ”pahisten” lelu. Sen takavuosien merkittävimmät valtit ovat yhä tallella samalla kun väyläuskottavuus on ansaitusti kohonnut uudelle tasolle. Mikäli haluaa veneen, joka yhtä aikaa tarjoaa hyvän ajettavuuden, väljät tilat ja lyömättömän hinta-laatu-suhteen, kuuluu Bayliner valintaehdokkaiden kirkkaimpaan kärkeen.

Cuddy on jenkkien oma nimitys pienistä keulakajuutallisista päiväretkiveneistä, joista me olemme tottuneet käyttämään nimitystä DC eli daycruiser. Määritelmällisesti Cuddy Cabin eroaa muista kajuuttaveneistä siinä, että Cuddyssä ei ole hytissä seisomakorkeutta.

Bayliner 802 on jo lajissaan kookas, oman mallistonsa suurin Cuddy. Sen suurempia Cuddy Cabineja ei juuri muutenkaan tapaa. Yksi syy tähän piilee myös käytännön seikassa, mikä liittyy veneiden leveyteen. Cuddy on kotimaassaan vene, jota säilytetään trailerilla, ei satamassa. Tällöin valmistuksessa yleensä pätee 2,59 metrin leveyden sääntö, joka mahdollistaa veneen kuljettamisen sikäläisten lakien mukaan tavallisen henkilöauton perässä.

Meikäläisittäin on totuttu siihen, että jos pituutta on liki kahdeksan metriä ja tehoa kolmesataa, niin veneessä on yleensä asumismukavuuksiakin. Baylineria ei ole tarkoitettu asuttavaksi matkaveneeksi. Keittomahdollisuuksia ei ole ja käymälä on konsoliin sijoitettu kemiallinen malli keulakajuutassa.

Rantatilaisuuksien ja ajanvieton tukikohtana kookas vene on silti verraton ja mukavimmillaan vene on viiden-kuuden henkilön porukalla, jolloin kaksi istuvat väljissä, lepotuolimaisissa kuppi-istuimissa ja muut L-mallisella sohvalla. Tämän tyyppisissä veneissä annetaan suuri painoarvo erilaisiin vesiaktiviteetteihin, joten esimerkiksi uimataso on sekin juhlavan tuntuinen.

Anteliaat mitoitukset jatkuvat massiivisen ja pitkän keulakajuutan alla. Syvyyttä on keulakajuutassa DC-veneeksi poikkeuksellisen paljon. Tila riittää myös muutaman henkilön oleskeluun. Säilytystiloja on kajuutassa vuoteiden alla. Luonnonvaloa tulee läpikuultavan kattoluukun kautta, joka on vakiovaruste.
Koeajamamme vene oli varustettu 300 hevosvoiman 5,7 litraisella MerCruiserilla.

Vakiovarusteisiin kuuluu mm. sininen, musta tai punainen kylkiväri, kompassi, kaikuluotain, painevesijärjestelmä, suihku ja sisätilan valaistus.Tiivistelmä Kippari-lehden artikkelista 11/2010.


Osta ja lue koko juttu
Bayliner 802 Cuddy - testistä Venenetistä

For sale Bayliner boats

test
Bayliner 742'17
60 000 €
test
Bayliner VR5 Cuddy'20
50 900 €
test
Bayliner 335 Cummins Diesel, (281h)'10
95 900 €
test
Bayliner Ciera 8'17
79 950 €
test
Bayliner E5'17
15 000 €
test
Bayliner Discovery 210'09
22 900 €
test
Bayliner 195 BR Flight series 310hv v8'11
32 000 €
test
Bayliner 175 GT'12
14 300 €
Safety instructions Nettivene.com
on mobile
My vehicles

More Bayliner test drives

All test drives »
Heyday WT-2 – Woimaa wakeboardingiin

Heyday WT-2 – Woimaa wakeboardingiin

Bayliner VR5 Cuddy OB – Komeasti ja säästellen

Bayliner VR5 Cuddy OB – Komeasti ja säästellen

Baylinerin hupivene kilpailee mukavuudella

Baylinerin hupivene kilpailee mukavuudella

Midcabinien suosittu kvartetti klassikkovertailussa

Midcabinien suosittu kvartetti klassikkovertailussa

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle